Nelly - етапи

Nelly_L

Гобленар
Не исках да отварям тема в "Етапи", защото се опасявам, че ще стане мноооого по-обемна от тази с готовите творби. :D Сега се реших. Ще ви представя само няколко от започнатите. Тези, за които по една или друга причина, имам нужда от окуражаване, за да ги завърша.

Последно редактирано от модератор:
Вторият е "Красива есен" от списание "Галерия бродерия". Започнат отдавна, но си внуших, че колкото пъти го подхвана, все се случва нещо лошо около мен. Сега стои малко настрани и чака да преодолея суеверията си.

Третият е на "Орхидея". Който е шил гоблен на тази фирма, ще ме разбере. По-твърда панама през живота си не бях виждала (а съм виждала много). Толкова трудно върви иглата, че след 5-6 бода ме заболява ръката и го оставям.

Последно редактирано:
Още едно започнато конче. От списание Галерия бродерия с DMC.
Не слагам снимки, защото всички ги знаете как трябва да станат в готов вид.

Не ми стигаха всички започнати... ами сега и това - ново начинание - Риолис:

Готов комплект, шие се много лесно и приятно. Това, което показвам е ушито за два дни.

Уж щях да си довършвам започнатите, а то какво стана!!! Пак нов започнах. Ето с какво се занимавам от една седмица:

надявам се да стане по-хубав от това!

Първите бодчета от Италия. Отново Хейгл. Със Слънчогледите и Маковете на Тоскана ще станат серия. Както казах, вече имам идея за рамките и местоположението, за това бързам. Само дето нямам снимка на готовия гоблен, за да покажа каво трябва да стане. Ако някой може да помогне, ще бъда мноооого благодарна!

Ако някой си мисли, че отваряйки темата, ще види етап от Италия на Хейгл, ще остане разочарован. :D
Ето заради какво съм го зарязала от 10 дни:

А ето какво трябва да се получи накрая. Поради липса на друга снимка, съм снимала обложката.

Оригинален комплект на Vervaco. Панамата е 14 каунт. 22 цвята + ламе (което, за съжаление не е много фотогенично). 16/36 см. Шие се много леко и приятно.

Завършен снощи късно и по тази причина все още в намачкан вид, за което се извинявам! Ноооо... бързам да го покажа готов!

Италия на Хейгл е готова! Сега пране, гладене и трите отиват за рамки. Ще ги покажа в темата с готовите!

Да покажа с какво се занимавам в момента. Понеже я карам на настроение, все повече стават започнатите.... Та, в момента ме е грабнал този:

.... и ето до къде съм стигнала:

Оригинален комплект, благодарение на Оля и, понеже е сравнително малък размер, се надявам да го завърша преди да ме е грабнал някой друг! :)

Назад