Благодаря pep-4o
Ето и рецептата
Варено Тесто:
0,5 л вода
250г брашно
120 масло – или масло и олио
7 яца
1/3 ч.л сол
Крем:
1.5 л. прясно мляко
6 жълтъка
14-15 с. л. брашно или нишесте
200г. захар
150 г масло
ванилия
за украсата:
шоколад - бял, млечен, черен по желание
Варено тесто: Водата се слага в тенджерка и щом заври, сипваме солта и маслото, като бъркаме да се стопи маслото. Брашното се изсипва наведнъж и се бърка непрекъснато, докато сместа се изглади и започне да се отлепя от стените на тенджерата. Сваляме от котлона и оставяме тестото да поизстине. Тогава прибавяме яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, до получаването на гладко тесто.
В суха тава шприцоваме еклерите на разстояние, защото при печенето се надуват двойно.Пекат се 30 мин на 175оЦ и още 15 мин на 100 оЦ
Кремат се прави по стандартния начин.
Еклерите се режат и се пълнят с крема (като изстине) намазват се с разтопен шоколад, правят се ивички напречни от друг вид шоколад и после ножа или върха на вилицата се прокарва по дължината на еклера за да станат вълничките.
http://kuking.net/10_120.htm