Сюжети с игла...

Здравейте, мили момичета!

Не съм ви виждала очите,
не съм ви стиснала ръка...
Но влях се в чудния ви ритъм
и слях - със вашата дъга...

Събра ни заедно съдбата
и творческият дух ни сгря.
За този празник на душата
от все сърце благодаря!

Запалих се по гобленарството от тези 2 гоблена, които свекърва ми подари преди 5 години за една Нова година на моите две деца. Отначало погледнах несериозно на това, но уших два гоблена, които харесаха и аз подарих. Това бе моят стимул да продължа и от тогава все гледам да държа иглата и в малкото свободно време, с което разполагам.

После уших това....Казват, че в живота си трябва да ущиеш едни коне, една икона и едни слънчогледи и аз разбира се спазих традицията.

Запленена от еуфорията да шия уших Йерусалимската богородица на Гинокардия, която стана перфектна, за съжаление нямам снимка на ушития гоблен, ще приложа само изображение и Добруджанските слънчогледи на Солария. Каква топлина излъчват само!

Харесах си и Тихвинската света богородица, която моя съгражданка услужливо ми даде схемата от списание Дона, комплектовах го и започнах да го шия. Така се захласнах, че уших две - единият е сложен на чинно място в къщи, а другия подарих на сестра ми, когато се нанасяше в ново жилище. Много си я харесвам и обичам.

И после дойде белята..... Открих форума и от тогава бродя ли бродя из вашите странички и все намирам какво да си харесам. Мъжът ми казва, че вкъщи вече не мирише на манджа, а......................................на гоблени. И се почна тя една.:smokin::confused::greeneye:Може би вече тук е мястото да благодаря на Вас, момичета за всички схеми, които харесах и ми пратихте. Една много малка част уших, друга комплектовах, трета започнах и четвърта недовърших. Ама то май така стоят нещата със всички тук, не знам още колко гоблено-вируси ще подхвана.

И ето сега моите нетчета, които тепърва ще слагам в рамка, за сега са във фризера, но от време на време си ги изкарвам да им хвърля по две честни сини очи.

Оказа се, че се шият с кръстат бод, но тъй като не бях и чувала за него ги уших с гобленов. Но и така станаха хубави, нали са си мои!!! Айде , умря циганката, та и аз.............

Два от тях вече са в рамка, третият е готов, трябва да си го взема само и заминават на стената на кафето в кухнята, че то при мен е цял ритуал сутрин като се събудя с това кафе.

Има още кафеени закачки, които много харесах, Pepito ми прати схемичките, Ния ме запали по кръстатия бод, мъжът от магазина за гоблени ме научи да го шия и резултата е 2 от 3 чашки за кафе готови.

С кръстат бод уших двете розички на Lanarte, тях си ги купих готова комплектовка - реших, че само така, като дам пари, ще продължавам да упорствам над него. Жьлтурковците са все още неизпрани и неизгладени, но и това ще стане.

Свети Мина подарих на 15 VІІІ миналата година за Богородица на сестра ми, а го уших благодарение на Стойка:kissyou:

За съжаление Свети Мина не се прикачва, явно има проблем със снимката. А този подарих за Иванов ден на една сладурана и тя остана изключително изненадана и доволна.

Завърших "Испанско лято" на Милена стил - готова комплектовка с конци Ариадна. Стана много сполучлив. Не се сетих да го снимам обаче, ще го покажа направо в готова рамка, а тук прикачвам снимка на гоблена от нета.

А сега продължавам със започнатите. Тръгнах с летящ старт и голям ентусиазъм, но ги докарах до тук. Надявам се от тази тройка да завърша скоро поне "Света Петка", защото остана малко. Между другото да кажа, че схемата е свалена от нета, гоблена се шие изключително лесно и цветовете са добре подбрани.

Това е "Сиера Невада" - една красота отново от форума. Изключително красив пейзаж, който започнах миналият септември, но няма да уточнявам кога ще завърша. Изумявам се от обстоятелството, че само 25 цвята оформят тази красота, което ми говори за изключително майсторство. Изобщо на Гобленсет гоблените са наистина красиви.

И последният - за сега започнат - "Ориенталка" по GK, който е пренабор и го шия с голям страх, защото не знам какво ще се получи, но въпреки това, ще упорствам над него. Благодаря на жената, която го пренабра, надявам се резултата да е успешен.

Резил - този шия в момента, а аз го забравих - "Карнавал" от януарския брой на сп. "Галерия - бродерия".

Серията вече е завършена, Испанско лято също. Смятам, че станаха добре в тези рамки, макар че снимките не се получиха.

Назад