как си съхранявате конците, докато шиете гоблена?

• Началник на темата Началник на темата sLaV
  • Начална дата Начална дата
Здравейте момичета,като гледам колко сте подредени чак срам ме хваща.Шия близо 30 години и съм натрупала сума конци.Сега съм ги сложила в една кутия от кафемашина, която е пълна до горе.Изпитвам ужас да я отварям.Отначало беше лесно, но комплектованите гоблени се продават без номерата на конците.Купувала съм и допълнително.Опитах се да ги комплектовам, но нещо не се получава.Като гледам какви свежи идеи давате, ще трябва да си взема отпуска и да опитвам да се подредя.

Такава отлична гобленарка не може да не си знае конците.:idea: Вижда се , че има някаква схема за подрежданета им, макар и само ти да си я знаеш.:clap: :) По- важното е , че гоблените са красиви.Започнала си един гоблен с някакви къщи-от новите притурки на Вилер ли са ? в нашия грас не може човек да види нещо ново и стойностно.

Ще ви обясня как съхранявам моите конци. Полиетиленовите джобове/за папка/ ги разделям на 4 еднакви части,с тиксо и телбод правя 4 плика,върху всеки плик залепвам книжно тиксо/ 1 на 1 см./ и надписвам № на конеца.Всичко съхранявам в малка кутия.Остатъка/конци/ и схемите от готовите гоблени ги съхранявам в кутията от комплекта.

:confused: :kissyou:

Дойде времето и аз да покажа вече своя органайзер за конците.Получих го като подарок от свойта приятелка.Мога да кажа само едно - много е удобен,заема малко място,побързо със него се расправям със конците при смяна на такиви при работа.Доволна съм,че го имам.

Kато ви гледам как сте си подредили конците се засрамих :shy2: от себе си моите са в един чувал от тия за смет, и е някакъв ад като взема да търся конец но важното е че почти винаги намирам търсения цвят.Мисля в скоро време да сложа и аз някакъв ред но все още несъм измислила как точно да ги подредя.

До скоро ги слагах в пликове за писма-така ме научи приятелката,която ме запали по гоблени преди около 20г.От скоро имам органайзер и съм много доволна

И аз както и другите, имам желание да си купя голяма кутия за конци,а още подобре,ако това е шкафче.
Но засега все мисля,а действително ли има такава необходимост да даваме много пари за толкова модерни неща само за това,да стоят подредени нашите конци за бродерия?Мисля,че от една страна това е чиста екстравогантност.Да имаш нещо красиво,както при другите.Но не всички имат такава възможност.Всеки може да си направи подобни кутии и сам.Да има желание и две прави ръце :o)
Във мойте албуми събрах множество различни идеи за подобни кутии,че и не само.Можете да си намерите нещо за вас тук:
http://www.streamphoto.ru/users/Svetta/161596/
Във всеки албум се влиза със посочената тази година.
Нямам нищо против хубави кутии,но понякога това е чисто самолюбие да притежаваш подобни неща.Нека те,които още не си набавили подобни екстри,да намерят нещо полезно във албумите ми.Успех момичета!
И въпреки всичко тая надежда да имам нещо хубаво и аз!:o)
Засега при работа исползвам органайзер Пако,а останалите конци съхранявам на картончета по производители в отделни кутии.

Здр на всички.Ето и моят опит. Досега използвах хартиени пликчета, които сама си бях правила преди, но от вашите идеи се заразих и аз и сега използвам от малките фотоалбумчета, които вече всяко фото дава, когато си вадите снимки - събрала съм доста такива и не ги ползвах за нищо. Сега ми е много удобно с тях - само където събират малко цветове. А за останалите конци от старите гоблени - направо завидях на Марджи и при първа възможност тръгвам да си търся подобна рибарска кутия. За да въведа поне нещо подобно на ред сред конците си.

:)

moq na4in za sahranqvane na koncite e mnogo prost i udoben. Slagam si gi v po6tenski plikove i otgore risuvam znak4eto taka se zapazva vsi4ko i za mene e mnogo prakti4no :lady:

А аз използвам органайзер за СD,имам два-един за 80 бр.(за гоблени с много цветове) и един за 48 бр.(за гоблени с по-малко цветове).Така ми е лесно-върху всяко джобче залепям етикет (от тези за цените) със знака и номера на конеца и така!Като търся даден знак гледам кой номер е в легендата,отварям там и вадя конеца!Частта, която не съм ушила връщам пак в джоба и така!Само за остатъчните конци не съм намерила такатиката,но идеята на Маржи много ми харесва и ще потърся и аз такъв куфар!Дано имам късмет!

:cry: :cry: :cry: Момичета много хляб има да изядем, докато почнем да ги съхраняваме така (снимките намерих в сайта на една рускиня)

И аз както и другите, имам желание да си купя голяма кутия за конци,а още подобре,ако това е шкафче.
Но засега все мисля,а действително ли има такава необходимост да даваме много пари за толкова модерни неща само за това,да стоят подредени нашите конци за бродерия?Мисля,че от една страна това е чиста екстравогантност.Да имаш нещо красиво,както при другите.Но не всички имат такава възможност.Всеки може да си направи подобни кутии и сам.Да има желание и две прави ръце :o)
Във мойте албуми събрах множество различни идеи за подобни кутии,че и не само.Можете да си намерите нещо за вас тук:
http://www.streamphoto.ru/users/Svetta/161596/
Във всеки албум се влиза със посочената тази година.
Нямам нищо против хубави кутии,но понякога това е чисто самолюбие да притежаваш подобни неща.Нека те,които още не си набавили подобни екстри,да намерят нещо полезно във албумите ми.Успех момичета!
И въпреки всичко тая надежда да имам нещо хубаво и аз!:o)
Засега при работа исползвам органайзер Пако,а останалите конци съхранявам на картончета по производители в отделни кутии.

Може ли да дадеш паролата, защото ме заинтригува. Аз си падам по кутии, чекмеджета и др. подобни.

...

Нека да споделя и моя опит в това безкрайно "ровене", докато си намериш цвета, който ти трябва в момента.
Преди доста години, когато започнах да шия гоблени, ползвах найлонови пликчета, като на всяко слагах в горния десен ъгъл знака на цвета.След това преминах на хартиени, а от около две години, откокто влизам в този сайт, благодарение на Вас , момичета научих много неща.Напр. използвам класьор за дискове, който никак не е лош, а и мойто синче в час по трудово изработи тази кутийка, която показвам и ми я подари, а аз, за да не го обидя я приех и я ползвах известно време за модели с по-малко цветове.

През миналата година, след като мина Баба Мрта /защото изработвам и мартенички/, реших да си направя подарък.Тогава си купих от Мистър гоблен в пловдив този органайзер и няколко картончета, защото бяха скъпи, но аз ги ползвах за шаблон и по тях си измайсторих свои. А от скоро си направих на картонче с няколко дупки от перфоратор друг органайзер, който ползвам успоредно с първият. Когато остане конче, вместо да го навивам на картончето и да губя време, аз го слагам него и готово - става бързо и лесно, а когата свърши конеца, си вадя нов от картончето и т.н.

А на последната среща в Пловдив си купих тази кутийка - върши страхотна работа.

Малко след първата кутийка си купих още една. В първата са конци, останали от готови комплектовки без номера, които използвам там, където мога, а в тази са конците под номера.Направила съм пликчета от хартия, надписани са и така ги съхранявам.

В крайна сметка ето как изглежда гобленарският ми "кът", ако може да се нарече така. В долните шкафчета съхранявам готовите мартенички и заготовките за тяхната изработка.

Назад