Въпрос към работещите с PM

• Началник на темата Началник на темата mimiko
  • Начална дата Начална дата
Здравейте,
преди да ви питам нещо ще се застраховам и ще ви кажа ,че не мога да работя с тази програма РМ..Изпратиха ми един гоблен с таква схема-в една интернет зала не можаха да ми го отворят, в една фирма за компютри успяха-и те намаха програмата ,но специално си свалиха някаква 4 дневна- фри, демо версия...Като ми я разпечатаха(нямаха цв. принтер) се оказа,че схемата е много размазана и неясна, защото беше предназначена за цветно принтиране,а ние я принтирахме в черно-бяло..
Какво може да се направи в този случай, за да стане схемата по-четлива...има ли вариант да се превърне от Пм в графика?
Съжалявам ако преповтарям нещо от писаното по-горе в темата...изчетох я цялата, но нищо не разбирам....Благодаря ви за търпението:shy2:

:hello: От известно време се уча да работя с тази програма РМ. Благодарение на подробните обяснения и прикачени картинки на iliana67 се справих с няколко схеми. Сега искам да попитам - след като си направя схемата в графичен вид,как мога да я запаметя без да я принтирам. Просто да я съхраня във вида в който съм си я "преработила". Моля да обясните на невежата :shy2: възможно ли е това?
Ще се надявам да бъдете любезни,както винаги :kissyou: и благодаря!

pm

А аз искам да попитам нещо,което не можах да прочета никъде или поне не намерих.Как да прехвърля схемата от РМ в pdf формат?На работното ми място мога да разпечатвам само pdf файлове.Предварително благодаря.

А аз искам да попитам нещо,което не можах да прочета никъде или поне не намерих.Как да прехвърля схемата от РМ в pdf формат?На работното ми място мога да разпечатвам само pdf файлове.Предварително благодаря.

Най- лесно ще ти бъде ако си инсталираш виртуален pdf принтер!:idea: Можеш да си изтеглиш програмата директно от тук. Безплатна е!
След като я инсталираш, отваряш си един файл в PM даваш му принт и в прозореца където е името на принтера избираш PDF ReDirect, това е виртуалният ти принтер! Даваш принт и файлът се принтира в PDF формат!
Надявам се да съм ти помогнала! :loveglasses:

Най- лесно ще ти бъде ако си инсталираш виртуален pdf принтер!:idea: Можеш да си изтеглиш програмата директно от тук. Безплатна е!
След като я инсталираш, отваряш си един файл в PM даваш му принт и в прозореца където е името на принтера избираш PDF ReDirect, това е виртуалният ти принтер! Даваш принт и файлът се принтира в PDF формат!
Надявам се да съм ти помогнала! :loveglasses:

Благодаря много ще пробвам

зов за помощ

Не знам дали тук му е мястото но се надявам някой който работи с РМ да ми помогне,аз имам програмата но все още не съм се научила да работя с нея в момента нямам много време да се уча и използвам направените от Вас програми
В момента шия Гърция по схеми правени на РМ и установих че около птицата липсват няколко знака,(не знам кой е правил програмата затова не му пиша на личния )нека оправи този пропуск-аз се справих благодарение на това че имах и друга програма не на РМ и като ги сравних видях какво трябва да шия. Сега събирам конци да започна Венеция пак по схема на РМ-защото друга нямам и установих че има два знака с един и същ номер 3840 ДМ,ако някой е шил или правил схемата нека ми помогне какъв номер конец да използвам за тези два знака:flowerlove:и благодарности на тези които ми помогнат аз съм много доволна от цветовата гама в тези схеми и много искам да ушия Венеция
адресът ми е в подписа

Не знам дали тук му е мястото но се надявам някой който работи с РМ да ми помогне,аз имам програмата но все още не съм се научила да работя с нея в момента нямам много време да се уча и използвам направените от Вас програми
В момента шия Гърция по схеми правени на РМ и установих че около птицата липсват няколко знака,(не знам кой е правил програмата затова не му пиша на личния )нека оправи този пропуск-аз се справих благодарение на това че имах и друга програма не на РМ и като ги сравних видях какво трябва да шия. Сега събирам конци да започна Венеция пак по схема на РМ-защото друга нямам и установих че има два знака с един и същ номер 3840 ДМ,ако някой е шил или правил схемата нека ми помогне какъв номер конец да използвам за тези два знака:flowerlove:и благодарности на тези които ми помогнат аз съм много доволна от цветовата гама в тези схеми и много искам да ушия Венеция
адресът ми е в подписа

Не съм спец на РМ, но ако става въпрос за Венеция, разработката на Ming, няма грешка, всичко се шие с 3840. И аз когато започвах гоблена го забелязах и я попитах, просто недоглеждане.

