След десет години...

• Началник на темата Началник на темата maria_bel
  • Начална дата Начална дата
Много хубави са станали кончетата :clap:. Сега давай нататък и показвай да им се радваме. Но ако ти е трудно на неразграфена панама, защо не си я разчертаваш предварително :idea:?
Аз не мога да шия изобщо, ако не си виждам квадратчетата и затова разчертавам с маркерче за панама ( водоразтворимо) и като свърша гобленчето го изпирам, пада много лесно. :kissyou:

Много хубави са станали кончетата :clap:. Сега давай нататък и показвай да им се радваме. Но ако ти е трудно на неразграфена панама, защо не си я разчертаваш предварително :idea:?
Аз не мога да шия изобщо, ако не си виждам квадратчетата и затова разчертавам с маркерче за панама ( водоразтворимо) и като свърша гобленчето го изпирам, пада много лесно. :kissyou:

Ами, мила адашке! Радвам се, че им се радваш на кончетата. И аз им се радвам! А за разграфяването...

Представи си да си стегнеш живота в един куфар от 20кг и да се преместиш да живееш на остров. Колко неща би взела със себе си?

На мене ми се случи преди две години. И тъй като не бях пипвала гоблен от доста време - игленик и конци не беше едно от нещата които сложих в ограниченото пространство на куфара си. Не съм си и купувала след това - не са ми били нужни.

И изведнъж си казвам - стига съм го отлагала, искам да шия. Влизам в интернет - виждам къде се продават гоблени, тичам и си купувам готова комплектовка, та да си имам всичко нужно. Ма не знаех, че няама да е разграфена панамата. Аз само български съм шила като дете. :) И от зор и мерак да го почна - почнах така, както е указано. Не ми се ходеше пак до магазина да търся игли и конци. Знаеш как бързаш с нетърпение да си разделиш конците и да си ги подредиш и да започнеш щом отвориш нов гоблен.

Казах си, щом така указват, значи и така може. И аз не си представях, че мога да ушия нещо без квадратчета. Ама ших, разшивах, поядосвах се малко. Смея вече да кажа, че втората седмица разшивах само един сегмент заради неточно броене и оттам нататък всичко си ми е наред. Някак се свиква и изграждаш навик да засичаш спрямо вече ушитите елементи, вместо да следиш линии.

Пробвай! Всичко се научава! Може и по-удобно да ти е. :)

Мария,/извинявам се ако неволно съм ти станала кръстница:D/
Свалям ти шапка!
Стана ми интересно и прочетох всички постове.Ти не само се хвърляш в дълбокото ,но и направо в средата на неразграфената панама! :clap:
Аз не съм прекъсвала с шиенето, но като теб не мога :(
Не разрафявам панамата ,но шия отдолу нагори и то с много броене.
Затова искрено те поздравявам и ще следя етапчетата с голямо удоволствие.Гоблена ще стане много красив:idea:

Мария,/извинявам се ако неволно съм ти станала кръстница
Свалям ти шапка!
Стана ми интересно и прочетох всички постове.Ти не само се хвърляш в дълбокото ,но и направо в средата на неразграфената панама!
Аз не съм прекъсвала с шиенето, но като теб не мога :(
Не разрафявам панамата ,но шия отдолу нагори и то с много броене.
Затова искрено те поздравявам и ще следя етапчетата с голямо удоволствие.Гоблена ще стане много красив:idea:

Здравей, Зъбче!

Мария съм, не си ме кръстила. :) Приятно ми е да се запознаем.

Благодаря за хубавите думи. Ми, волю-неволю със всичко можеш да се справиш стига да си упорито, или инатливо като мен. :D

Аз ред по ред или в една посока не мога да шия по гоблена. Шия на петна, по цветове, както дойдат, така се очертава нещо и после само запълвам или поне имам ориенти да започна в друга посока. За бодчетата бях писала, че ги правя отдолу-нагоре.

Ти какво си шиеш? Сигурна съм, че колкото скромно се изказваш за своя труд, толкова и хубави и качествени неща правиш. Покажи да видим :)))

Сега едва видях страничката ти и ....доста съм изпуснала.Красив ,пъстър и красив гоблен си избрала ,за да подновиш 10 годишното си прекъсване.Браво на упорити хора като теб!С удоволствие ще надничам в страничката ти.Успех!!!

Мария какво става с етапчетата?:confused:

Здрасти, Зъбче!

Миии, :nose:на Мария й се опъват 4 и 5 катовите полукръстчета :shy2:, пък и нямах много време да шия тази седмица така че прогреса не си струва да се показва. Другата седмица - обещавам! :kissyou:

Сега едва видях страничката ти и ....доста съм изпуснала.Красив ,пъстър и красив гоблен си избрала ,за да подновиш 10 годишното си прекъсване.Браво на упорити хора като теб!С удоволствие ще надничам в страничката ти.Успех!!!

Благодаря за милите думи, Мимка!!! :blueflow:

Много е хубав гоблена.Не се притеснявай за гърба, нали ще му гледаш лицето:D

Добре се получава до тук:clap:. Опитай да опънеш панамата на гергеф, по-лесно ще е да промушваш дебелите конци.

Цветя и колибри

Благодаря, девойки!

Етап 2:

http://www.flickr.com/photos/maria_belishka/sets/72157624463214566/detail/

Голяма шарения, думи нямам. А сладкото пиле, малкото, освен че има от всички видове бодове, се работи и с по два бода от половината цветове на комплектовката!!! Голямо завършване пада :D

С голям интерес разгледах цялата тема.Хареса ми чувството ти за хумор.
А за гоблените какво да кажа-ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!По добър избор-Здраве му кажи.:idea:
Ще следя кончетата ти,че и аз съм ги запланувала.Твоите стават чудесни.:kissyou:

И двата гоблена са много хубави.Човек се учи докато е жив.А като гледам ти много бързо си се научила с новите бодове.Аз още не съм се престрашила,но съм съгласна ,че на Дименшънс ефекта е от различните бодове и се получа
ват големи красоти.Ще следя с интерес етапите ти:kissyou:

С голям интерес разгледах цялата тема.Хареса ми чувството ти за хумор.
А за гоблените какво да кажа-ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!По добър избор-Здраве му кажи.:idea:
Ще следя кончетата ти,че и аз съм ги запланувала.Твоите стават чудесни.:kissyou:

Здравей, Мънки!

Благодаря, че поглеждаш насам. Скоро ще ги довърша и кончетата. Просто като зациклих в един момент, реших да разнообразя, но никога не оставям нещата наполовина, така че наминавай :)

И двата гоблена са много хубави.Човек се учи докато е жив.А като гледам ти много бързо си се научила с новите бодове.Аз още не съм се престрашила,но съм съгласна ,че на Дименшънс ефекта е от различните бодове и се получа
ват големи красоти.Ще следя с интерес етапите ти:kissyou:

Здравей, Маца!

Наистина красиви се получават заради техниката - права си. Какво чакаш още, та не си грабнала един. Препоръчвам ти този с цветята и колибрито. Малък е - от миниатюрите в Златната колекция, схемата е уникално отчетлива и интуитивно ти става ясно кое е по-добре да започнеш да шиеш първо, кое второ, цветовете са групирани в лесни петна, поради спецификата на картинката, няма да се чудиш кое къде да прескачаш, много малко единични бодове... Според мен, това е идеалния гоблен да се научиш на бодовете на Дименшънс, пък защо не и за напълно начинаещ гобленар. Ако те интересува, мога да ти пратя схемата :))))

Назад