Кръстчета [Родич]

• Началник на темата Началник на темата rodich
  • Начална дата Начална дата
Ето какво започнах в петък и кого срещнах по пътя :greeneye:
Името е на новия гоблен е The picture report spring II и според мен може да се нарече "Предвестника на пролетта"

Запознах се със Таис. Искам да и благодаря за това, че отдели време за мен и семейството ми и заедно с приятеля си, ни заведе до някой забележителности и Перперикон :kissyou:

Така де, ако пилето с нарцисите бяха първите ми кръстчета, то това сега са първите ми истински кръстечета!

1etap1.jpg

1etap2.jpg

Темата ми се казва "Първите ми кръстчета" и мога да кажа. че вече са налице първите ми перфектни (за мен) кръстчета

патета с контур (изпълнявам го с couching вместо с backstitch)

PA300175s.JPG

и да се готви жабата

PB200179s.JPG

Последно редактирано:
Много неща не могат да се видят от обикновения човек, дори и да се натика в диво кътче и да нагази до колене, затова докосването до дивата природа (понякога дори и чрез екрана) е уникално преживяване за мен
Един от любимите ми филми е My Halcyon River на BBC (ето няколко откъсчета)
http://www.youtube.com/watch?v=Hnkfdp7lmPU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2Odl7dXKNoA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2MmMXEA4ptw&feature=related
Там са показани и патенцата, и чаплата, и земеродното рибарче, жабоче, пеперудата еднодневка ......
Ушивайки ги, мога да ги покажа и вас :D

Последно редактирано:
:greeneye: ето го
браво на дизайнерката, защото животинките стават като живи :idea:
... а като го завърша, преди прането и гладенето ще го донес за оглед :D

Комплектовката е на Анхор :idea:

Минавам да се похваля, че минах средата
.... остават чаплата, водното конче и рибаря

Последно редактирано от модератор:

Първото ми великденско яйце. Топло, топло, от днес. И единствено, че само едно мотивче направих вчера. Мисля, че се справих.
Едва след като гледах представянето на Ирена по БТВ си набавих материали. Нищо, че празника мина, реших да се пробвам. :kissyou:

Радвам се, че ви хареса яйцето, макар че аз си имам забележки по него :idea:
Сега малко чапла

С изключения на 12-14 изтървани бодчета, които пътьом ще довърша, действам по контура на чапълчето и вече си има физиономия :D

Последно редактирано:
Ето какво спретна майка ми за изложбата :rainbow:
Беше 6 дни за рамка, а го уши за 3-4 дни :idea:

Рибаря е на дневен ред, после един воден кон

А това ми подари детето за рождения ден (аз се включих само при пискюла) Принципно е книгоразделител, но решихме да бъде в противоположния край и да си виси

Привееее-е-еет!
Въпреки стимула "национална среща" не смогнах да завърша рибарчето и да го всема за изложбата. Сега обаче мога да ви го покажа преди контура :idea:

Вижда му се края :) Следва водното конче, което не е голямо ....

Ето го и последния герой :kissyou:

Остават тук-там френски възли и малко контур на крлете на чаплата ......

Извадих си "гоблена за пътувания 2010-2011" Ако не успея да го завърша до края на месеца ще го преименувам на "гоблена за пътувания 2010-2012" :D Този съм го подхванала за да мога да го разнасям на почивки :idea:
Остава ми горната част и малко листенца долу. Схемата е на Мари_ар. Благодаря ти! :kissyou: Правя го на 18", но не е бяла, а чернонота не е черно ... мисля, че накрая няма да е в рамка, а по-скоро като банер ...

...:clap:...За пътуващия гоблен...дори си го завършила предсрочно...
А сега накъде без пътуващ гоблен ???...:idea:...
Тези две енергий, Ин и Ян, мъжка и женска, топла и студена са в постоянна борба за надмощие, което по принцип е нъвъзможно защото ще се наруши хармонията, към която всички се стремим, а тя от своя страна е вид съвършенство...
В някаква степен този символ ще допринася за хармоничните отношения в семейството ти и аз ти го желая от сърце...
Аз нямам никаква надежда, че ще завърша моя пътуващ...ако повече бродирах вместо да го разнасям нагоре-надолу вече две години.........:confused:...

Последно редактирано:
Назад