Въпрос за каталозите и конците...

• Началник на темата Началник на темата biliana
  • Начална дата Начална дата
Здравейте. Подариха ми доста конци, но са най-различни - български, ДМЦ, някакви славянски май... изобщо непознати за мен. Но как да ги използвам, като нямат номера. Та си мисля дали ще стане така: да си купя каталог - примерно на ДМЦ, защото са най-популярни, и да приравня всички конци към него. Дали ще стане? Хрумна ми, защото знам, че има таблици за конвертиране на една марка конци към друга... Как мислите?
Е, не бих шила с такива конци нещо детайлно разработено и с много нюанси, но за по-простите модели...

Имам същия проблем. Аз също съм се наканила да купувам каталог на ДМЦ. Наскоро стана въпрос за каталозите някъде из форума.Проблема е в това, че никога не могат да се приравнят на сто процента, защото са подобри, но не и еднакви. Даже от една и съща марка има понякога разлика между отделните пратки.

Почити винаги са една идея по тъмни или посветли.Имала съм случай когато на каталога е едно ,а мулинето друго и започва голяма мъка.

О, така ли?
А иначе, ще личи ли, ако в един гоблен се ползват различни по марка конци? Чудя се струва ли си да дам 28 лева за каталог на ДМЦ...

Аз пък досега не съм видяла разлика от доста години шия с ДМЦ и Анхор и винаги цвета в каталога е съвпадал с търсения конец. :oops:

Извинете, че нарядко отговарям, но все влизам в този форум крадешком...Чудя се и дали остаряват конците, защото някои от подарените сигурно са на 10-15 години...

Момичета, как мислите - ако си направя легенда по каталог на екран дали ще има голяма разлика? Някой правил ли е така ? :?

Определено ще има разлика. Колкото и добре да ти е настроен монитора........

Назад