Ябълков пай

  • Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
ами ако икате София да се организираме и да направим групово посещение - може да ни дадат отстапка за количество:):)
шегувам се, но това е добър повод да се запознаем :idea:
хайде - други желаещи?
 
С удоволствие се присъединявам!
Добро предложение!
Да се запознаем, но няма да ядем, само ще гледаме! :cry:
 
ами то там само прибори предлагат - едва ли с тях върви и дегустация:)
но може поне да пийне по кафенце :cool:
 
Ех, винаги от София сте повече... :cry: И аз искам да се присъединя, ама ако дойда до София то все едно да си купя 3-4 форми от Варна без отстъпка. :D

А за отстъпката, наистина може да са склонни,защото на мен за две форми ми дадоха и подарък-дъска за рязане, все е нещо. В снобарския Солинген не стига, че е скъпотия до шия ами нищо не дават.А там какъв оборот съм им направила. Особено за първите си силиконови форми, които ги нямаше никъде другаде се оръсих 50 лв за три малки формички.
 
Djemma за теб като имаш път към София специално ще организираме среща :idea:

А колко парички са формичките? - то е ясно че в такъв магазин не трябва да се ходи с много пари, че оставах без тях:)
 
За кексчетата е 16 лв, а слънчогледът е 22 лв ( 26 см е диаметъра му) Всички големи са по 22 лв
 
Djemma, ябълковия пай стана страхотен. Благодаря за което. Рекламирах го . . . надявам се да нямаш нищо против.
Бих се включила и аз в срещата, но синът ми е малък и в това време ми е трудно излизането на по големи разстояния.
 
Вчера пак ходих до магазина.Купих си ножче за декорация, трафарет и кръг за делене на торта-от едната страна за 14 парчета, от другата е за 16 парчета.Сега ще дават поръчка до Италия и си поръчах силиконова форма Роза, форма за шоколад- Заек голям двете му страни се изливат и после се слепват-30 см е и стойка за торта, въртяща се, за укреса е удобна. Не издържах на изкушението, ако бях постояла още малко сигурно още щях да си харесам, защото в каталога има страхотни нещица. Ще пристигнат към края на февруари, ще ми се обадят като дойдат и не ми взеха капаро-взимали само за големи поръчки. :D
 
Djemma, това ножче не е ли за изстъргване на кората от цитрусите или има някакво друго предназначение?
 
Да, точно за това е, получават се тънички лентички, аз имах едно, но се получава по-дебела спирала. :D
 
Djemma каза:
Момичета, разбрах къде има валячета . Но са скъпи-15 лв, защото магазините са за професионално оборудване. Днес от там си купих 2 силиконови форми, много симпатични слънчоглед и за малки кексчета ( на добра цена). Магазини има в София, Варна, София и Русе,ето го сайта:
http://www.piero.bg/
 
Разгледах сайта- не ми хареса особено. Нито имат каталог на предлаганите продукти, нито цени... :no: Но може би ще посетя магазина в скоро време... :?
 
Да, сайте не е нищо особено аз отначало мислех, че нещо не се зарежда правилно страницата, а после разбрах че това е самата страница и друго няма нито картинки, нито нищо. Но в магазина видях какво има и какво не. Между другото съм направила там поръчка за около 70 лв, която трябваше да пристигне към края на февруари, а още а няма. :cry:
 
Джема много благодаря за информацията за тази фирма.Аз отдавна искам силиконови форми-сега знам от кьде да си купя/скоро ще отскоча до Бургас/
Имам един вьпрос-на коя фирма са тези форми/някьде в нета четох че най-добри са на лурч и тескома/и дали не сьдьржат някакви вредни вещества? :? :?
 
Djemma каза:
Момичета, разбрах къде има валячета . Но са скъпи-15 лв, защото магазините са за професионално оборудване. Днес от там си купих 2 силиконови форми, много симпатични слънчоглед и за малки кексчета ( на добра цена). Магазини има в София, Варна, София и Русе,ето го сайта:
http://www.piero.bg/

Djemma, ти си изкупила половината магазин май :idea:
 
:flower: Здравейте и от мен.
Аз съм нова във форума,но отдавна ви чета и възхищавам на страхотните неща, които приготвяте. За мен също готварството е и хоби и задължение, но имам проблем при правенето на сладкиши-правя ги с голямо желание, но почти никога не постигам желаният резултат.
А сега към основният ми въпрос.Тази вечер за десерт напраих въпросният ябълков пай....но незнам защо, при печене основният пласт от долу не ми се надигна и си остана един тестен и суров.А пекох достатъчно сладкиша и даже отдолу се получи прятна запече коричка :cry:
 
Формите са на една италианска фирма, забравих и името, а не мога за беда да намеря сайта им.Уж имах адреса, а не го намирам. Аз лично за Лурч мога да поспоря дали е най-добър. :?

Трафарет е шаблон , на който е изрязана фигура и служи за посипване с какао и пудра захар и се отбелязва картинка.

А за да изкупя половината магазин ще ми трябват много повече пари. :D

Бутер тестото остава глетаво, когато плънката е по-течна. Ако проблемът ти продължава, запечи основата за малко, после прибави плънката и продължи печененто.
 
Назад
Top