шиене на гоблен с кръстат бод

И още нещо ми прави впечатление! На схемата във всяко квадратче има по 10 знака, което знам че е характерно за 1:4.... направо ме е страх от тоя гоблен вече ...

Схемата е схема и не характеризира вида на бодовете или броя нишки!
Успех!

Щом панамата ти е 16-ка ще шиеш във всяка дупцица на кръстче. Не се притеснявай, модела е страхотен.

Принципно повечето схеми са разграфени на 10, но това не е признак, че се шие 1-4.

Аз съм шила няколко на Риолис. Това, че на схемата квадратчето е с 10 знака нищо не значи. Щом панамата ти е 16-ка си шиеш с 2 нишки кръстче 1:1. Би трябвали да има указания за панамата, бодовете и т.н. освен ако не си я дръпнала от някъде :) тогава може да липсва. Но е 1:1 със сигурност...

Аз също ще шия кръстчета на панама Аида14,но има в самото квадратче четири гобленови бода:(как става изобщо не ми е ясно:confused:

На Аида 14 е трудно да цепиш нишка, затова се използва обикновена неразграфена българска панама / 22 каунт/ или 28 каунт,32 каунт, лен - зависи какво имаш и колко голямо искаш да се получи.

Публикуване на мнение в темата

На Аида 14 е трудно да цепиш нишка, затова се използва обикновена неразграфена българска панама / 22 каунт/ или 28 каунт,32 каунт, лен - зависи какво имаш и колко голямо искаш да се получи.

Благодаря за съвета:idea:

Публикуване на мнение в темата

Благодаря за съвета:idea:

Започнах Шерлоте на "Херитаж" като я ушия ще я кача да се представя и аз:idea:.Все пак благодаря на всички които ми дадоха съвети.Все още ми е трудно да я цепя тази Аида 14 :(но ще видя крайния резултат.Тези два знака от едно квадратче или по хоризонтал (вертикал) никъде не ги намерих обяснени, Те са най–много по лицето.:-|А дали са като кръстчета:confused:Аз ги карам като гобленови и дано да стане хубава Шерлоте.

Привет момичета, нова съм в шиенето и ми трябва малко помощ. Според вас на какъв номер панама трябва да шия за да получа този ефект и с колко ката конец?:confused: Става дума за този гоблен:

Привет момичета, нова съм в шиенето и ми трябва малко помощ. Според вас на какъв номер панама трябва да шия за да получа този ефект и с колко ката конец?:confused: Става дума за този гоблен:

Здравей,наскоро ших точно този гоблен,можеш да го видиш
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=165335&d=1340968269

аз лично го ших на обикновена българска неразграфена панамас бод 1 към 1,на по-едра и с кръстче ми се струва че ще стане доста голям,но ти си прецени :idea:

Извинете за въпроса. Нова съм в бродирането. Подариха ми оригинален комплект на Lanarte - Арабско момиче. До сега не съм шила гоблени. Шие се с кръстчета на неразграфена тонирана панама. Трудно ми е и върви бавно.
В един магазин продавачката каза да го ушия с гобленов бод защото с кръстчетата работата била двойна. Така ли е наистина?

Щом като е оригинал, ший си по инструкцията,Гобленът е разкош,но бавничко върви .Не слушай кой какво ти казва.Аз го довършвам в момента.Успех

въпрос

Аз не попитах за гоблена на ДИМ "Изискан век" на какъв цвят панама се шие? Аз го шия на бяла:confused:

Кръстчета на Аида 18 как се шият?
През дупка или като на Аида 14,16?:confused:

Може би ръката ти все още не е свикнала. Нормално е, и моите кръстчета в началото бяха неравномерни. Само трябва да внимаваш горните чертички на всички кръстчета да са с еднакъв наклон - наляво или надясно, както си избереш.:greeneye:

Всъщност, мисля, че правилото е да се мине веднъж с наклон от ляво на дясно, а после в обратен ред отгоре с наклон наляво. Поне така е показано и обяснено из интернет, а и така твърдят разбирачите. :greeneye:

Назад