УВАЖАЕМИ СЪФОРУМКИ..

Много, много бих искала да дойда, но ме спират няколко неща. Не мога да пътувам точно по това време - някъде в края на август или началото на септември изпращам студент в Англия / още и аз не знам датата/ и второ - девет дни е прекалено много за мен - здравослово чак толкова път с автобус не мога да понеса.
Виж, ако решите да направите екскурзия до Питещ-Румъния, да видим тези пусти гоблени на Гобленсет, ще дойда даже няколко пъти. :D Поне е близо.

отговор

:clap:милички , защо ще ходим в Бургас след ,като предложението е от Видин не може ли да се тръгне направо от тук по- близо е може дори да се попита направо , дали няма начин да се пътува с кораб ,,Видин,, по река Дунав ще баде доста атрактивно - не се сърдете това е само мнение докато изчистим нещата зор ще видиме с организацията , надявам се да се организираме и с доста от вас да се познаваме лично след екскурзията:kissyou:

Програмата е супер! Ще видим толкова много забележителности! Почти 100% ще дойда! Дано се съберен 40 души!

До тук-добре, но нека ако може фирмата да съкрати времето-доста път си е-верно, но и 9 дена са много.Видинлийки можем направо да се качим в София -това не мисля, че ни е проблем!Аз съм зарибила приятелки-!

Офертата изглежда много атрактивна, а и цената е много добра. Що се отнася за съкращение на програмата, аз лично мисля 4е Дрезден и Бърно могата да се пропуснат, така ще се съкрати на 7 дни, но за по малко незнам, доста километра са и поне да се види нещо като се ходи, ина4е другия вариянт е направо да се лети със самолет до Хамбург и от там да се направят 2-3 ежедневни екскурзиики до градове в Германия. Аз всъщност още не съм решила дали да се включа, толкова дълго пътуване с автобус, и като се знам каква съм ....., направо не ми се тръгва, а толкова ми се ходи тук-там, напряво си умирам за пътешествия, искам толкова много места да видя.:idea: Между другото имам няколко въпроса които мисля, че и на другите ще са интересни, 1.нощувката -за двоини стаи ли става въпрос и включена ли е закуска(знам 4е по принцим е вклю4ена но все пак да се уточни), и 2. с какъв автобус ще се пътува и дали ще ни спира по-пътя за почивки(знам 4е някой от фирмите спират само в градовете в които отиват и на границите), това за сега , като се сетя още нещо, може да питам пак :smokin:

Следя развитието по темата.Дано се съберем и осъществим екскурзията.Лятото ме устройва,защото през ваканцията ще пътуваме с дъщеря ми.Ако е в учебно време, просто тя трябва да отпадне.Пътуването е много,но си струва,за всичко,което ще се види и преживее.Миналата година направихме екскурзия с автобус до Франция пак двете и пак бих повторила.
Бройте ме в числото.

elli,

и аз много се плаша от дългото пътуване, но мисля, че за да се съкратят дните на екскурзията прото ще се пропуснат нощувките в хотелите, а ще спим в автобуса.... Е това вече е съсипващо... Нека е повече дни, но да може вечерите да се наспим и починем като хората...... Иначе си е направо самоубийство. А и все пак и шофьорите на автобусите би трябвало да си почиват, за да не вземем да направим някаква каскада с автобуса.....

Ако трябва да се съкрати времето ,то наистина ще е за сметка на нощувките.А да спиш в автобус наистина си е гадно. Питаите още момичета ,ще запиша въпросите ви и още тази седмица ще питам и аз.Да не е за всеки въпрос поотделно.

