Малко от мен

• Началник на темата Началник на темата pepina_p
  • Начална дата Начална дата

pepina_p

Гобленар
Малко от мен- pepina_p

Дълго, след като разгледах много от вашите прекрасни колекции, се чудех дали да покажа нещо от моите гоблени.:confused: Все пак се престраших.:kissyou: Та нали вие сте единствените ,които можете да оцените всеки подобен труд. Та нали и вие сте шили със същия ентусиазъм и нетърпение всеки нов гоблен!!!:kissyou: Малко, но от сърце!!!:heart:

Последно редактирано:
Това е един от първите ми гоблени /преди около 20 год./ :kissyou:Ших го на квадрати и станаха линии. Такава грешка втори път не направих.:D

Снимките не са ми много професионални:confused:, но за първи път снимам и качвам. Надявам се да не ми издирявате много:D
Следващия гоблен е сътворен по време на следването ми, но само в къщи. Иначе бях на общежитие в София:D То футбола и гоблените трудно биха се съвместили в НСА.:gipsy:
Това е и най- големият гоблен ,които съм изработила въобще. Към днешна дата не мога да си представя при всичките ми ангажименти да ушия нещо такова отново:D

Този гоблен е много важен за мен!
" Св. Димитър" го почнах по време на бременността ми. Не знаех, че бебето ще е момче, но се надявах и започнах гоблена. / Надявах се , защото и баща ми и свекър ми са Димитър. И така с един куршум- 2 заека:idea:/ :D

" Коне на водопой" и " Заснеженото градче" са ви до болка познати гоблени от тоталитарните времена.:D То тогава други май нямаше.:confused:

Две възглавнички на Фервако, ушити с много любов:heart: за детската стая на сина ми:kissyou:

Много харесвам слънчогледи!!! Уших този не защото е най- красивият гоблен със слънчогледи , а .............защото е най-лесния:D. По- късно реших да не го оставям без другарче и така............... маковете.:kissyou:

Трябваше ми спешен и лесен натюрморт, та реших и изработих калиите. /Че то да имаш първокласник.......много време за гоблени не остава./ :D После реших да не ги оставям без другарче:idea:

Една малка богородичка ушита 12 пъти , 10 от които подарени на близки и специални за мен хора:kissyou: Луда работа!!!:greeneye: Мъжа ми като ме видеше ,че отново я шия истински се ядосваше, че се занимавам с глупости./ Глупости...ама за него/ Вие надявам се ще ме разберете, колко приятно е да подариш нещо толкова ЦЕННО на скъп приятел и близък:kissyou:
За себе си скромно я остивих в 2 варианта:gipsy: Единя е това
Малко още е с опаковката, че може и да поеме..........за подарък!!!

Първата ми творба от нета

С голяма гордост реших да ви покажа първато ми творение от нета.:kissyou: Казах с гордост не случайно ,защото останалите неща се шити преди да ви открия. Труда ми не е нито много голям , нито много сложен, но удовлетворението ми е голямо и това е по- важното.
Заслуга за това имат did_tag и mimik. Благодаря ви момичета:kissyou:
Уших графиката за подарък, а по- късно реших, че и аз трябва да я имам:gipsy: Снимките са две и не са едни и същи. Шити са на еднаква едрина панама , но едното е гобленов бод 4 ката конец, а другото е кръстчета 2 ката.
Абе тези кръстчета не са толкова страшни колкото в началото си мислех.:idea:

Подарък.........

Исках да ви покажа готовия подарък за моята колежка и приятелка по повод настаняването й в ново жилище.:kissyou:
Когато носих гобленчето за рамка имах някаква идея в главата, но се оказа, че няма такава рамка, каквато си представях и жената в ателието ми предложи тази като най- подходяща. Приех малко със скептицизъм:confused: Вчера когато го взех готов си мислех, че не еособенно сполучлив подбора, но като го гледам 1 денонощие вече му свикнах и реших, че не е толкова лошо. :greeneye:
Вие мили момичета и момчета каво мислите по въпроса????:kissyou:

Подарък.........

Притежателката на подаръка ми изпрати тази снимка- вече закачен гоблена:greeneye:
Мисля, че добре се е получило.:idea: Да поясня, че 2 от стените й са в оранжево и 2 в жълто. Може би е решила - на жълтата стена за контраст да я закачи. Нейна работа.
Може би по- милото беше, че се разплака когато й го подарих. Това мисля е най- голямата награда за всеки от нас. Подарък от сърце,да трогне до сълзи.:shy2:

Следваща графика

Нещо ме е обхванала графикомания.........ама по- добре тази зараза........отколкото грипа:D
Готова е и втората графика от т.н. цветни дами.
Смятам да ушия още няколко и тогава обещавам да спра.:gipsy:
Снимката не е много добра, но днес е доста мрачно.

Случайно открити..........

Неочаквано и за самата мен :D открих 4 малки гобленчета шити преди около 2 год.:gipsy:
Имах идея да ги сложа стъпаловидно по протежение на вътрешното стълбище в къщи :idea:, но е видно че нито са в рамки , нито са окачени :(.
Е ............рано или късно и това ще стане, само здраве да е :greeneye:

Назад