Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Не се притеснявай.Малко слънчице и топлинка,да не пресъхва.Но и да не се преполива.Има тор за прясно пресадени растения.Може малко ,ама наистина малко да я подхраниш.Ако беше тук, щях да ти подаря голяма саксия такава роза.Много е красива, но ми идва в повече като растение.

Лари за сега се държи милата няма увяхнало или започнало да вехне листенце не че са много :D И аз съжалявам че не сме на близо да се сдобия с твоята роза но се надявам моята да стане на цвете .
Преди известно време на майка ми и дадоха семенца на фурми от Йерусалим да се похваля поникнаха ми две от десетте посяти кофички .Интересно ми е какви ще са палмичките понеже семенцата са много малки едните са като топче с големината на зрънце чер пипер а другото е елепсовидно но малко по голямо :confused: За моя радост поникнаха и от двата вида сега ще чакам дали и другите ще поникнат

Такъв цвят зюмбюл не бях виждала, подариха ми го 8 март и за няколко дни цъфна и че вече прецъфтява. Дали ще може да се насади на земята и да цъфти както другите /бели, розови, сини/:confused: Май не се вижда добре :( , но цвета е почти като цвета на кофичката - оранжев.

голяма красота е зюмбюлчето,не бях виждала такъв цвят

Лари за сега се държи милата няма увяхнало или започнало да вехне листенце не че са много :D И аз съжалявам че не сме на близо да се сдобия с твоята роза но се надявам моята да стане на цвете .
Преди известно време на майка ми и дадоха семенца на фурми от Йерусалим да се похваля поникнаха ми две от десетте посяти кофички .Интересно ми е какви ще са палмичките понеже семенцата са много малки едните са като топче с големината на зрънце чер пипер а другото е елепсовидно но малко по голямо :confused: За моя радост поникнаха и от двата вида сега ще чакам дали и другите ще поникнат

Тези семенца, които са като черен пипер са палма "Вашингтония"-листата им рличат на разперена ръчичка, много е красива.Имам такава и си я захванах точно от таково семенце.:) А другото семе- елипсовидното е друг вид палма, тя е фурмата.Моят съпруг беше в Израел и ми донесе от там доста фурми- плод, набрани от палмата директно.И такива растения имах, но пространството ми е ограничено и ги раздадох/2 броя бяха/ на приятелки.Дано съм обяснила разбираемо:D

Малко по на горе в темата си говорихме за китайските рози, по този повод искам да Ви покажа цвят от моята роза. Бях бременна с малката ми дъщеря когато едно клонче от розата на снаха ми се закачи за огромния ми корем.:D Боднах го ей така - на шега - сега, 10 години след тази случка се радвам на розата си :flower:

Тези семенца, които са като черен пипер са палма "Вашингтония"-листата им рличат на разперена ръчичка, много е красива.Имам такава и си я захванах точно от таково семенце.:) А другото семе- елипсовидното е друг вид палма, тя е фурмата.Моят съпруг беше в Израел и ми донесе от там доста фурми- плод, набрани от палмата директно.И такива растения имах, но пространството ми е ограничено и ги раздадох/2 броя бяха/ на приятелки.Дано съм обяснила разбираемо:D

мимка разбрах те много ще се радвам ако си захвана палма "Вашингтония преди години имах но майка ми я умори .Още чакам другите да поникнат:confused:

Малко по на горе в темата си говорихме за китайските рози, по този повод искам да Ви покажа цвят от моята роза. Бях бременна с малката ми дъщеря когато едно клонче от розата на снаха ми се закачи за огромния ми корем.:D Боднах го ей така - на шега - сега, 10 години след тази случка се радвам на розата си :flower:

:clap: lali ,розата ти е прекрасна-поздравления
аз също от около половин година имам малка розичка,но за съжаление не е цъфтяла още и не знам какъв вид и цвят е:(:confused:
изисква ли някакви специални грижи,за да цъфне?

Благодаря! Още е много бедна заради времето.Но ще се покажат и другите цветенца.

Как ви завиждам за градинките - направо не знаете какво богатство притежавате! :kissyou: Абе май си знаете, ама и аз да ви го кажа :D:D:D
Дайте съвет за пълзящо растение, което да ми обвие оградата - аз съм на този етап, за градинката ще почакам, докато се изнесат майсторите :D
През есента видях в един двор едно много простичко растение, което цялото беше обагрено в червено-оранжево , ама не му знам нито името, нито дали е многогодишно ... Беше прорастнало в самата тел на оградата и така приятно сияеше , че си казах "Ето го мойто решение на проблема с оградата" Ако обаче вие знаете нещо по въпроса - предпочитам да ви се доверя !

аз имам въпрос към Лари . как се прихваща магнолията ? аз съм виждала два вида - едната е вечнозелена, има листа и през зимата и цъфти по - късно от тази, която имаш ти. а тази, която виждам първо цъфти / точно сега цъфти/ и после пуска листа. няколко пъти съм опитвала да отгледам от другия вид - тази , която целогодишно има листа, но винаги умира :(

:idea:Да ви покажа мен какво ме изненада много приятно,защото други години цъфти чак през лятото

yonka, много е красиво! а моето втора година не иска да цъфти.
Показаната магнолия е може би на 5-6 години.Аз я имам от една година.Донесоха ми я в саксия и я засадих с много страх в градината-почвата ми е много бедна и камениста.Но се развива добре.Тя е от тези, които първо цъфтят и после имат листа.Сега прецъфтява и започна да се разлиства.Скоро си купих втора такава-червена,но е бебе.Казаха ми, че не е проблем да се отглеждат.Повече не зная.А тези,които не са листопадни,цъфтят след 10-та година.Това го зная от профисионалисти,които се занимават с отглеждане и разпространение на цветя.Казаха ми,че в Метро се продавали малки фиданки по 5 лв.Желая успех в отглеждането на растенията .

yonka и аз имам това цвете но е розов цвета твоето е с много хубав цвят .Миналата година една колежка ми донесе три луковички но само едната цъфна .На есен ги приспах и прибрах в северната стая сега ги събуждам и листенцата им са около 5 см. надявам се лятото да ми цъфнат всички

:idea:Да ви покажа мен какво ме изненада много приятно,защото други години цъфти чак през лятото

Кажи как го гледаш това цвете.Имам го в къщи но освен листа и нови луковици друго не излиза.Дори не знам какъв цвят е.

За да цъфти луковицата трябва да е голяма.А също така първо се показват цветосните тръбички и след това листата.Моето беше цяла зима на топло и изкарва няколко пъти листа,но аз ги късах -бяха едни такива бледи и тънки.Аз имам още един цвят -бяло или нещо подобно,но то не е цъфнало

ето я и нашата градинка,по голямата заслуга е на майка ми
и букетите са от тази градинка

Статус
Not open for further replies.
Назад