Коя е най-предпочитаната от вас марка конци?

• Началник на темата Началник на темата sweety
  • Начална дата Начална дата

sweety

Гобленар
Досега съм завършила само един гоблен и той беше с ДМЦ на най-ситната аида(забравих номера) и съм решила да шия само така... :yes:

Според мен най-добри са ДМС .Само два от ушитите ми гоблена са с ДМС,а всички останали са с пупетц и български за съжаление.

Според мен пък си зависи от избраната работа. DMC имат повече блясък, но са по тънки според мен. А Anchor са по-плътни. Лично аз предпочитам комбинациите, даже и заради това, че цветовата гама става по многобройна.

Всичките ми гоблени са с DMC и твърдо гласувам за тях. :thumbup: А като чета мненията ви за другите конци май скоро няма да се престраша да сменя марката :oops:

Първия ми гоблен беше с български конци, след това пъпетс, анхор и сега шия само с ДМЦ.

Шила съм с ДМС, Анхор, Любица и български. ДМС и Анхор мисля, че са много близки - покриват добре и лесно се шие с тях. От българските има цветове, с които е кошмар, но има и цветове с които става много добре.

Повечето ми гоблени са с конци Котва, имам няколко с ДМС и с български конци. Често да си кажа не мога да реша дали Котва са по-добри от ДМС. Всяка марка си има своите достойнства. Прави ми впечатление, че в нета повечето гоблени са с ДМС.

nellli каза:
Повечето ми гоблени са с конци Котва, имам няколко с ДМС и с български конци. Често да си кажа не мога да реша дали Котва са по-добри от ДМС. Всяка марка си има своите достойнства. Прави ми впечатление, че в нета повечето гоблени са с ДМС.
Котва не са ли Анхор ?

При ДМЦ има една много съществена подробност, тук във Варна ги продават на метър, иначе като качество ми харесват повече Котва (Котва = Anchor).

Какво предпочитам и с какво шия са две различни понятия :D Аз лично съм шила с български, пъпетс, ДМС, анхор, че и съм ги смесвала абе .....
За мен най-важно е накрая това което съм сътворила да ми достави удоволствие.В анкетата посочих ДМС - те са си както се казва класика.Освен качеството май и цветовата им гама е най-голяма.Но накрая като се замисли човек всичко до тези пусти пари опира.

:)

предпочитам ДМЦ и Котва :D но шия миш маш смесвам ДМЦ Котва Пъпетс Ариадна и Български конци отначало мислех че ще се получи манджа с праз но се получи добре мога да ги сравнявам и ДМЦ и Котва са по лъскави от останалите но не видимо в крайния резултат /но черното на пъпетс е отвратително :twisted: няма да си купувам повече от него/

А аз останах доволна от черното.На един гоблен фона беше черен и го ших с пъпетс и ми хареса :? явно зависи от различните партиди конци.Ох, направо да се обърка човек :no:

И аз съм шила с DMC, Anchor, Puppets и с български. Ако си събирам малки комплектовки за шиене ги смесвам :wink:
За мен по-важен е процеса на шиене, така или иначе няма къде да закача повече гоблени :(
Но имам конци DMC от преди 30 години /майка ми беше запалена гобленарка и още е, но вече и е трудничкода шие както преди/. Тези стари конци се различават много от конците DMC, които сега се продават. Старите са по-плътни, по-лъскави и изобщо по-...
Може би и с DMC нещата стоят както с повечето работи :yes:

ДМС-предпочитам ги и съм много доволна от резултатите.
За българските нямам думи......аз шия,те се късат,аз пак шия........... :twisted:

Araxna, съгласна съм с теб като качество Anchor са някакси по добри, а и тази малка подробност, че във Варна ги продават на метър прави ДМЦ по предпочитани.
А относно българските конци, не мисля че някой, който веднъж е шил с ДМЦ или Anchor ще бродира някога отново с български конци. Под всякаква критика са за съжаление :(

Аз също предпочитам Anhor и DMC :idea:
А, колкото до продажбите на метър във Варна продават и едните и другите.Дори комплектовам гоблените на мама тук, защото във Враца не продават на метър :cry:

Гласевах за DMC категорично, плътно след тях са Anchor и май ще спра до тук!
Бългорското мулине - НЕ!

Назад