За ваксините за нашите деца.

Аз съм от родителите, които не са съгласни с ваксинирането на децата, чела съм статистики в световен мащаб за честотата на ваксинираните и неваксинираните от дадена ваксина, които после така или иначе боледуват от съответната болест. Ами разлика няма, еднакво боледуват и едните и другите. Освен това, ако са толкова ефективни, защо има толкова болни от примерно туберкулоза и хепатит, когато още първия ден от раждането на детето започват да се слагат ваксините ( специално противохепатитната)?

По отношение на противогрипните имам въпрос към лекарите във форума. Всеизвестно е че грипния щам всяка година мутира. От него обаче се прави ваксината за следващата година...?! Която е вече друг щам? И как тогава тази ваксина предпазва от новия грипен щам?

Освен това да си поговорим за циганите - имам лични наблюдения в продължение на години как тези хора не се ваксинират, децата им не ходят нито на профилактични прегледи, нито на училище. Живеят в абсолютно мизерни условия на мръсотия и недохранване, всъщност имат всички предпоставки да предизвикат не епидемия а даже пандемия... обаче истината е, че не боледуват от такива болести. Или поне не повече отколкото ваксинираните деца.

Относно дискриминацията на неимунизираните деца - аз имам две, които години наред отказвах да ваксинирам, до момента в който трябваше да тръгнат в 1-ви клас. Направо ми се постави въпртоса, че или ще им направя ваксините или няма да ги приемат в у-ще. За мен лично това е насилие. Или изнудване - както искате така го наречете. В крайна сметка не ги ваксинирах, уредих им документите чрез мои познати и така... И между другото, аз също не съм ваксинирана с никакви едновремешни "парички" и т.н. Благодаря на майка ми че е успяла да ме опази.

С това не мога да се съглася.Точно от тях тръгват малки епидемични взривове,които след това предизвикват епидемии.Например епидемията от морбили в България тази година.Или от паротит преди 2-3 години.[/QUOTE]

Да де, ама както и по- горе писах, в тия епидемични взривове има колкото неимунизирани, толкова и имунизирани, което опорочава идеята за профилактика, защото доказва че ваксините не работят.

Ауу, ама наистина ли се фалифицират имунизации??? Дами, това е ужасно, в смисъл един ден може да доведе до сериозни подвеждания... Примерно аз не знам за какво са ме имунизирали и за какво не, така че, ако ме пита доктор, най-вероятно ще трябва да се допита до картона ми за това. Нямам идея дали може да навреди, но като цяло ми се струва много грешно такова фалшифициране на здравната история на някой. На мен ми се струва все едно в картона ти да пише, че си карал шарка, а пък ти да не си...
Иначе нямам мнение по въпроса, освен, че може би колкото и да се ваксинираме, без да се "ваксинираме" и с храна и спорт не става :)

Не вярвам да се фалшифицират имунизации, и да има някякъв единичен случай това не е практика!

Имам въпрос към специалистите. На малката ми дъщеря предстои четвърти прием на ваксините ДТК и полиомиелит. Първите три са слагани по ЗК, т.е. двете бяха отделно една от друга. Сега по ЗК се поставя Пентаксим. Тъй като той съдържа и още един компонент, въпроса ми е не трябва ли да се продължи с поставянето на стария вид ваксини и ако се постави Пентаксим няма ли да доведе до нежелани лекарствени реакции този пети компонент?

По принцип е по-добре да се направят моноваксините, още повече че приема може да се разтегли за няколко дена, а за Пентаксима има не много добри отзиви. Искай си старите ваксини.

Аз водя малката от бебе да и слагат ваксините по ЗК.
Много от наборчетата на дъщеря ми им сложиха така модерният Пентаксим, но аз заложих на това, което са слагали на мен като бебе:)
Знам, че няма гаранция детето да създаде имунитет, но според мен по- добре с тях отколкото без тях.
Противогрипна ваксина съм ходила да ми слагат само един път в живота ми за 25 години и имаше ефект при мен.

Мен ме притеснява най-вече петият компонент в Пентаксим-а (против хемофилус инфлуенца - ако правилно съм запомнила), тъй като на моята дъщеря той не е поставян до сега, а това е вече четвърти прием (реимунизация) на тези ваксини.

:yes: Прочети и книгата на Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето"
Филма съм го гледала през 2004 :) Накрая на филма може да ви се стори пък, че рекламират хомеопатията, но за това си имаме глави на раменете за да решаваме сами и правим избора си, независимо какъв закон има ;)

НаЗдраве и късмет на всички

КАК ДА НАМЕРЯ ФИЛМА моля пиши ми:confused::idea: или които и дае но искам да го гледам този филм

:yes: Прочети и книгата на Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето"
Филма съм го гледала през 2004 :) Накрая на филма може да ви се стори пък, че рекламират хомеопатията, но за това си имаме глави на раменете за да решаваме сами и правим избора си, независимо какъв закон има ;)

НаЗдраве и късмет на всички :kissyou:
филмчето как ДА ГО НАМЕРЯ И ДА ГО ГЛЕДАМ?

Има ли официален документ (декларация или подобен) за отказ от ваксиниране по задължителния календар, за възрастни или деца?
Възможно ли е само да се занесе молба свободен текст на JP-то? Какво да предприеме човек ако JP-то вземе да увърта?

Има ли официален документ (декларация или подобен) за отказ от ваксиниране по задължителния календар, за възрастни или деца?
Възможно ли е само да се занесе молба свободен текст на JP-то? Какво да предприеме човек ако JP-то вземе да увърта?

Има такъв документ, който се издава от лекар специалист, поне при малкия ми син беше така. Ама доколкото разбирам ти питаш за твой отказ:confused: нека лекарите се изкажат.

Няма документ, просто отиваш и казваш, че няма да ваксинираш повече, най-много Джипито да поиска да се подпишеш в журнала. И да увърта какво, няма с полиция да ваксинира детето я.

Как пък за всичко сме най-зле в Европа. Всяка нова ваксина влиза в задължителния календар. А в толкова други страни са само препоръчителни и хората имат право на избор.
Аз четох и се информирах много. Взех решение за детето си. Никакви глоби или закони не могат да ме накарат да тровя детето си.
А фалшифициране ако се случва, то е защото, като е смотан закона, хората си търсят решение.
За съжаление на бебчетата на някои жени, родили вболница и подписали отказ от ваксини,в се пак им набоцкват децата. Това бе една от причините да родя в къщи.

Назад