Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Така е,цъфти през пролетта.През зимата листата ще паднат,а през пролетта ще цъфтят бодлите.Много интересно.Ще чакам!

Виждала съм го цъфнало-разкошно е.Моя позната го има,но нейното е по-голямо и от основното стъбло има няколко издънки на различни нива.Наистина е много красиво!

cvetia

Mnogo obicham cvetiata.Jiveia v apartament,no imam mnago cvetia-okolo 35-40 saksii i okolo 15 v slygbata mi.Danni za tiah vzemam ot spisania i ot internet.Na vsichki lybiteli na cvetiata pojelavam yspehi,a na nachinae6tite da ne se otkazvat. :clap:

:idea: Момичета,току що ми подариха тази зелена красота!Някой знае ли името на това цвете и какви грижи да полагам,за да му се радвам за дълго?:)

А дали не е едноцветна аукуба? Аз имам две -с пъстри листа и чисто зелено.Малко ми е трудно да преценя от снимката, но има много общо.Ако е такова-гледа се много лесно.Не обича топло.

Nelia,

не съм много сигурна, но от това, което се вижда на снимката мисля, че е радермахера. Слагам ти линкове към няколко руски сайта, където можеш да прочетеш повече пък и да сравниш по-добре растението.

http://rus.gflora.com/index.ph.....nus_id=274
http://flowers.foka.ru/Katalog/radermachera.shtml
http://www.flora.rb.ru/rasteni.....ahera.html

Ето и малко обяснение на български / ползвам текста от друг сайт/ - обича добро осветление, листата е добре често да се пръскат, въпреки че издържа на сух въздух. Има непоносимост към цигарения дим и от това си губи листата. Полива се редовно, но се внимава да не подгизва. Зимата температурата да не пада под 15 градуса. Нараства сравнително бързо, внимавай за белокрилки

Благодаря ти, Донка,наистина това е цветето - радермахера! Сравних го!На моята снимка листата изглеждат по-едри и приличат като кит.роза!:)
Чудя се дали да го прехвърлям в друга саксия или да не го правя?!:idea:

Ако искаш да го сложиш в друга декоративна саксия, ако корените не се показват отдолу няма нужда от по-голяма по размер саксия, а със същия, но избран от теб вид - само ако е нужно добави отстрани малко почва да се уплътни добре. Но имали и най-малки наченки на стърчащи коренчета слагай в по-голяма саксия. Надявам се да съм ти била полезна.:idea:

лошото е, че не мога да покажа как бяха храстите хризантеми преди вятъра-приличаха на големи пирамиди.Някои дори се наложи да изрежа изцяло.Всички клонки се бяха пречупили под тежеста си.:cry: :(

моята жълта китайска роза също ме радва с цветове, но сега през есента не са така пищтни ,както бяха през лятото.

Момичета някой от вас има ли личен опит с отглеждането на орхидея ?Преди месец ми подариха и казаха ,че ще цъфти дълго ,но нещо започнаха да поувяхват.Прочетох доста литература и се оказва капризно растение.При мен май и е много топло и явно не понася климатик :D Приемам всякакви съвети

Много обичам цветята,но тази година имам малко време за тях и всичките стачкуват.svetta,твоите са толкова хубави

Статус
Not open for further replies.
Назад