Коса...за вас дами :)

• Началник на темата Началник на темата iv4omad
  • Начална дата Начална дата
май зимата наблягам на по-горещата вода.мерси за съветите,може ли само да помоля да ми препоръчаш някакви някакви витамини :)мерси за пореден път:kissyou::kissyou::kissyou:

май зимата наблягам на по-горещата вода.мерси за съветите,може ли само да помоля да ми препоръчаш някакви някакви витамини :)мерси за пореден път:kissyou::kissyou::kissyou:

Достатъчно е да наблегнеш на рибата и то на-скумрия или херинга.Рибеното масло е добро-преди имаше Геритамин-витамини А,D и Е ,но май вече не го продават :(

... преди имаше Геритамин-витамини А,D и Е ,но май вече не го продават :(

Tais, можеш да си купиш от ветеринарна аптека в шишенце същите витамини (АД3Е) и да се мажеш 1 път в седмицата!
Ако можеш да преспиш - още по-добре!!!
Ефекта е поразителен - косата става като "конска опашка" - направо скърца! Но да знаеш, че боята пада - само русото е устойчиво да известн степен!

Tais, можеш да си купиш от ветеринарна аптека в шишенце същите витамини (АД3Е) и да се мажеш 1 път в седмицата!
Ако можеш да преспиш - още по-добре!!!
Ефекта е поразителен - косата става като "конска опашка" - направо скърца! Но да знаеш, че боята пада - само русото е устойчиво да известн степен!
Мерси за помоща косата ми е естествено руса и няма да имам проблем с цвета.Само да питам витамините се мажат в корените или по цялата дължина на косъма?Ще се похваля с резултата.Хубав ден на теб и Ивчо :kissyou:

iv4omad,благодаря за изчерпателният отговор и отделеното време.
:coffee::smokin:

Здравей ,iv4omad .И аз искам да те попитам нещо ,какво е мнението ти за ампулите против косопад на Flory Vital?Използвам ги втори сезон ,но май предишният път по бързо ми подействаха .:kissyou:

Здрасти,iv4omad и аз искам да помоля за сьвет?от известно време-може би 4-5 месеца имам пьрхот,пробвах head and shoulders,nizoral оба4е не из4езва < моля за сьвет

Към idzs:

Това,че ампулите ,които си ползвала преди не ти действат сега има два варианта за отговор
1.-Организмът ти е свикнал вече с тях
2.- Не "страдаш" от проблема ,за който са предназначени и си хабиш средствата за ампули.
Възможно е просто да е от липса на витамини в зимният период или да е нещо временно.
Можеш да смениш ампулите или с Vichy-ампули за женски косопад или на френската лаборатория Рене Фортерер :)

Към albenka30:

Това е един от въпросите ,на които много трудно се дава отговор ,по простата причина,че пърхута има дузина причини (някои дори и не са доказани) + това че е два вида-мазен и сух.
Не е до ползване на продукти или до качеството им-на някои head and shoulders им помага ,но на други им прави пърхут.
Пърхут се получава и на нервна почва.
В повечето случаи той се появява и си изчезва на периоди от самосебе си ,но ползвайки продукт в момента си решаваме ,че е от него .
Можеш да пробваш със Себорал + или Себорал Форте-ако не ти помогне ,то поне няма да ти навреди и не е скъп.
Другият вариант е да си закупиш професионален шампоан с неутрално или кисело PH ,но да е от някой салон-това в търговската мрежа не е менте,но не е с качеството ,което е на Запад ,защото е производство за Европа и за всяка държава според цената ,за която се продава се влагат продукти в дъщерните заводи на база "Маркетингово проучване"
:)

Ивчо ,здравей багодаря за темата и за отговорите които даваш по тях разбирам че искаш да помогнеш на много хора да си решат проблемите и сега да кажа моя какъв е
дъщеря ми има руса и тънка коса пробемът й е че се омазнява много бързо просто трябва всеки ден да я мие и от известно време забелязахме че има малки ранички по кожата
използва много лак и преса за коса въпросът ми е от какво може да са тези ранички и с какво да я третира косата си за да се оправи

Скъпа GILDA,
проблема на мазната коса съм го описал по-горе.
Основният проблем винаги е точно честото миене ,което след време води до ежедневно миене.
Основното ,е че скалпа много се премива и това води до максимална работа на мастните жлези ,които произеждат и повече себум.
Начина е да се разредят миенетата на етапи-през ден 10-12 дни,после през два дни 10-15 дни и така докато се постигне баланс в отделянето на себума.
Това ,че косата е тънка е обяснимо..това си е по под разбиране за мазната коса,но обясни на дъщеря си ,че това силно омазняване запушва пората и космите,които ежедневно падат и на тяхно място израстват нови в определен процент не израстват именно заради запушването на пората ,което продължава и в дълбочина и уврежда луковицата на косъма.
Това с раничките малко ме притеснява-може да е в следствие на по-киселинен себум ,който дразни кожата.
Съветвам те да я заведеш в магазините на фирма Антоанет-преди беше на ул' Веслец" (колелото на трамвай 20 след Халите) ,но сега видях ,че са се преместили в МОЛ-а на Стамболийски.Свържи се и по телефона за всеки случай.
Там имат апарат ,който сканира кожата на главата и състоянието на косъма и показва кой номер шампоан да се ползва.
Преди процедурата беше безплатна при закупуване на продукти ,но сега не зная.
Успех :kissyou:

Това е линк-а...разгледай го :)

http://www.antoanette.com/magazini.php

Благодаря ти за отговора за мазната коса те разбрах
за раничките също разбрах че най-вероятно е от шампоан но ми е невъзможно да я заведа във тези магазини защото аз съм в Елена а ти ми говориш за София предполагам .Можеш ли да ми препоръчаш някакъв шампоан ,бебешки дали ще е подходящ ?
и друго фризьорката й й препоръчала някакви ампули дали да ги пробваме?
Извинявай ако ти досаждам но се притеснявам за косата й тя беше хубава но я развали наистина със често миене и изполакове и какво ли още и сега й е мъчно и -Мамо какво да правя? а когато мама мърмори............

