Кой бод предпочитате?

• Началник на темата Началник на темата sweety
  • Начална дата Начална дата
До сега съм ушила само един гоблен с кръстат бод-за подарък на сестра ми!Трябваше да се завърши бързо и предпочетох кръстатия!Но не ми хареса-не беше така плътен!Може би аз не съм шила правилно-не знам!Ших с 2 нишки!Абе получи се, но гобленовия бод по-ми допада!

...

Marta7 аз си взех Аида от бул. Стефан Стамболов 8 .Цената мисля и беше 24лв. метър с ширина 156 см. :yes:

:yes: и аз предпочитам гобленовия бод, защото с кръстатия отдолу става по дебело. Но сега шия зодиите, а те са с кръстчета :!: Винаги чета описанието на гоблена и така шия: 1:1, 1:4, кръстчета :!: Абе изпълнителна съм :D и никога не правя експерименти да сменя бода :no:

Вси4ки бодове ми харесват :smokin: , но някакси 1:1 гоблените стават по изразителни :?

:hello:
Шия повече с гобленов бод ,но когато шия 1:4 по хоризонталния ред удвоявам
бодовете,а на височина вземам по две нишки.Не шия повторно същия знак.Дано
да съм била ясна в обяснението.Този бод е подходящ за пейзажи.За съжаление
не мога да покажа,нямам техника. :twisted: С кръстат бод съм шила покривки и
миниатюрки за картички. :yes:

Nadezhda каза:
Те са толкова много... :cool: Наи-често срещаните са:
двоен кръстат бод
половин кръстат
3/4 кръстат
заден бод(backstitch)
френски възел(french knot)
лейзи дейзи(lazy daizy)
дълъг бод(long stitch)
:wink:
Абсолютно права си :!:

Katerina каза:
Шия повече с гобленов бод ,но когато шия 1:4 по хоризонталния ред удвоявам
бодовете,а на височина вземам по две нишки.Не шия повторно същия знак.Дано
да съм била ясна в обяснението.Този бод е подходящ за пейзажи.За съжаление
не мога да покажа,нямам техника. :twisted: С кръстат бод съм шила покривки и
миниатюрки за картички. :yes:
Извинявай този бод за който говориш не е ли 1:2 :?:

:hello: Азсъм ЗА кръстатия бод-бродирала съм от всичкивидове ,но крастатия бод е по-плътен и се предава релеф на бродерията :idea: Става невероятно красиво,
ако сте разгледали моята галерия ще видите много гоблени на Lanarte,а техните комплектовки са идеални и се шият с кръсчета :yes: :yes: :yes:

Re: предпочитам

katya каза:
предпочитам гобленовия бод,с кръстатият става по-грубо инатрупано.това разбира се е мое мнение.

Не съ съгласна с теб :no: изобщо не е грубо и натрупано.Ако шиеш както трябва ,
в смисъл според инструксиите става перфектно. :lady:

отговор

И аз съм съгласна че с кръстатия бод става много по-красиво и релефно от гобленовия.Сега довършвам първия си гоблен с кръстчета и определено съм доволна от резултата.Но също така мисля да си продължавам и с гобленовия бод,защото и той си има своя красота. :yes:

Здравейте! Удивена съм от енциклопедията за бодове предложена тук, но там на видях French knot. Някой може ли да ми обясни как се прави, защото трябва да го използвам в един от гоблените си.
Благодаря много! :? :rezando:

:hello: Здравейте,току що се регистрирах във форума.Ушитите ми гоблени са малко,но предпочитам голенов бод. :yes:

най-трудните гоблени уших с бг бод и после научих оригиналния вилеров бод та така 5-6 години вече шия само него

Сега за първи път шия 1:2 и да ви кажа повече ми харесва от 1:4 ,съжалявам че досега не съм шила с този бод.Добре че видях ушитите гоблени на Сидика иначе щях да си шия и досега 1:4,а бе те Вилер са си го измислили ама ние българите нали правим нещата все по нашия си начин. :wink: :D

:hello: Всичкте ми гоблени са само с гобленов бод 1:1 или 1:4. Даже и 1:2 нямам. За първи път гоблен, шит с кръстчета и контурен бод видях преди повече от 30 години /беше подарък на майка ми от една датчанка, нещо като гоблените, които предлага Ланарте, но с много по-малко бродерия/.
С кръстат, контурен, фестон, френски възел и разни други съм шила само покривки, каренца, мотиви за салфетки като ученичка, но гоблени - не.
Имам желание да пробвам нещо на Ланарте, но като знам колко неща чакат на ред, не знам дали ще стане скоро.

Научиха ме отначало още на кръстат, та даже и не знам как изглежда или как се шие гобленовия :D
В схемите, които са предначертани да се шият от моята особа има доста разновидности на бодовете, така че ще се уча на дърти години :D :D :D

отговор на въпроси от анкета

Шила съм кръстчета като ученичка- а това беше доста, доста отдавна. Всичките ми гоблени, които съм ушила, а те са към 50 са с бод 1:4 или 1:1. Направих проба и уших "лавандулите" или "лунна нощ" 1:2 но ми заприлича на онези възглавници, които се шиеха с конци от целволе и не ми хареса. Така ,че си продължавам с бодовете 1:4 и 1:1.Все още не съм се престрашила да ушия и нещо с кръстчета- макар, че вече в колекцията ми има огромно количество.

Аз също предпочитам 1:4 и 1:1, 1:2 ми стоят малко груби.(не искам да обидя никого просто на мен не харесва)
:yes:

Назад