Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Кипариси-Ван Гог на Вачеви

Момичта и момчета,търся помощ.Преди няколко години си купих от Вачеви Кипарисите на Ван ГОГ,НО СХЕМАТА Е МНОГО ЛОША.Дали ще се намери някой, който ще се наеме да направи пренабор.За условията може да се договорим.Благодаря предварително!

Момичета, някой шил ли е Морската фея на Гобленсет?
Една приятелка ще го шие и пита как да го започва 1:1 или 1:4?
Ще го шие на българска разграфена панама.
Ето за този гоблен става въпрос..

Последно редактирано:
Ший 1/1, не 1/4, ще стане пикселирано. На бг.панама ли ще шиеш? Не съм шила на тази фирма, но мисля, че 1/1 е в пъти по-добре гобленов бод. Попитай и момичетата в темата за ГК.

На обикновена българска панама ще го шия, гоблена е ужасно голям, ако го шия 1:1 ще се изгуби големината на гоблена, много моля за съвет

На обикновена българска панама ще го шия, гоблена е ужасно голям, ако го шия 1:1 ще се изгуби големината на гоблена, много моля за съвет

Няма схема на Golden Kite, която да е 1:4!!! След като не искаш кръстчета, задължително трябва да шиеш 1:1. А и не виждам как ще се "изгуби" големината на гоблена. Те и без това са достатъчно големи.

Няма схема на Golden Kite, която да е 1:4!!! След като не искаш кръстчета, задължително трябва да шиеш 1:1. А и не виждам как ще се "изгуби" големината на гоблена. Те и без това са достатъчно големи.

ОК благодаря ти за съвета, само едно уточнение не че неискам кръстчета а не мога кръстчета но днес се видях и запознах с една много любезна и отзивчива жена, която ми показа кръстат бод, започвам едно малко гобленче да пробвам с кръстчетата и продължавам смело напред !

Здравейте и от мен!
Пред мен държа схемите на много красиви гоблени, но са само с кръстат бод. Не желая да ги шия с кръстчета и затова ми трябва помощта ви.Въпросът ми е каква трябва да е панамата, 1:1 или 1:4 се шие, каква е големината на гоблена.Гледайки схемите, абсолютно нищо не разбирам.Шила съм някога като дете и съм позабравила доста от нещата.Сега желая да започна да шия отново, но съм затруднена с разчитането на схемите.Изпращам ви част от една схема, за да видите за какво иде реч:
http://prikachi.com/images.php?images/272/6484272O.png
http://prikachi.com/images.php?images/274/6484274o.png

Кръстчетата се заменят най-често с 1:4,големината на гоблена се запазва
( сравнително). НО, според моето скромно мнение,когато един гоблен ти е даден да се шие на кръстче,обезателно го направи според указанията.Защото иначе може резултатът да не е същият.
Аз имам един такъв плачевен опит.Три ангелчета,които се шият на кръстче, аз тогава реших,че ще ги правя 1:4-избродирах им главите и част от телата...ами те станаха ръбати!!! Гобленът и досега стои хвърлен,недовършен и никога няма да го довърша.
В този смисъл-не прави моята грешка,а се научи да шиеш кръстчета..И аз не ги харесвах,гадни ми бяха ,ама вече взех да им свиквам..:D, успех!

Здравейте и от мен!
Пред мен държа схемите на много красиви гоблени, но са само с кръстат бод. Не желая да ги шия с кръстчета и затова ми трябва помощта ви.Въпросът ми е каква трябва да е панамата, 1:1 или 1:4 се шие, каква е големината на гоблена.Гледайки схемите, абсолютно нищо не разбирам.Шила съм някога като дете и съм позабравила доста от нещата.Сега желая да започна да шия отново, но съм затруднена с разчитането на схемите.Изпращам ви част от една схема, за да видите за какво иде реч:
http://prikachi.com/images.php?images/272/6484272O.png
http://prikachi.com/images.php?images/274/6484274o.png
Никога не бих заменила кръстчета с 1:4.Първо ще стане по-голям,второ-ще стои"на пиксели".Ако не ти се шият кръстчета,по-скоро 1:1-ще стане по-малък и ще изглежда по-фин и нежен.Може да си провериш размера като преброиш квадратчетата на разграфената панама-за 1:4-на едно квадратче от схемата отговаря едно квадратче от панамата.За 1:1-на две квадратчета от схемата отговаря едно от панамата.Едно квадратче от схемата е между две цифри-10 знака(бода) едната страна и десет-другата.Но както Златето ти е писала,тези схеми са от сайта иголка.нет,където в повечето случаи резултата се разминава с картинката.

Ако не обичаш кръстчета (както и аз-мразя ги) ший 1х1 ,но не точно от тези схеми...имам горчив опит с иголки.нет от времето когато не бях чувала дори за схеми от нета.Утре ще публикувам злополучната работа от иголки ,ако линка не се отвори http://elica.gallery.ru/watch?ph=DKp-bV7KH

Благодаря, момичета!
Много ги харесвам схемите, но явно ще се размина с тях, докато не се науча на кръстчетата. А от иголка с кръстчета стават ли сполучливи или са само на картинка много красиви?

от иголки са картинки минати през програма, т.нар. прогони. Не стават сполучливи все едно с какъв бод ги шиеш.

Момичета, някой шил ли е Морската фея на Гобленсет?
Една приятелка ще го шие и пита как да го започва 1:1 или 1:4?
Ще го шие на българска разграфена панама.
Ето за този гоблен става въпрос..

Аз продължавам да питам.. :(
Четох някъде,че Гобленсет се шиели само 1:1...Така ли е?
Ако някой е шил този вариант на гоблена-нека сподели моля.......

Аз продължавам да питам.. :(
Четох някъде,че Гобленсет се шиели само 1:1...Така ли е?
Ако някой е шил този вариант на гоблена-нека сподели моля.......

Във фейсбук обърни се към този абонат, снимката е нейна.Нямам други координати
https://www.facebook.com/kimera.nonimporta

leti_at, аз не съм го шила, но моя позната го ши 1:1, мисля че схемата беше на Гобленсет. Четох някъде, че тези гоблени се шият 1:1, а рускините ги шият и на кръстчета.:kissyou:

Здравейте приятели! Търся схема и конци за гоблен "Цветен пазар в Париж".
Ще се радвам, ако някой може да ми помогне.

leti_at, аз не съм го шила, но моя позната го ши 1:1, мисля че схемата беше на Гобленсет. Четох някъде, че тези гоблени се шият 1:1, а рускините ги шият и на кръстчета.:kissyou:

Марго, благодаря ти! Ще посъветвам приятелката ми да го шие 1:1.
Сияние 35..Писах на това момиче във ФБ,но засега не ми е отговорила..

:?:

"Питанката" ми е към шиещите гоблени на Солария....

Малките/1:1/ или големи /1:4/ комплекти? :confused::flowerlove:

Назад