Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Здравейте момичета :kissyou: имам проблем. Малката ми дъщеря си избра ето този гоблен
http://bariksto.snimka.bg/tapestries/gobleni.502939.24261478.big

gobleni.502939.24261478.big

принтирахме схемата,разграфихме панамата, но не можах да разбера какви са полузнаците (полуквадратчетата) в схемата :confused:
Моля помагайте !
При мен пише кръстче (full stitches) и ........(petite stitches). Второто аз си го превеждам като малко кръстче, което би следвало да заема 1/2 от цялото кръстче. Тъй като не съм шила не мога да дам мнение.:(

Бих искала да ви попитам кога шиете френските възли -преди контурния бод или накрая?:idea: При тая зелена дама с кучетата на Майя има и такива възли.:loveglasses:

Аз шия първо френските възли,контурния бод/там където е по-къс/,пера,гладя и накрая по-дългия контур.

Бих искала да ви попитам кога шиете френските възли -преди контурния бод или накрая?:idea: При тая зелена дама с кучетата на Майя има и такива възли.:loveglasses:

Аз правя контура в процеса на шиене, а френските възли шия след като изпера и дори огладя гоблена ,защото не искам да сплесквам и мачкам възлите с ютията после.

Моля,ако някой е шил това гобленче да ми покаже как изглежда ушит?:idea:
Трябва да го ушия за подарък ,имам две схеми и се чудя как ще стане.

Хей,момичета помогнете покажете как изглежда ушит.Кой го е шил,насочете ме.:idea:

Здравейте.Не съм шил досега, но имам желание.Бихте ли ми дали една схема и да ми обясните основните неща ако има?Аз ще си купя конци и ще опитам.

Nelia,аз го ших в оригинал на Роял Париж. Стана хубав,но много ме измъчи схемата. Ето как се получи:

Последно редактирано от модератор:
Благодаря,Дидка!
Много добре се е получил.
По тази схема ли ши?

Момичета търся снимка на гобленсет 532 имам схемата ,но снимка не.мн благодаря на отзовалите се.

Възможно ли е това да са ДМЦ конци

Момичета и момчета в началото на месеца в Заявки помолих за схема и ключ за "Момичето на скалата" за една приятелка.Благодарение на Decor вече схемите са при нея, но искам да ви покажа каква комплектовка е получила преди години моята приятелка за същият гоблен. Преди 20 години си поръчва гоблена, плаща за комплектовка с ДМЦ конци, а пристига ето това

Не са познатите ни чилета, започнала е гоблена с 1 кат конец, но разочарована от конците го зарязва.
Наскоро си говорихме за гоблени и тя ми разказа за тази комплектовка - успя да я изрови и днес ми я показа.
На мен лично ми харесва как се получава, но тя иска да си го ушие с ДМЦ.
Та въпросът ми е възможно ли е тези конци да са ДМЦ, нямат номера, няма отделна легенда, няма име на фирмата комплектувала гоблена.И на схемата нищо не пише. Някой от вас сблъсквал ли се е с подобно нещо?:confused:

Здравейте момичета,досега не съм шила мъниста,изкуших се и благодарение на Оля имам 3 гоблена които се шият с конци и мъниста.Въпроса ми е как се шие такъв гоблен?Мисля първо да ушия частта с конците,да го изпера и изгладя и тогава да пришия мънистата за да не се разпилее при прането.Ето за тази серия става въпрос

Ако не е късно вече,но сега видях въпроса-при гоблени смесена техника ,първо се шият кръстчета,полукръсчета и накрая мъниста Аз уших точно тази плодова серия,но вишните още не са снимани.Може да ги видиш ето тук http://milkais.multiply.com/photos/album/9/album_2011

Назад