Въпрос към шиещите HAED

• Началник на темата Началник на темата Reni
  • Начална дата Начална дата
biskvitka_ благодаря за бързия отговор!Така наистина ще ми стигне панамата,но като съм пробвала и така просто не става хубаво.Самото хиксче е толкова мъничко и невзрачно,че стои като точица.А и знам,че на панама 25 каунт се шие през едно.Какво можеш да ми предложиш.Каква друга панама мога да взема или какво друго мога да направя

Ами освен ще трябва да видя и с такава дали ще стане.Иначе аз си закуших 25 каунт,защото от производителите пише,че с такава трябва,но как са го изчислили,че става незнам.

:confused:А ако пробваш да разделиш броя на бодовете на размера в инчове няма ли да получиш каунта на панамата.Ако шиеш през нишка трябва да е двоен.Или греша!:baby:

:confused:А ако пробваш да разделиш броя на бодовете на размера в инчове няма ли да получиш каунта на панамата.Ако шиеш през нишка трябва да е двоен.Или греша!:baby:

Ами за това не съм сигурна дали грешиш,но така като си го обяснявам имаш право и звучи логично.Аз все още съм начинаеща в тези неща и не съм напълно наясно.Ще пробвам и твоя метод дали ще стане :)

Сега сметнах,че ако шия гоблена 1:1 ще ми стигне панамата.Но искам да попитам така ще стане ли красиво и детайлно?Вие като сте шили гоблени с такъв бод как се получава?

Ще стане, даже не виждам особен смисъл да се шие "кръстче" в твоя гоблен- само ще шиеш два пъти повече и ще се"трупа "конец:greeneye:

..

Здравейте! Всички гоблени,които съм шила на ХАЕД съм ги шила на обикновена бг панама -разграфена или неразграфена-моите приятелки също. А иначе си играх да сметна по колко бода се правят от 1 метър. Ако се шие плътно стават 600 бода,но за ХАЕД ги смятам по 400-450 защото имат много единични-нали правим ,,китеници,,:D
Лек ден на всички:flowerlove: и забравих да кажа ,че ги шием 1към1 гобленов бод

Ще почна 1:1 да си го шия пък все трябва да стане.Почнах да го шия на хиксче през едно само,защото са ми казвали,че на панама 25 каунт така трябва иначе за мен е без значение с какъв бод ще шия

KatinkaPetrowa, Хаед се шие на ситна панама, така става по-красив гобленът. Това, че всеки бод е като точка, е само плюс.

Разгледах твоя гоблен, доста е тъмен. Мисля, че ще ти е по-удобно да го шиеш на гобленова панама, която отговаря на 22 каунт. Пак се шие с един кат конец във всяка нишка на панамата, но става малко по-акварелно и не е толкова трудно, колкото на 25 каунт.

Вярно, ще е по-голям, но не много. По-едра панама не взимай, ще стои грубо.

Благодаря и за твоя съвет.Освен ще пробвам и на едната и на другата и на,която ми хареса на нея ще си го ушия :)

Започнах да шия гоблена на ХЕАД.Той е с почти изцяло тъмни цветове.Шия го на българска панама 22 каунт с бод 1:1 ,но ми прозира.Личи си отдолу панама.Шия го с двоен конец.Чудя се има ли как да не се вижда панамата (да не прозира)?

Освен да пробваш на три ката и да видиш как ще е.И аз почнах един между другото,който също е с доста тъмни цветове и най-тъмния го шия на три ката и според мен се получава добре и не прозира.

Освен да пробваш на три ката и да видиш как ще е.И аз почнах един между другото,който също е с доста тъмни цветове и най-тъмния го шия на три ката и според мен се получава добре и не прозира.

Сега ще пробвам на три ката.Моя е почти само от тъмни цветове и е много кофти като прозира.Губи му се красотата

Сега ще пробвам на три ката.Моя е почти само от тъмни цветове и е много кофти като прозира.Губи му се красотата

На 3 ката според мен ще стане много плътно и грубо. На 2 ката може и да прозира малко, но като се изпере, панамата се свива и нищо не прозира.
Този гоблен е много ефирен - ший си го на 25 каунт както е дадено, не е толкова трудно - става прекрасно, това от личен опит го казвам...............

На 3 ката според мен ще стане много плътно и грубо. На 2 ката може и да прозира малко, но като се изпере, панамата се свива и нищо не прозира.
Този гоблен е много ефирен - ший си го на 25 каунт както е дадено, не е толкова трудно - става прекрасно, това от личен опит го казвам...............

Ами аз вече съм го почнала.Уших вече 2 листа от схемата.Сега като пробвах на 3 ката става много добре.Не прозира и цветовете са наситени

Здравейте, днес си започвам ХАЕД-а, но като си сортирах конците в пликове се оказа., че има на две места два различни знака, които отговарят на 1 цвят. Например 420 и 3773 на чилето го дават като един и същ номер, а в схемата ми е с различни знаци. Също и 781 и 782 са ми така. Случвало ли ви се е? Ясно е, че явно ще шия съответните 2 знака с един цвят, но така ли трябва да е или да се притеснявам?

Назад