Да се похваля :)

Аз правя шприц сладки по следната рецепта:

250 гр . маргарин
1 ч.ч. пудра захар
3 твърдо сварени жълтъка
1 ванилия
1 щипка сода бикарбонат
4 ч.ч. брашно - около 500 гр.

Маргаринът се разбива със захарта , прибавят се натрошените жълтъци и останалите продукти. Шприцоват се сладките в тава - застлана с хартия за печене или само намаслена и се пекат 15 минути на 180 градуса С. Готови, още топли се поръсват с пудра захар.
 
Да,аз ползвам купешка.Нямаме домашна. В супера при нас е на щанда до маслата и маргарините.
 
И аз ползвам само купешка - от Билла. Признавам си, че преди да я взема, надигам капака и душа. Понякога мирише тежко, понякога става. Ако свеки е благоразположена, се е случвало да ми донесе селска мас - по - хубава е, но като няма :cry:

Тия шприцове при нас са 10 лв. (в най-евтиния ТСМски магазин в града)
 
Ето и от мен една рецепта за щприц сладки, превеждала съм я от нета и излезе сполучлива:
1 ч.ч масло
90г крем сирене
1 ч.ч захар
1 жълтък
1 ч.л. ванилиа
1 ч.л. настъргана портокалова кора
2½ ч.ч брашно
1/4 ч.л. канела
Щипка сол

Разбиват се заедно маслото и крем сиренето. Прибавя се захарта, жълтъка, портокаловата кора и ванилиата. Пресява се брашното с канелата и постепенно се прибавя към маслената смес. Пълни се щприца и се правят сладки върху ненамаслена тава. Пекът се около 12-15 минути на 175С градуса.
 
Здравейте отново и от мен. :yes:
Преди два дни и аз си закупих такава преса за сладки, но отново проблем... :cry:
/да поясня,че е електрическа/ и не ми залепват за тавата сладките...Първата тава стана с 300 зора...втората...вече многоооо трудно залепваха...а за третата ...нямам думи....нито една курабия не можах да сложа...Пробвах и с намазана тава...и без да я мажа...Е, няма и няма...Рецептата за тестотот е това което Джемма го беше пуснала...Не се и съмнявам в рецептите...убедена съм ,че аз греша и ако можете да ми помогнете...ще ви бъда многоо благодарна! :)
 
Аз не можах да разбера. Как така не ти залепват за тавата? :? Номера е да не държиш пресата много далеч от тавата. Почти трябва да опира в нея. Не знам дали го обясних добре...
 
Да, Любопитко....точно така правих...почти опираше в тавата...да не кажа съвсем...Но тестото си оставаше на самата преса, а не в тавата :cry:
 
От това, което казваш,че с всяка следваща тава се отделят по-трудно си мисля, че проблемът може да е в температурата на тестото.Понеже е с мас, мисля че трябва да го държиш на студено до използването му, защото явно омеква от топлото. Когато е студено -няма проблем с отделянето.Тавата не се маже и пресата се залепя до тавата.ако пак не става- пробвай с двойно щтракване. Не знма как е при електрическите, но при мен щтраквам веднъж ,ако не се отлепя -още веднъж, т.е получава се двойна порция.Ами- успех, друго какво да кажа незнам.
 
Благодаря ви за съветите.... :lady:
Другата седмица пак ще пробвам, но този път ще държа тестото в хладилника...И разбира се ще дам отчет :idea:
 
При втория опит бисквитките се получиха. :party: Направих ги по рецептата на Любопитко и ги украсих с какао като тези на Джема. :cookies:

Ето какво се получи
 
Браво Скарлет! Чудесни са! :clap:
Аз пък онзи ден ги направих за втори път, шприца нещо засече, изнерви ме тотално, тестото не излизаше добре и резултатът беше плачевен... :lookup:
За пореден път се убеждавам, че когато съм в кофти настроение, ядосана или тъжна това, което готвя не се получава... :shy2:
Да се надяваме тортата за рожденият ми ден в петък да се получи добре...
Смятам и орехчета да направя... :amam:
 
Но пък ако е мноооого меко може бисквитките да се разлеят, и това ми се е случвало :cry: Изобщо много мъка с тоя шприц. Пък да се похваля и аз си взех днес от електрическите ТСМ-ки за 5 лв. [:] Ужааасссно съм щастлива. В книжката към него има и 2 рецепти. Някой пробва ли ги вече?
 
В отговор за маста - вкъщи за готвене ползваме масово купешка мас от "Фантастико", "Хранс Комерс", "Била", "Рамстор" и т.н. Марката на маста не се сещам, но определно съм засичала 3 или 4 вида. Досега никакъв проблем - нито мирише на "старо", нито нищо. Става и за сладки, и за готвене. Вече 4 години подред правя даже козунаци с нея - стават велики.
Мама носи домашна мас за бебето в нас - ами тя домашната е по-тъмна от купешката!!! :D :D :D
Така че споко колеги-готвачи, купешката мас става! :cool:
 
e

Да се похваля и аз :yes:
.Ето ярецептата :
250гр. брашно; 200гр. масло; 1 яйце; 80гр. пудра захар; 1 настъргана кора от лимон и 2 пакетчета ванилия.
 
Нека и аз да се изкажа в полза на купешката мас :yes: !

А шприца го имам от половин година , че и повече , досега съм ползвала само приставките за украса и не ме кефи . Купувах го за 15 лв, сага го гледах за 10 .
Обаче съм купувала и механичен, същия ТСМски със същите подробности като електрическия за 10лв , пак преди около половин година за подарък ( вече бях ползвала моя електрически) и сега искам да си взема и за себе си такъв ама не намирам :twisted: .
 
В4ера ходихме до магазин Кауфланд в Пловдив,имаше поне 5 вида шприцове на съвсем прилична цена :до 10 лева.Ако има такъв магазин в твоя град отиди и се увери сама!Успех!
 
Назад
Top