И тримата ми сина са левичари ,както и баща им.Но средното дете не знам защо го карах да пише с дясната ръка.Той има огромното желание да шие гоблени,но хич не се справя.А най -големият ми син шие перфектно и с лекота,но няма желание .Най -малкият сега го уча,но постоянно му държа ръчичката и помагам.Вече има едно мъниче 2 на 2 см с голямо мое участие.Сега шие един мечо Пух с Тигър на щампа,че да видим до къде ще го докара,поне не му липсва желание.Както се казва имам голяма база за сравнение.Мъжа ми борави и с двете си ръце ,без да му е проблем,не се обърква с посоките.Но средното ми дете ,дето го карах да пише с дясната е доста дeзориентиран.Въпреки всичко ,най големият пише страхотен технически шрифт,много е сръчен,а най-малкият едвам му чета нещата.Когато детето беше втори клас ,учителката ме накара да му давам всеки ден по четири плътно изписани големи листи .Детето преписа Басните на Лафонтен От Световна класика,Пипи Дългото Чорапче,Емил от Льонеберя и пак не се научи на краснопис.У дома има пример за много положен труд и нисък резултат,както и почти никакви усилия и винаги отличен резултат.Това са моите левичари,но никъде,нищо не е пригодено за тях,а те сами се нагаждат.