Здравейте момичета ,ето ме пак с отговор на въпросите ви и нова оферта:
Автобусът спира на 3 часа за почивка на по-големите бензиностанций.Нощувките са за двойни и тройни стай и всички са със закуски.
Направиха ни и по-съкратена програма,кажете дали ви харесва!
:kissyou:

1-ви ден Отпътуване в 05 .00 ч. от Бургас, в 11.30ч. от Сливен, 13.00ч. от Стара Загора 15.00ч., 17.00ч. от Пловдив и 19.00ч. от София, по маршрут:Белград – Будапеща.
2-ри ден Преди обяд пристигане в Будапеща и панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод на
български език – Площада на героите, Операта, Парламента,Будайската крепост, Кралския дворец,
Рибарските кули, катедралата “Матияш”, хълма “Гелерт”. Свободно време в централната част на
Будапеща. По желание разходка с корабче по Дунава. Нощувка.
3- ти ден Закуска. Отпътуване Хамбург. Нощувка в района на града.
4- ти ден Закуска.Отпътуване за Букстехуде и посещение на фабриката за гоблени ”Вилер” и музея къв нея.
Отпътуване за Хамбург. Туристическа програма: аркадите на Алстер, Чилийската къща –
представител на хамбургските исторически търговски сгради, търговската улица на града,
Кметството. Свободно време. Отпътуване за Виена.
5- ти ден Панорамна обиколка с автобус и разглеждане на Ринговата улица с нейните представителни сгради –
Операта, Бурггартен с паметника на Моцарт, Парламента, Кметството, Бургтеатър, Университета,
Вотивкирхе. Посещение на двореца “Белведере” и неговите паркове. Пешеходна разходка в
централната част на Виена – разглеждане на площад “Мария-Терезия”, двореца “Хофбург”,
катедралата “Свети Стефан”, църквата “Свети Петър”. Свободно време. Нощувка.
6-ти ден. Закуска. Отпътуване за България.

Цена:565 лв.

Цената включва: транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски / 1 в района на Будапеща в хотел Драйв- ин или подобен, 1 в района на Хамбург в хотел от веригата В&В или подобен. 1 във Виена в хотел **/***, туристическа програма в посещаваните градове, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.

*В цената не са включени входните такси на туристическите и развлекателните обекти.

Устройва ме,всеки вариант.Нека да се включат и други с мнения.Очаквам всичко това да се случи.
Скорпион,Ноар,благодаря Ви.

Бих дошла и при двата варианта.... Само че.... При вторият отпада Берлин, а си струва като сме се докатъркали до Германия да го посетим.... Но е добре да имаме нощувка във Виена.....

Аз даже си мислех за вариянт 1 + нощувка във Виена - все пак да имаме там повечко време....

Съгласна-ей ще им се завие свят на тези от фирмата, ама така е..жени сме!!! Значи-Будапеща-1 нощ-Хамбург-1 нощ-примерно Берлин 1 нощ и Виена 1 нощ
какво ще кажете-не съм гледала картата, ама то пък всичко си заслужава?!? ...

Споко за фирмата ,аз ги предупредих ,че ще има доуточнения,но не виждам много мнения!
Хайде момичета ,втората национална среща ще бъде на колела:D

noar, благодаря за отговорите, сега остава да видя дали ще мога да се включа, че пречките не са една и две, а така ми се ходи :crazy:

Радвам се ,че се множим ,защото и на мен много ми се ходи.Даже се обадих и поканих и една приятелка която шие от30 години и само Вилерови гоблени .Тя друго не признава и все ми се смее ,че съм шиела измишльотини .Това ще е голямо предизвикателство за нея.:confused:
Скорпионче вие колко ще сте-горе -долу,да видим как ще стигнем бройката

Пишете ме и мен в бройката.

И един друг въпрос обсъдим..... Не е ли най-добре да го направим юли-август? Все пак към септември хората стягат ученици, студенти.... А и времето се разваля.... В Германия края на август и 10 градуса може да стане.....

Последно редактирано:
Ами аз уговарям една приятелка, имам още една, която винаги си пътува с мен+ видинлийките, които още не сме се събирали, но бихме могли, та..сигурно Видин ще отчете 4-5 човека-знам ли?

Назад