Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
:? rebostobg възможно е да не прилича на твоето, защото то има много разновидности - с по-различни листа и цветове. При възможност ще снимам каменните цветя на моята приятелка и ще ти ги покажа - те са поне 4-5, които са различни, а как цъфтят, просто са божествени :!: :!: :!:

много бавно расте шарения, този който имам е на 8 години, но открих, че като го искараш лятото на балкона доста листа изкарва

rebostobg и на мен твоето цвете не ми прилича на каменно цвете. Прилича ми на мимулус. Ето така изглежда той. Имай впредвид, че цъфти в различни цветове и окраски.

fragile каза:
много хубав шарен бенджамин :yes:
имам питанка за него - отдавна гледам зелени бенджита, вървят бързо и много добре
обаче тая пролет за първи път си бучнах и шарено бенджи в една саксия
първо оставих клончето десетина дни във вода да си пусне коренчета, разбира се
сложих го в саксия преди около два месеца
от тогава не е мръднало - нито съхне и вехне, нито обаче иска да пуска клонки или поне някакъв намек, че ще пусне листице
та питането ми е - така ли бавничко се развиват всички шарени бенджита или нещо му има на моето
защото като го сравнявам със едноцветните ми зелени бенджовци - ами те за последните два месеца напускаха толкова клонки, дори ги рязах и оформях и пак си вирее страшно бързо
а шарено не иска :cry:

:lady: И аз имах такъв бенджамин/загина от "грижи"/,по е капризен от зеления. : Щом е скоро посаден,първо развива коренова система,а ако саксията не е подходяща/е ненужно по-голяма/то бавно ще расте. :gipsy:

цветя

:( demetra, по формата на цветчетата прилича, само дето и те и листата са мъхести :!: :?

А това е моята драцена.От 5 години я имам.

bubata, как се казва това цвете :shock:
за първи път срещам такова и е страшно оригинално и интересно

жалко, че не можем да си менкаме през нета цветя :no: :D

:yes: :yes:
Лариса и Бубата имате страхотни цветя.Наистина жалко,че не са като схемите,хоп и имаш поща със цветя :D :D :D :D :D

fragile , някаи му казват южноафриканска детелина, а други просто червена детелина. Има я ввече на пазара, при нея особеното е, че зимата остава почти без листа, но после бързо пораства .

Другото ми хоби са цветята. Имам много саксии и много градински, тази година засадих и доста розови храсти - както и влачещи така и букетни. В момента нямам снимки, но при първа възможност ще :yes: покажа.

bubata каза:
много бавно расте шарения, този който имам е на 8 години, но открих, че като го искараш лятото на балкона доста листа изкарва

чудесен съвет :clap:
изкарах го и аз на терасата - на едно местенце с хубава силна светлина, но без да го пече директно слънце
и вече си има две чисто новички миниатюрни листица :cool: :)

Скоро ви говорих за моите сакъсчета. Ето някои от тях. Това лято не им отделям особено внимание, но добре, че не са ми се разсърдили особено.
girl_sigh.gif

Статус
Not open for further replies.
Назад