Солария

Lari, благодаря!
Времето, за съжаление, е малко - около 4 месеца, а на ден мога да шия 300 - 600 бода, когато цветовете са много.

Е, има и други, не по-малко красиви гоблени с религиозна тематика, но на мен този ми се струва, че ще се хареса най-много.

Бисквитка, Йерусалимската Св. Богородица е 200 х 250 бода. Излиза малко по-голям от един лист голям формат.

Сега почнах да шия "Св Георги" на Солария , обаче по схема свалена от нета ... Още няма кой знае какво за показване , затова не съм снимала...
Но искам да помоля ако някой е шил оригиналната компректовка , да покаже да сверим ключа за цветовете - номерата.. за всеки случай :confused:
Шия го с ДМЦ (е, още не съм купила всички цветове , де )

Елисавета,моята икона е на Солария-първата им разработка.Погледни в албума ми и ще я видиш.:greeneye:

Разглеждам албума за пьрви пьт и мога само да кажа- дьлбок поклон! страшно сьм впечатлена! СТрахотен вкус ! Страхотен труд !:clap:

Здравейте!
Започвам да шия гоблена Благославящият Христос на Солария с размери 27 на 38,3 см.Мисля че бодовете са 1 : 4 ,с определени детайли 1 :1 .Но моля за потвърждение.
В комплекта не пише съотношението на бодовете..

Да точно така е но то и няма друг начин казва се с детайл 1-1 :kissyou: шила съм го страхотен става само трябва да внимаваш там където се намества детайла да е точно по схемата

Моля ви помогнете да открия коя фирма прави гоблена мадона феручи 1към 1 . много искам да го шия но едно към едно

има я в Златен гоблен 1:1-27.60лв
както и в ЗАРЯ-пак 1:1 но цената и е 12 лв
разликата е ,че на златен гоблен конците са ДМЦ , а на ЗАРЯ са ариядна

ако е тук мястото искам да попитам стигат ли конците на гоблените на солария,защото шия модоната с младенеца и ангела и имам притеснения , че няма да ми стигнат конците за лицата. конците са венус Благодаря

До сега не съм имала проблем с конците.Дори са ми оставали.Дано и твоите стигнат.Гобленът е много красив!

дано, и аз на това се надявам, защота съм от провинцията и незная каде се продават , а и номерата не им зная.все пак лицата са едно към едно и малко конци отиват , но въпреки всичко много са малко.

Аз имах тяхна сглобка с ДМЦ от 52 цвята и само един от цветовете не ми стигна и то съвсем малко от него. По принцип не би трябвало да имаш проблем.

Аз в момента шия гоблен на Солария-Девата и свети дух,и съм на привършване.Всички конци ми стигнаха :clap: Но все пак зависи икак се шие:idea:

Доре аз ших Свети Георги на Солария останаха ми от всички конци бъди спокойнаhttp://www.snimka.bg/?profile,albums

Аз шия сега "Св Георги" на Солария , обаче по схема свалена от нета ... Още няма кой знае какво за показване , още шия рамката, затова не съм снимала...

Правя го с гобленов бод на обикн. българска разграфена панама , 1:1 с два ката от конеца , ДМС.
Но искам да попитам , ламето с колко ката конец трябва да го шия ?
С 1 или 2 ката...
:confused: как пише в упътването ? :angel:

Аз шия сега "Св Георги" на Солария , обаче по схема свалена от нета ... Още няма кой знае какво за показване , още шия рамката, затова не съм снимала...

Правя го с гобленов бод на обикн. българска разграфена панама , 1:1 с два ката от конеца , ДМС.
Но искам да попитам , ламето с колко ката конец трябва да го шия ?
С 1 или 2 ката...
:confused: как пише в упътването ? :angel:

Аз винаги шия ламето на 3 ката, защото то няма този мъх на обикновените конци и поради това на 2 ката прозира:idea:

Аз винаги шия ламето на 3 ката, защото то няма този мъх на обикновените конци и поради това на 2 ката прозира:idea:
Ама на разграфена българска панама ли?
или на аида 14
защото пък от другаде дочух, че трябвало с 1 кат да го шия ламето , а другите конци както са си с 2 ката
:confused::( та , затова съм в чуденка , и не го почвам ламето още , а шия другите цветове...
Ти на каква панама го ши с 3 ката ? :kissyou:

Ама на разграфена българска панама ли?
или на аида 14
защото пък от другаде дочух, че трябвало с 1 кат да го шия ламето , а другите конци както са си с 2 ката
:confused::( та , затова съм в чуденка , и не го почвам ламето още , а шия другите цветове...
Ти на каква панама го ши с 3 ката ? :kissyou:

И на обикновена разграфена панама съм шила с 3 ката с гобленов бод, и на аида 14 с кръстат бод - също с 3 ката. Просто слагам един кат повече от ламето, отколкото с обикновенните конци.:idea:
Тук можеш да видиш как се е получило при двата вида панама:
http://marji.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni-i.271069.6790652
http://marji.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni-i.271069.17420615

Назад