...
Баба ми почина преди 9 години, месец-два след това вуйчо ми се разболя. Една вечер сънувам, че съм в къщата на вуйчо, вратата се отвори и влезе баба, когато е видях се разревах и поисках да я прегърна, да и кажа,че много ни липсва, но тя ме избута настрана, коленичи до леглото на вуйчо и почна да се моли. Обаче аз пак тръгнах да я прегръщам и да плача, а тя ме каза:" Не плачи, детето ми, аз съм в царството/обителта или нещо такова ми каза/ на Свети Мина, там е толкова красиво..."- обърна се и излезе от къщата, преди да изчезне извади от джоба си лист, беше некролог и го залепи на съседната къща, после я наобиколиха много малки деца и изчезна.
Дори не бях чувала за този светец, но когато разказах на майка за съня си, ми каза, че баба често се молила на него. Една седмица по-късно жената от съседната къща/ на която баба залепи некролога/ падна много лошо, със много счупвания, правеха и операции, слагаха и пирони и какво ли още не, но така и не се оправи, вече 9 години едвам ходи.
А вуйчо се оправи, беше много зле, прехвърляхя го от една болница в друга, имал някво запушване, никои не се наемал да му прави операция, явно е било доста сложно и по време на поредното му местене, към друга болница, линейката пропаднала в няква дупка, раздрусала се и когато стигнали в болницата вече бил много добре, правели му снимки и казали, че запушването вече го няма.
Както искате така тълкувайте съня ми, но от тогава предстои ли някакъв проблем баба ми се явява насън. Лошото е там,че незнам как да тълкувам сънищата, ако можех може би щях да предопредя съседката на вуйчо ми да внимава, въпреки че тя им направи много злини ...