Коя е най-предпочитаната от вас марка конци?

• Началник на темата Началник на темата sweety
  • Начална дата Начална дата
Предпочитам DMC и Anchor.Чудих се за кого да гласувам,но преднина взеха DMC,заради по-богатата си цветова гама.:cool:

ДМЦ и Анхор.Доста от гоблените ми са и от двата вида.За съзаление в анкетата не може да се гласува за повече от едина марка,затова трябваше да гласувам за ДМЦ.

Ушитите ми до този момент гоблени са готови комплектовки с български конци.Сега приключвам първия,който шия с конци DMC и съм доволна от работата си с тях.Миналата година си купих Анхор за една комплектовка ,която така и не видя бял свят(поне засега) и ми направи впечатление ,че те са доста по-плътни от българските,а като че ли и от DMC.Сега ще комплектовам друг гоблен,който този път ще ушия, и се чудех с кой вид конци да бъде,но като чета написаното,май вече реших:idea:

нека и аз се включа -всичките мои гоблени са ушити с ариадна и съм супер доволна от тях пък и са по джоба ми:;)

Шила съм предимно с ДМС но съм и смесвала и от други марки.Напоследък използвам и китайското ДМС.Доволна съм от него.:idea:

нека и аз се включа -всичките мои гоблени са ушити с ариадна и съм супер доволна от тях пък и са по джоба ми:;)
Напълно съм съгласна. При правилен подбор може да се получи доста добър резултат. Аз предпочитам Ариадна най- вече заради цената, но шила съм и с ДМС.

ДМС са фафорити, но харесвам и Анхор, също и Ариадна (имам няколко гоблени шити с Ариадна и са много сполучливи).Харесвам и българските конци, шила съм и с Пупетс, но тe не ми харесаха.Последния гоблен които ших ,беше смесица от ДМС и АНХОР.Смесвала съм ДМС, Анхор, Ариадна и бъл.конци ,тоест с това което имам в наличност и съм доволна от резултата.:gipsy:

ДМЦ,но често го смесвам с Ариадна,за да ми излезе по-евтино.За съжаление недостига на финанси ми налага да правя компромиси,които не са ми по сърце.

Определено предпочитам ДМС, ако аз сама си ги купувам доколкото наистина е ДМС това, което се предлага в търговската мрежа...в готовите комлектовки разчитам на коректността на фирмата и съм доволна...за графиките сега си закупих черен цвят на Ариадна...не съм ги използвала досега, но ми се струват добри...

Не гласувах,защото не съм пробвала всичките.Шия предимно с ДМЦ.Имам опит и с бг конци и като ги сравнявам с ДМЦ ми става чак жал за нас.Такава разлика!
Това,което ме притеснява,е че ДМЦ сякаш станаха по-некачествени.Скоро ших гоблен започнат още 2007 и откривам разлики в чилетата,които тогава съм купувала с тези купени сега.
Като гледам отзивите стигам до извода,че ДМЦ са предпочитани.Все си мислех,чe Анкор не им отстъпват..

Наистина, като качество са еднакви, но цветовите им гами малко се различават. Доколкото знам, за лица DMC имат по-удачни цветове. С Anchor зимните пейзажи стават много добри. Готовите комплектовки на българските фирми рядко се предлагат с Anchor, може би затова се използват по-малко в България.

аз също не гласувах
първият ми гоблен е с български конци, след това кафевите кутии са с конци Папетс - 6 броя и съм доволна, имам ушити два с ДМС и наистина е по-добре... , но сега като разбрах, че има Росаче съм на път започна с тях въпреки, че ще трябва да си ги поръчвам по нета и с куриер да доставят и пак ще се оскъпява...

Аз съм шила с всички най вече с оргинални Вилерови тъй наречените MEZ те са по 10 метра. Сравнени с нашите сега на пазара Анхор не им отстъпват, ДМЦ не съм му много фен, но за съжаление е най достъпен от повечето от нас. Сега съм запланувала един голям гоблен да почна и май ще се наложи да си купя ДМЦ поради липса на финанси разбира се. С Мулине не бих шила никога опитвала съм и после съм съжалявала.:(

Назад