Баница с гъби и кайма(предястие)

  • Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Продукти:
1п. кори
250гр. кайма
250гр. гъби
150гр. кашкавал
4 яйца
1б.газирна вода
1п. масло
лук,домат,черен пипер,кимион,сол

Плънка:
Изпържват се каймата,лука и домата(настърган),подправките.Задушават се гъбите в масло и се прибавят към каймата.Настъргва се кашкавала.

Тавата е намазнена.Нареждат се 1/3 от корите,слага се половината от плънката и се поръсва с половината кашкавал,после другата 1/3 кори и другата част от плънката и кашкавала.
Разбиват се 4 яйца с 1 бутилка газирана вода.Върху баницата се нарязва на парченца маслото,залива се с яйцата и газираната вода и се пече в силно загрята фурна.
 
:) Мале точно на закуска намерих да го прочета, сега как огладняхххххх
 
Ще се намеся в темата на Скарлет, дано не ми се обиди.
Аз правя също баница с кайма, но ползвам бутер тесто. Рецептата взех преди доста време от друг форум и честно казано много я харесваме у нас. Получава се като пица и поради това направо си е като основно ястие.
Продукти:
1 пакет бутер тесто 1кг
500гр. кайма
1-2 домата или домати от буркан
1-2гл. лук
кимион
черен пипер
малко гъби
може и чесън по желание
риган
мащерка

Размразявате тестото. Запържвате каймата с лука. Добавете подправките, доматите и гъбите. В набрашнена тавичка сложете едното парче тесто, разтелете плънката с кайма на около 1 пръст по-навътре от края на парчето, отгоре сложете втората кора бутер тесто, като подпъхвате крайчетата като завивка. Може да намажете с яйце от горе. Печете в загрята фурна на около 220 градуса, след като порозовее и се надигне - на 180-170 и така докато се опече тестото, защото каймата - достатъчно запържена, солена и т.н.
Приятен апетит! :cookies:
 
Назад
Top