Формиране цена на гоблен

• Началник на темата Началник на темата pepina
  • Начална дата Начална дата
Може ли един глупав въпрос- нямам намерение да продавам и никой не ми е искал да шия, само от чисто любопитство питам- тези цени, които обсъждате са само за труд нали? В смисъл, че не включват панама и конци?

Не ти е глупав въпроса. И аз шия за удоволствие и никога не съм продавала, но скоро се поинтересувах по темата и ставаше въпрос за цена на труда. Материалите са за сметка на клиента.

Цена на гоблен

Здравейте,може ли да ми кажете как се определя цената на неушит гоблен?

Здравейте,може ли да ми кажете как се определя цената на неушит гоблен?

Ако имаш предвид да правош комплект- пресмяташ цената на панамата,цената на конците,цената на схемата и иглата.Добавяш си и някой процент печалба и готово.
Но не е лесно ценообразуването,понеже конците(повечето) в комплекта не са цели чилета,а парчета с определен размер.

Правиш екселски файл,залагаш си необходимите формули и започваш.

Ако нямаш това предвид,поясни за какъв неушит гоблен иде реч.

Ако имаш предвид да правош комплект- пресмяташ цената на панамата,цената на конците,цената на схемата и иглата.Добавяш си и някой процент печалба и готово.
Но не е лесно ценообразуването,понеже конците(повечето) в комплекта не са цели чилета,а парчета с определен размер.

Правиш екселски файл,залагаш си необходимите формули и започваш.

Ако нямаш това предвид,поясни за какъв неушит гоблен иде реч.

Имам купен преди години гоблен,който искам да продам но не знам каква му е актуалната цена.

Назад