Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
От скромният ми опит с четвъртинки, полу и т.н съм забелязала, че винаги или почти винаги има след това контур и когато има такъв си ги правя само 3/4. В някой случай се ориентирам и по цветната картинка на комплекта /Боди Треидс - Целувката/ или преценявам според цветовете и фигурата /Роял Париж - Индия/ която се оформя. Но ако имаш отгоре контур - не се чуди и хаби, направи ги 3/4 и толкоз..........

Имаш предвид две 3/4 кръстчета в едно квадратче ли? Как ще стане това? Аз си мислех, че винаги едното е 1/4, а другото 3/4 както е показано на ключа. Иначе когато знакът е един в половината от квадратчето и аз правя 3/4 кръстче.

Аз мисля че ти трябва сама да прецениш кое ще ти е 3/4 и кое 1/4 като цвят в квадратчето. Поне от това което виждам като указание.

Благодаря на всички за помощта! :) И аз мисля, че сама ще трябва да преценя.

Здравейте :) започнах да шия Червена роза на Ланарте в оригинална комплектовка с кръстат бод ... Но не ми е ясно следното, в инструкцията пише, че се шие през 2 нишки ... Т.е. Шия кръстчето и пропускам две ? Досега не съм шила Ланарте, но наистина са много красиви :)Преглед на прикачен файл 179217

Последно редактирано:
Не, няма да пропускаш 2 нишки. Самото кръстче е разположено на 2 нишки от панамата/ по дължина и по височина/. Така както си направила по-голямото кръстче на снимката. До него разполагаш следващото кръстче от схемата. Не знам дали обясних разбираемо.:idea:

Здравейте! Имам нужда от помощ. В момента шия Жена с букет на Дименшънс. Конците преобразувах с таблица от cyberstitchers, но резултатът специално за тялото на жената хич не ми харесва. Дали някой, който го е шил, може да ми помогне с подбор в DMC, който повече да се доближава до оригинала... Благодаря предварително на отзовалите се!

Някой шил ли е гоблен Молещият се Исус от ГБ. Става ли това, което е на картинката.
Ако става въпрос за този:Преглед на прикачен файл 179743
в момента го шия.Според мен става дори по добре.
Само,че аз го шия на аида 14 каунта и на кръстчета.
Малко по-късно ще покажа,какво се получава,само да заредя малко фотоапарата.

Ето до тук съм стигнала -малко е мърляв и измачкан,
а пък и фотографа един "професионалист"...:D
Преглед на прикачен файл 179744
Реално цветовете са мааалко-по бежови.

27.12.2015
Готов е вече.Става по-хубав от картинката.
Ший смело!
Преглед на прикачен файл 179843

Последно редактирано:
Здравейте дами! Нова съм във форума и не съм много сигурна дали точно тук е мястото за въпроса ми, ако греша моля да бъда извинена! Исках да ви питам някоя дали е шила гоблена "Първа любов" и случайно си е запазила схемата? :) Ако някоя я има и може да ми услужи с нея ще бъда много благодарна! Много ми харесва този гоблен, но не мога да си намеря схема, за да го ушия! Благодаря предварително! Весели празници на всички!

Преглед на прикачен файл 179855

Здравейте, не знам дали тук е мястото да попитам...може ли някой да ми даде ключът към тази схема? Мноооого благодаря предварително :)Преглед на прикачен файл 180037

Срещала съм само скан на конците като ключ.По него трябва да си напаснете цветовете.Друг вариант е да изчакате да се появи схема в ПМ т.е някой да направи пренабор.Тогава ще има ключ с номера ,но той ще е това,което пренабралият схемата смята за удачно.

Здравейте дами! Нова съм във форума и не съм много сигурна дали точно тук е мястото за въпроса ми, ако греша моля да бъда извинена! Исках да ви питам някоя дали е шила гоблена "Първа любов" и случайно си е запазила схемата? :) Ако някоя я има и може да ми услужи с нея ще бъда много благодарна! Много ми харесва този гоблен, но не мога да си намеря схема, за да го ушия! Благодаря предварително! Весели празници на всички!

Преглед на прикачен файл 179855

Преместете си молбата в тази тема http://www.goblenite.org/showthread.php?t=11448

Назад