Благодаря pep-4o
Ето и рецептата
Варено Тесто: 
0,5 л вода 
250г брашно 
120 масло – или масло и олио  
7 яца
1/3 ч.л сол
Крем: 
 
1.5 л.  прясно мляко 
6 жълтъка   
14-15 с.  л.  брашно или нишесте
200г. захар 
150 г масло 
ванилия
за украсата: 
шоколад - бял, млечен, черен по желание 
Варено тесто: Водата се слага в тенджерка и щом заври, сипваме солта и маслото, като бъркаме да се стопи маслото. Брашното се изсипва наведнъж и се бърка непрекъснато, докато сместа се изглади и започне да се отлепя от стените на тенджерата. Сваляме от котлона и оставяме тестото да поизстине. Тогава прибавяме яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, до получаването на гладко тесто. 
В суха тава шприцоваме еклерите на разстояние, защото при печенето се надуват двойно.Пекат се  30 мин на 175оЦ и още 15 мин на 100 оЦ
Кремат се прави по стандартния начин. 
Еклерите се режат и се пълнят с крема (като изстине) намазват се с разтопен шоколад, правят се ивички напречни от друг вид шоколад и после  ножа или върха на вилицата се прокарва по дължината на еклера за да станат вълничките.
http://kuking.net/10_120.htm