Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Момичета и момчета мисля, че си нямаме такава темичка, а е хубаво да имаме и реших да я пусна тук. Много често попадам, а и аз самата съм питала за дадена схема-добра ли е не е ли, някой шил ли е този гоблен и т.н.. Според мен една такава тема би била полезна много, знаем, че за един гоблен в нета се въртят повече от една схема и ключ и често се питаме коя да използваме. Или пък различни фирми предлагат комплектовка на един и същ гоблен. Освен това вече включително и аз шия по пренабори в PM, но все пак не разбирам толкова много и се питам понякога дали ще се получи. А и мисля, че обсъждайки дадена схема и гоблен също ще научим и други полезни неща. А пък и понякога просто ми се иска да видя ушит вече как изглежда даден гоблен и може тук да питаме. Така ще е много по-лесно вместо безкрайното лутане и търсене в нета. Ако не ви харесва темата я изтрийте, нямам нищо против, или пък ако искате да я промените също. Приятен ден на всички:kissyou:

Моята идея - примерно съм харесала гоблен, но да речем има две схеми за него или два ключа и се чудя кой да избера, или съм попаднала на схема, която обаче нещо не е наред и така.
Я да покажа нагледно за какво става въпрос. В момента шия Кармен, имам за него 3 схеми и 3 ключа, аз шия с ключа, който ми направи sanita, ето я как изглежда.
http://val4e.gallery.ru/watch?ph=MkP-btD3u&viewsize=big

Същият гоблен в момента шие и gyuksel с друг ключ и ето как изглежда

http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=129848&d=1244615906

А да не говорим, че един гоблен може да се шие на кръстчета или с гобленов бод, на различни панами и винаги ще има разлики. Затова реших, че е хубаво да имаме тази тема. Или пък както напоследък попаднах поне на 3 запитвания за гоблени Леврон на различни места, а може тук да се съберат всички запитвания и мнения.

Новата темичка вече е оформена!
Благодарим ти, Валче, за полезната темичка!

Мненията с обсъждането дали да я има или не темата, са изтрити от модератора.
Успех на всички! :kissyou: модератор

Последно редактирано от модератор:
/

Не съм съвсем сигурна дали тук е мястото за такива въпроси и ако съм збъркала ме извинете?Искам да попитам дали някой е шил този гоблен,за да ми даде информация за каунт панама и приблизителен разход на конците.:idea:

Някой шил ли е оригинал на този Дименшън?
pic.jpg

Интересува ме какъв е цвета на панамата на оригиналната комплектовка.

Последно редактирано:
Някой може ли да каже това на какъв каунт панама се шие. Че съм го започнала на аида 18 с гобленов бод :D което си е абсолютна грешка, защото се шие на кръстчета и има полукръстчета.
http://goblenite.org/attachment.php?attachmentid=22447&d=1163360018

Аз го имам но още не съм стигнала до него:gipsy:.Шие се на аида 16ct. dove grey.

Не разбрах въпроса на megim,но предполагам става въпрос за панамата.

Да става въпрос за панамата, да видях, че пише dove grey- като цвят, но това е сиво. Разгледах доста работи на рускините, но от снимките не си личи добре цвета на панамата. По пренабор пък изглежда една синя....
Затова съм в голяма чуденка относно оригиналната панама на Sleigh Ride

Сива, синя, бяла....

Моля ви,обяснете ми как да разбирам ключа,до 20 номер няма проблем а след него нищо не ми е ясно.Виждам че всички конци са в 2 ката ,няма меланж ,ако имаше 23,24 щях да реша че се шие с по една нишка от цвят,но не е така,пооомощ:D

Моля ви,обяснете ми как да разбирам ключа,до 20 номер няма проблем а след него нищо не ми е ясно.Виждам че всички конци са в 2 ката ,няма меланж ,ако имаше 23,24 щях да реша че се шие с по една нишка от цвят,но не е така,пооомощ:D

Когато имаш повече конци от даден цвят, ги слагат на органайзера на няколко поредни номера.

did_tag
Благодаря!След няколко месечно мързелуване,започвам да шия:D

Да става въпрос за панамата, да видях, че пише dove grey- като цвят, но това е сиво. Разгледах доста работи на рускините, но от снимките не си личи добре цвета на панамата. По пренабор пък изглежда една синя....
Затова съм в голяма чуденка относно оригиналната панама на Sleigh Ride

Сива, синя, бяла....

Меги панамата е светло синя, близка е по цвят на конец ДМЦ 3756 , малко по-мръсен цвят:idea:

Искам да попитам дамите които шиха чашките на Vervako, на какъв каунт панама се шият, двоумя се и за цвета мисля, че екрю е по-подходящ цвят от белия, вие как мислите :?:

Ако има някакво допълнително указание за цвят и едрина на панамата,желателно е да си го спазиш .:loveglasses: Ако няма-както си решиш!:idea::D

Искам да попитам дамите които шиха чашките на Vervako, на какъв каунт панама се шият, двоумя се и за цвета мисля, че екрю е по-подходящ цвят от белия, вие как мислите :?:

снимката ми прилича на моята:idea: и съм ги шила на аида 14 цвят шампанско

Момичета някой да е шил този сватбен гоблен?Мисля че конците са дмц, но има номера като 30745 , 30739например ?Посъветвайте ме?Благодаря ви!

attachment.php

attachment.php

/

Някой шил ли е гоблен на Криф?За да даде малко повече информация на каква панама се шият с какъв бод?Сполучливи ли стават?Въобще малко повече информация,ако може?:confused:

Момичета, каня се да шия Arches garden на Lanarte. Обаче не мога да се ориентирам колко панама ще ми е нужна. Решила съм да е на тонирана 14 каунт, но се страхувам да не би количката да остане без колелце, примерно, или колоните без цветенца, когато започна да шия и не ми стигне плата. Някоя от вас шила ли го е, за да ме ориентира?
Прикачам точно снимката, на която пише размера на готовия гоблен. Но каунта на панамата, посочен там, нищо не ми говори.
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=154236&stc=1&d=1296649022

Назад