Въпросче ?

• Началник на темата Началник на темата ata
  • Начална дата Начална дата

ata

Гобленар
Моля ,помогнете ми... стоя и се чудя над ключа на едно гобленче.Не зная каква трябва да е панамата.Ако се шие на Аида 14, за кръстчетата с 2 ката конец,супер,но има кръстчета и полукръстчета с 1 кат конец и не знам как ще стоят ... освен това,не ми е ясно конци с номера 23,24 и 28 са меланж от 2 цвята,а трябва да се шие в 1 нишка,нещо съвсем се ошашавих,трябва ли да разбирам,че по една нишка от двата цвята, а при останалите знаци от 16 назад ще са 4 ката...... Май още повече се сбърках :D.:uhhhh:

Последно редактирано:
Единстветата идея, която ми идва наум е меланжите с 1 нишка да ги шиеш в едната посока на кръстчето с единия цвят, а в другата - с другия ... но ми звучи доста невероятно. Иначе кръстче с повече от 3 нишки на 14 каунт си е "мисията невъзможна".
Покажи снимка на гобленчето за ориентир. Може там да личи повече.

Ето го слънчогледа,който ме тормози.От тази снимка нищо не личи...

Според това,което виждам от ключа,който си дала е,че мартеницата се шие с две нишки.Това е мое мнение.:confused:

Злате,ще се опитам да обесня.
Първа колонка знаците - 2 ката,кръстче
Втора колонка / 8,11,12,15/ - 1 кат,кръстче
Трета колонка / 7,8,9,10,11,12,13/ - 1 кат полукръстче/ аз го шия надясно/
Втората табличка / меланж/
Първа колонка - 2 ката, кръстче- по едно конче от всеки номер,едновременно се шият.

Втора колонка/23,24,28/ - 1 кат ,кръстче
10 и 11 по една нишка - 23
11 и 12 по една нишка - 24
13 и 14 по една нишка 28
Ето тези последните - 23,24,28 - не са ми ясни.Според мен,шиеш с 10 в един кат надясно,а с 11 един кат наляво . При чашките за Коледа така ги ших,но беше показано кой цвят е наляво и кой надясно.
Ако някой е запознат повече,да помага.

:kissyou:Диденце,много ти благодаря .Проблема са тези 23 ,24 и 28. И може би е точно както казваш с единия цвят наляво,а с другия надясно, и това, че не знам на каква панама се шие.Да ,намерих си забавление,както каза via_1313 снимката китайска,ключа руски а някой ден/може би/ ще имам българско гобленче.....:D

... Да ,намерих си забавление,както каза via_1313 снимката китайска,ключа руски а някой ден/може би/ ще имам българско гобленче.....:D

Със сигурност, ако си го ушиеш както сметнеш за добре...:D Аз бих си го ушила както ми е удобно... (т.е. мартеница с 2 нишки - по една за всеки цвят) :gipsy:
И аз го гледах този ключ и си помислих, че единственият вариант е да се шие в едната посока с единия цвят, а в другата посока с втория цвят. Макар че сега ми хрумна и нещо друго. Не зная как би изглеждало, но може да пробваш като диагоналните бодове на Heritage (когато два знака са в едно квадратче).
Ето и снимчица . Във втората колонка последните знаци имам предвид.

Браво,via_1313! И на мен ми е от полза,не знаех,че отдолу е тъмният цвят,а отгоре светлият.Благодаря!

:kissyou::kissyou:Много ти благодаря Via !!!

Последно редактирано:
Радвам се, че успях да го открия. Сутринта ми падна схемичката в нета и .... този път с това обяснение. Надявам се, че е навреме за след черната панамка:kissyou:

Радвам се, че успях да го открия. Сутринта ми падна схемичката в нета и .... този път с това обяснение. Надявам се, че е навреме за след черната панамка:kissyou:[/QUOTE

Благодаря отново!:upbeer::cookies:Съвсем навреме,даже подрани...:D.Така като гледам поне още 1 месец ще мотая чернилката.Не,че има много за шиене,но ...

Назад