Бързи вкусен сладкиш с ябълки + стафиди

  • Началник на темата Началник на темата kamellia
  • Начална дата Начална дата

kamellia

Гобленар
Необходими продукти:
3 яйца
5/ 6 ябълки, обелени и нарязани на едро
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
6 суп.лъжици брашно
6 суп.лъжици захар
стафиди

Върху намазнена тавичка се нареждат ябълките. Поръсват се с бакпулвера.
Яйцата със захарта и ванилията се разбиват хубаво в отделен съд. На ръка с разбъркване се добавя брашното да поеме, все едно правите смес за кекс.
Поръсвате ябълките със стафиди/ с орехи също става мн хубаво/ и ги заливате с яйчената смес. Печете в загрята загрята фурна до зачервяване.
Бон апети!:kissyou:
fb5385bc059b.jpg
[/URL][/IMG]
 
Изглежда апетитно, но ме смущава поръсването на бакпулвера. Никога не съм правила така.
 
Няма страшно, поръси ги равномерно и почват да шуштят ябълките:D
Маржи, направи ли го ти? Отзиви чакам:idea:
 
Все още не съм пробвала твоя сладкиш, защото в събота и неделя бяхме на тема "кекс". Непременно обаче ще го направя в скоро време. Изглежда много апетитно...:idea:
 
Бакпулвера не е ли за брашното - да шушти тестото:confused:
Защо се слага върху ябълките ?
Аз съм правила подобен сладкиш по рецепта на Захарчето - като поотлежи става още по-вкусен :D
 
Юра, моята е със същите съставки, само в количеството има разлики. Но това с бакпулвера наистина ми е странно. За пръв път го чувам тоя трик, пък уж се славя като сладкарка... :D

Редактирам се - в моята има и бисквитен блат отдолу. Ками, бакпулверът с ябълките ли реагира?
 
:amam:Сладкиша е страхотен:clap:Който не го е правил да побърза...а не да умува:DТова е точната рецепта:kissyou:
 
Благодаря,Ками и аз съм сред изпробвалите твоята рецепта.Сложих и стафиди и орехи,:cookies:получи се , и много ми хареса :thumbup:

:kissyou:
 
kamellia, благодаря за рецептата. :kissyou: Вчера го спретнах и моят мъж много го хареса :greeneye:
 
Ето и моят

kamellia, благодаря за рецептата. :kissyou: Вчера го спретнах и моят мъж много го хареса :greeneye:
Аз направих този ябълков сладкиш.Малко по-различни са му съставките,но е много вкусен .Ползвах рецепта от друг форум и съм много доволна от резултата
 
Сладкиша вече стана любим у нас -взимам акъла на комшийките с него :idea:
Благодаря за идеята!!!
 
zdraveite vsi4ki koito se namirate v tozi forum.kazvam se ilia,za momenta jiveia v germania no sledia vsi4ko koeto e svurzano s bg i po to4no s kulinariata.as sum gotva4 15 godini v germania.naistina sladki6a ti e mnogo dobur,no vse pak 6te te posuvetvam ako niakoi put go pravi6 opitai pod iabulkite da porusi6 zahar,a vurhu iabulkite ako nameri6 kafiava(moje i normalna)oburkana s kanela.ako ne sigo opitvala razbira se.no i taka e super,BRAVO:
 
vkusno

zdraveite vsi4ki koito se namirate v tozi forum.kazvam se ilia,za momenta jiveia v germania no sledia vsi4ko koeto e svurzano s bg i po to4no s kulinariata.as sum gotva4 15 godini v germania.naistina sladki6a ti e mnogo dobur,no vse pak 6te te posuvetvam ako niakoi put go pravi6 opitai pod iabulkite da porusi6 zahar,a vurhu iabulkite ako nameri6 kafiava(moje i normalna)oburkana s kanela.ako ne sigo opitvala razbira se.no i taka e super,BRAVO:
 
Сладкиш с ябълки

Май това е точната рецепта която търсех:clap:.А след като го опечеш обръшташ ли сладкиша:confused:...
 
Май това е точната рецепта която търсех:clap:.А след като го опечеш обръшташ ли сладкиша:confused:...

Не го обръщам, режа на парчета и се хапва :)
Обръщам само баница, когато съм я правила с газ. вода ;)

Руми, радвам се че се е хареса рецептата и я разпространяват в нета. На мен ми я беше казала една лелка, преди год. още като живеех във В. Търново :)
 
Последно редактирано:
Назад
Top