Последно редактирано:
Искам да попитам и аз нещо за програмата РМ: имам схема на определен гоблен, но искам да си го направя по - малък и да използвам същата цветова гама. Има ли такава опция да се зададат определени цветове, с които програмата да ми изработи новата схема?

Искам да попитам и аз нещо за програмата РМ: имам схема на определен гоблен, но искам да си го направя по - малък и да използвам същата цветова гама. Има ли такава опция да се зададат определени цветове, с които програмата да ми изработи новата схема?

И аз имам един гоблен в PM , на който искам да намаля размерите даже наполовина, дали може да стане наистина и как ?

Много добре е обяснено за работа с РМ, но аз нещо не мога се сдобия със нея , защо така не знам:confused:
Ако някой може да ми помогне ще съм му много благадарна:kissyou:

Здравейте момичета!
Преди 2 седмици разбрах за тази програма и че мога да си направя гоблен от снимка.Изтеглих програмата,пратиха ми и упътване на български как се работи с PM,но за съжаление стигам до някъде и от там нататъка нищо не става - може би нещо ми убягва,незнам...но...Запаметих си цветовете с които искам да шия/33 на брой/ а после като импортирам снимката - пак излизат около 90 цвята:uhhhh: или пък другия вариянт - не става като схема,независимо че съм задала че искам да е така.
Ох,незнам дали го обясних правилно даже.
Имам огромно желание да започна да шия момченцето си,а незнам как да я направя тая пуста схема...честно казано и не съм толкова наясно с компютрите:shy2:
Ако може някой да ми помогне,ще съм много благодарна.

Изтеглих наскоро схема в РМ.Не ми харесват поставените бекстич-ове и искам да ги премахна.Работя според инструкцията-активирам бода,който искам да изтрия и съответния цвят от палитрата,минавам върху схемата с натиснат десен бутон на мишката,но бекстича не се изтрива.Френч кнот-а го махнах,но бекстич-а ми прави проблем.Някаква идея как да го махна?
Благодаря предварително.

Мими,благодаря!

Последно редактирано:
tdm13 виж на втора страница на тази тема от пост 25 нататък има обяснено за контура

Ако съм разбрала правилно:
Има едно място, където посочваш броя на цветовете - може би не си ползвала него, виж дали не е това на първата картинка.
После, след като схемата е готова, тя изглежда цветна (2) и от менюто горе (3) си избираш дали да се вижда на бодове- stiches, с цветове (solid) , или със знаци (symbols). След като дадеш знаци- се появява схемата, смалена до размера на екрана, а като я разпечаташ ще бъде разбита на много листи, при желание посочваш при принтирането, колко големи да са знаците.

Честно казано аз не съм задавала цветове - за това не пишеше в обяснението.Направих така - като отворих нов файл и избрах панамата,отидох на цветовете - изчистих тези които се показаха и си смъкнах долу тия,които бях си избрала. После Palette save as и така.Поне така е обяснено.Като приспя малкия ще се опитам с това което си ми обяснила и ще пиша дали е станало.
МНОГО ти благодаря.Надявам се ако имам още въпроси да ми помогнеш пак:blueflow:

Ох,пак нищо не стана:uhhhh: Защо немога да се справя???
Някой би ли ми обяснил стъпките една,по една от началото до края - много ви моля.Не мога да разбера къде греша.

Много ти благодаря:kissyou:
Тъй като едва гледам,няма да мога още сега да пробвам.Утре ще опитам и ще пиша дали съм се справила.

tsvety току що го направих,то изобщо не било трудно.По обяснението което имам е доста сложно и нищо не се получава.
Обаче цветовете които излизат са доста тъмни.Зададох 33 цвята,но искам тия които аз съм си избрала да сложа - мога ли да ги заменя по някакъв начин и как???

Назад