Съжалявам-грешката е моя ,че не погледнах предварително под аватара ти града-извинявам се.
Значи накарай дъщеря си все пак да разреди миенетата-това е най-важното.
Нека използва шампан с неутрално PH ,който когато се мие в едно апликаторче (от тези които има в боите за домашна употреба) да разрежда с малко вода и добавя по 1-2 капки сок от истински лимон.
Това обира малко себума и също така прави PH-to кисело ,което е добре за затваряне на косъма и порите.
Може един път в месеца да си прави "сухо" миене-най-обикновенна антибиотична пудра от аптеката се взима,косата се измива и засушава с кърпа,а после всеки кичур коса се разделя и с помоща на пудрьор се поръсва от пудрата в корените.
Прави се леко масажче докато "поеме" пудрата.Може малко да белее,но при зидухване със сешоар или сресване с гребен ,на който има леко навлажнен памук всичко се оправя.
За всеки случай да отиде на кожен лекар за да види пъпчиците...но не се доверявайте много на това-в повечето случаи изписват безумно скъпи и неефективни неща.
Ампулите,които дава фризьорката не зная какви са за да отговоря,но провери по козметичните магазини-има едно италиански ,които са с коприва-тя заздравява косъма :) :kissyou:

skorpion :)

Тази марка не я зная ,но щом си доволна няма от какво да се притесняваш.
По следващото питане много трудно се дава качествен отговор ,защото зависи от човека и поносимоста му към който и да е продукт.
Това ,което се предлага в мрежата не веднъж пиша ,че е производство в дъщерни заводи и качеството му не е кой знае какво и тук вече се опира до чувствителноста и поносимоста строго индивидуално.
На едни ,ако даден продукт оправя проблема ( в случая пърхута) ,то на други и да нямат им прави.
Мога да те посъветвам при избор на шампоан да се ориентираш дали е с директен внос или е произведен от тези заводи по стикерите отзад.
Тези с директен внос нямат преводи на повече от английски,немски или френски и с допълнителен стикер има превод на БГ език,а тези от братска Румъния си имат цяла серия с преводи на Македонски,Словенски,Хърватски и прочие с по едно изречение.
Най-добре е шампоан да се купува от аптеката.
Аз лично работя с професионални ,но те не се продават в мрежата и за това няма как да дам съвет кое в мрежата ще е удачно :)
Миенето на косата е хубаво да става два пъти в седмицата ,а ако се ползват пяни и гелове ,то миенето задължително да става вечер ,но не със силен шампоан ,а с такъв за ежедневна употреба-без да се прекалява с него.
Не е хубаво в тийн възраста да се ляга с коса,която е била с пяна,лак или гел през деня-всичката мърсотия и прах се е полепила по косата и това я уврежда + скалп-а :)

Аз също много ти благодаря Ивчо сега ще се опитаме да спазим твоите процедури и понататък ще се възползвам отново от съветите ти ако дотогава не ти писне от нас де

Като разгледах темата, която си отворил, направо се ужасих, защото си представих какво ще стане, ако аз отворя тема за да давам консултации по моята специалност. Поздравявам те за търпението да отговаряш изчерпателно на всички! А сега и аз да питам. В къщи имаме няколко отрязани дълги коси, някои от които по 60 см. Дъщеря ми иска да ги продаде. Имаш ли представа дали някой купува и къде? Благодаря ти предварително и като ти писне да отговаряш, просто ни тегли една дълга майна...без да се притесняваш.

Скъпа diana ivanova

В днешната ера на какви ли не постижения във всички сфери дори и в нашата остават кът хората наистина занимаващи се със занаяти.
Всички салони за удължаване работят с машинно направени и готови коси,треси,кичури,тупета или опашки.
Би могла да провериш в някой салон за удължаване от големите-Магама или Дима стил дали ще се поинтересуват ,но не вярвам да предложат адекватна цена предвид това,че косата макар и естествена не е обработена и подготвена за работа.
Другият вариант е да провериш по театрите-там все още може да се намери майстор-перукер.
Наистина е жалко ,че тази така занимателна професия умира в България и почти няма тетри ,в които специалист да подготвя и изработва перуките ,както беше навремето-сега всички ползват готова продукция :(

Благодаря! Аз лично съм против даването на коса на когото и да било и за каквото и да било, защото тя е носител на цялата информация за човека. Почти всички магии се правят с коси, затова не бих искала косите ни да попадат в неподходящи хора. Още веднъж благодаря, че те има.

Мислех направо да ти дам съвета въобще да не я даваш-суеверен съм ....но не исках да ме помисляте за някакъв смахнат ку-ку :D
Колко е голяма дъщеря ти?-можеш да я използваш ,като подплънка за ефектен кок при бал-а или сватбата и или да се поинтересуваш из интернет как сама да я пошиеш и направиш на нещо ,като завеса (треса ) ,но за да ти е разбираемо.
Така направена може със щипки да се добавя към другата коса отдилу.
Виждал съм ,че има подобни обяснения :)

Назад