Следвайте видеото по-долу, за да видите как да инсталирате нашия сайт като уеб приложение на началния си екран.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ший 1/1, не 1/4, ще стане пикселирано. На бг.панама ли ще шиеш? Не съм шила на тази фирма, но мисля, че 1/1 е в пъти по-добре гобленов бод. Попитай и момичетата в темата за ГК.
На обикновена българска панама ще го шия, гоблена е ужасно голям, ако го шия 1:1 ще се изгуби големината на гоблена, много моля за съвет
Няма схема на Golden Kite, която да е 1:4!!! След като не искаш кръстчета, задължително трябва да шиеш 1:1. А и не виждам как ще се "изгуби" големината на гоблена. Те и без това са достатъчно големи.
Никога не бих заменила кръстчета с 1:4.Първо ще стане по-голям,второ-ще стои"на пиксели".Ако не ти се шият кръстчета,по-скоро 1:1-ще стане по-малък и ще изглежда по-фин и нежен.Може да си провериш размера като преброиш квадратчетата на разграфената панама-за 1:4-на едно квадратче от схемата отговаря едно квадратче от панамата.За 1:1-на две квадратчета от схемата отговаря едно от панамата.Едно квадратче от схемата е между две цифри-10 знака(бода) едната страна и десет-другата.Но както Златето ти е писала,тези схеми са от сайта иголка.нет,където в повечето случаи резултата се разминава с картинката.Здравейте и от мен!
Пред мен държа схемите на много красиви гоблени, но са само с кръстат бод. Не желая да ги шия с кръстчета и затова ми трябва помощта ви.Въпросът ми е каква трябва да е панамата, 1:1 или 1:4 се шие, каква е големината на гоблена.Гледайки схемите, абсолютно нищо не разбирам.Шила съм някога като дете и съм позабравила доста от нещата.Сега желая да започна да шия отново, но съм затруднена с разчитането на схемите.Изпращам ви част от една схема, за да видите за какво иде реч:
http://prikachi.com/images.php?images/272/6484272O.png
http://prikachi.com/images.php?images/274/6484274o.png
Аз продължавам да питам..
Четох някъде,че Гобленсет се шиели само 1:1...Така ли е?
Ако някой е шил този вариант на гоблена-нека сподели моля.......
leti_at, аз не съм го шила, но моя позната го ши 1:1, мисля че схемата беше на Гобленсет. Четох някъде, че тези гоблени се шият 1:1, а рускините ги шият и на кръстчета.:kissyou: