част от моята колекция

• Началник на темата Началник на темата rositsa
  • Начална дата Начална дата
от тазе серия на ЛАНАРТЕ подирих два миналият месец на колежка за рожден ден - малко по малки от маргаритките /теменужките и алеториите/

тези двете съм ушила още веднъж , предишната ми колежка много искаше да ги има за новият си апартамент.

Радвам се че Ви харесват , от много скоро съм във форума и видях много интересни неща , шия от много години и мисля,че мога да Ви бъда полезна с опита който имам в гобленарството, единствено шиенето може да ме разтовари от напрегнатият ден . Утре ще Ви кача нерамкираните ми , надявам се да Ви харесат. :kissyou:
Пожелавам Ви приятна вечер ! До утре...........

P.S. намерих в компютъра си "коне в реката" от три ушити за мое съжаление не ми остана нито един , обичам да подарявам , защото имам много и много се кефа като виждам как се радват като подаря гоблен...................

Добро утро на всички ранобудни , моят работен ден започна .Щастлива съм че Ви харесват мойте гоблени /над двадесет годишен труд/,но не сте видели всичко , ако нямам много работа днес ще кача и останалите - нерамкирани , а в раздел ЕТАПИ ще Ви покажа какво шия в момента.... Утре трябва да пътувам /командировка/ и ще ми е малко напрегнато ,но ще опитам да Ви покажа още .

От тази серия имах и Старият Пловдив ,но вече го нямам......

Дечицата са ми оригинални вилерови , съпругът ми 10 г. работеше в СО МАТ и доста от комплектовките ми ги е купувал от къщата на "Вилер" в Хамбург.

Това съм шила отдавна , вече не ми се шият вилерови , вече харесвам по "различните" по раздвижени ...

От тази серия трябва да ушия и лъвчетата , но много противно се шие на черна панама.

Ще трябва да изляза от форума , имам работа , след няколко часа ще Ви покажа още.

Ще открадна малко време да Ви кача още , Това го правя през работна време. В отговор на Мари - шия с различни бодове ,зависи от панама и от гоблена тези например : мадоната 1:1 , полярните животни и руската зима също ,но те са на "Аида". 1996 г. съпругът ми ми донесе първият гоблен от Хамбург "Мона Лиза" с упътване за шиене и тогава за първи път научих за 1:2 и от тогава големите ги шия 1:2 , предимно с четири ката конец ,много конци отиват но ми харесва повече, на Dimensions имам четири ушити и съм спазвала 100% изискванията им , те имат различни бодове ... по принцип обичам да експериментирам и почти винаги се е получавало.

Невените в оригинал са 1:1 , но харесвам големи гоблени и го уших 1:2

"Мадона де ла Седиа" , както всички вилерови с лица е комбиниран бод.

"Христос с децата" пак от 1:1 го направих 1:2 , но съжалявам, че го уших с три кота конец.

Този натюрмор съм го свалила от един руски сайт ,мисля , че е на HAED , с много единични бодове , но изобщо не ми харесва , няма нищо общо с картинката , много съжалявам ,че го уших...:(

Последно редактирано:
Назад