Tais:
Използването на сешоар всъщност не е вредно за косъма стига да се спазват тези правила:
-Не използвай много горещ сешоар и от близо;
-Не го ползвай на твърде мокра коса;
-Винаги дръж струята на сешоара по дължината на косъма отгоре-надолу ,а не срещу косъма
Пробвай да подхраниш косата си "отвътре" с някакви витамини.Миеш косата си на хубав период от време-само си отговори на въпроса-"Миеш ли я с многго гореща вода?"-това в повечето случаи е предпоставка за безжизнена коса,защото разстваря люспите на косъма и те остават отворени,пречупват светлината,косъма се закача един в друг и не се "сипе"
Някои хора ползват ролки или се научават да си издърпват косата с четка и сешоар
Дида:
Според мен проблема ти е точно в тази безразборна смяна на марки .
Всяка марка си има типична и патентована химична формула и честото боядисване с различна хим. формула пренасища косъма по дължината ( в корена така или иначе е 1-во боядисване)==> това води до загуба на влага в косъма и той става сух и без блясък (за блясъка основно е това,че след боядисване люспите на косъма остават отворени)
Мога да те посъветвам да се спреш на някоя Италианска марка ,която намериш из мрежата (те са с директен внос и нямат допълнителни стикери с преводи на балкански езици ,което показва ,че е произведено в дъщерни фирми-обикновенно Румъния или Чехия).
Тази ,която аз навремето съм ползвал е Фармавита-с 10 билки.
Само избягвай Чифели или Крамер (ако още ги продават де-застояли са и не струват)
Избери си цвят и боядисвай предимно корена,а на краищата накрая за 5-10 мин само разнеси остатък от боя или разреши.Можеш и просто при миенето да използваш боята за шампоан и да ошампуниш цялата коса.Не е нужно да тртираш цялата коса всеки път-излишно се натоварва косъма (пак зависи и от цвета де)
Нещата в опаковките за боядисване,като балсам или серум мисля ,че ги няма в мрежата в същото качество