И още нещо ми прави впечатление! На схемата във всяко квадратче има по 10 знака, което знам че е характерно за 1:4.... направо ме е страх от тоя гоблен вече ...
Схемата е схема и не характеризира вида на бодовете или броя нишки!
Успех!
Следвайте видеото по-долу, за да видите как да инсталирате нашия сайт като уеб приложение на началния си екран.
Note: This feature may not be available in some browsers.
И още нещо ми прави впечатление! На схемата във всяко квадратче има по 10 знака, което знам че е характерно за 1:4.... направо ме е страх от тоя гоблен вече ...
Виж тук в мойта страничка как съм шила на мирабилия гърба http://mareha.gallery.ru/watch?ph=uYG-Njen&viewsize=big
Аз също ще шия кръстчета на панама Аида14,но има в самото квадратче четири гобленови бодакак става изобщо не ми е ясно
![]()
На Аида 14 е трудно да цепиш нишка, затова се използва обикновена неразграфена българска панама / 22 каунт/ или 28 каунт,32 каунт, лен - зависи какво имаш и колко голямо искаш да се получи.
Благодаря за съвета:idea:
Привет момичета, нова съм в шиенето и ми трябва малко помощ. Според вас на какъв номер панама трябва да шия за да получа този ефект и с колко ката конец?Става дума за този гоблен:
Кръстчета на Аида 18 как се шият?
През дупка или като на Аида 14,16?![]()
Аз не попитах за гоблена на ДИМ "Изискан век" на какъв цвят панама се шие? Аз го шия на бяла![]()
Може би ръката ти все още не е свикнала. Нормално е, и моите кръстчета в началото бяха неравномерни. Само трябва да внимаваш горните чертички на всички кръстчета да са с еднакъв наклон - наляво или надясно, както си избереш.:greeneye: