Може ли?

• Началник на темата Началник на темата esoess
  • Начална дата Начална дата
За първи път ще шия гоблен на Дименшънс. :clap:От различните упътвания разбрах, че трябва да намеря средата на панамата и да започна шиенето от там. А какво ще стане ако си започна от едното ъгълче?:( Може ли да си позволя това или е абсолютно задължително да започна от средата на панамата?:confused:

Може да започнеш и от едно ъгълче, но трябва да си разграфиш прдвврително панамата. Използвай за това изпиращ се маркер.

Когато ших еднорога си разграфих панамата и почнах от долу нагоре. Но в инструкцията пишеше да се намери средата и от там да се почне. Според мен няма голямо значение, стига да се разграфи правилно. - въпрос на предпочитания. В един от руските форуми дами почваха и от горе надолу. На кой както му е удобно - резултата ще е един и същи.:blueflow:

Последно редактирано:
аз пък си шия както ми падне..отдолу...ако ми стане скучно почвам от горе..отстрани...абе, както дойде...ако някъде имам много единични бодчето, които ме изнервят...веднага скачам някъде ,където много-много не се сменят цветовете..и така ги редувам...така че..ший си както ти е удобно-ВАЖНОТО Е ДА ГО ЗАВЪРШИШ НАКРАЯ...:D ЩОТО АЗ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ САМО ЗАПОЧВАМ..И НИЩО НЕ ЗАВЪРШВАМ..:-|

искам да попитам с колко ката се бродира? с 6 или се разделя на 2х3

искам да попитам с колко ката се бродира? с 6 или се разделя на 2х3
Зависи на каква панама и с какъв бод. На разграфена българска панама се бродира с 2(два) ката конец. Кръстчета също се бродират с два ката, независимо от панамата, освен ако в указанията на модела не е посочено друго. Гобленов бод на 14 каунта се бродира с 3(три) ката.

:flowerlove:Привет и от мен! Аз разграфявам панамата, номерирам квадратчетата от всички страни и започвам долу в ляво. Така ми е най-удобно. А и както казвате, важен е крайния резултат.

знам го защото съм гледала как се започва

Миличка, къде си гледала как се почва, че вярваш толкова силно? Почва се от там, откъдето на човек му е най-удобно :) Има някакво правило, че уж за неразграфена панама се почва от центъра, но то е само защото центъра се намира най-лесно.Иначе най-удобно е да се започне от някое местенце, което е с много бодове от един цвят и ще служи за добър ориентир за по-нататък. Не е нужно да е нито централно, нито крайно, просто трябва хубаво да си изброиш/маркираш панамата.

Миличка, къде си гледала как се почва, че вярваш толкова силно? Почва се от там, откъдето на човек му е най-удобно :) Има някакво правило, че уж за неразграфена панама се почва от центъра, но то е само защото центъра се намира най-лесно.Иначе най-удобно е да се започне от някое местенце, което е с много бодове от един цвят и ще служи за добър ориентир за по-нататък. Не е нужно да е нито централно, нито крайно, просто трябва хубаво да си изброиш/маркираш панамата.

Подкрепям това мнение.

Razgrafi si panamata na kvadrati da savpadat s tezi na shemata i zaposhni otkadeto iskash! Za broia na nishkite, s koito triabva da shiesh shte se orientirash ot shemata. Razgledai ia mnogo vnimatelno i prosheti instrukciite! Uspeh!

Момичета, много ви благодаря за различните обяснения. Реших да следвам точните инструкции, за да се получи тази гейша.
http://eemmii.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.519594.19735292

Снощи вече се престраших- оставих Мона Лиза и започнах от средата - без да разграфявам панамата. Надявам се, че ще се справя. Е, поне имам голямо желание, но ще видим...
Ето снощната ми работа:
http://eemmii.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.519594.19847750

Искам да помоля който е по- в час да ми изтегли схемата на серия цветя от тук http://narod.ru/disk/19094750000/ЦвНасек.rar.html и да ми ги прати на мейла/в подписа/.Опитах ,но нещо не схващам от къде да я дръпна като въведа кода.Предварително благодаря.не искам да пускам нова тема,за да си изтрия след това поста.

Назад