Бисквитки "Черно и бяло"

Източник http://www.joyofbaking.com/ChocolateCrinkles.html
Превел-програмата Трансло
Написал тук-Аз

Продукти:
200гр шоколад
60гр масло
100гр захар
2яйца
200гр брашно
1 ванилия
щипка сол
1/2 ч.л. бакпулвер
пудра захар за овалване

Шоколада с маслото се разтапят.Добавя се захарта.Разбърка се докато захарта се стопи,прибавят се разбитите яйца(сместа трябва да е охладена).Бакпулвера,солта и ванилията се прибавят към брашното,после се добавя към шоколадовата смес.Омесва се гладко тесто и се оставя в хладилник поне за 40 мин.
Намазняваме тава.От тестото правим топчета,овалваме ги в пудрата захар и ги нареждаме в тава.Топчетата се разливат,така,че да има място между тях,за не се залепят при печенето.
Печем в загрята до 180 градуса фурна,за около10-15 мин.
crinkles.jpg
 
Аз съм пуснала рецептата,защото я опитах и ми хареса.
Никъде не съм споменала,че рецептата е моя.
Всеки прави неща по рецепти взети от някъде,значи ли това,че за всяка рецепта е нужно да разказваме и нейното родословие.............. :?
 
Съгласих се с правилата на кулинарния форум и затова изтрих рецептата.Мисля,че коментарите по въпроса са излишни.
Занапред ще внимавам откъде взимам рецепти..........
 
Не poznavam marabu, нито препратката (Ayn), но може би това е направено и написано от тях? :?

Chocolate Crinkles (Black and Whites)

This is a soft chocolate cookie that gets its dramatic appearance by rolling cold balls of chocolate dough into confectioners sugar. As the cookie bakes it spreads to reveal the fudge-like chocolate cookie underneath.

These cookies are best made and served the same day.



............................
crinkles.jpg


http://www.joyofbaking.com/ChocolateCrinkles.html
 
Ooo, какви са тия простотии.Някой платил ли си е авторски права за рецептите, че претендира? Виждам, че манията е не само в гобленарския форум , ами и за рецепти вече хората претендират. Какво значи- труд за превод? Ами, че и аз превеждам от руските сайтове някои рецепти. Марабу, ако искате трудът ви да е платен- станете легална преводачка. Рецептата сте я превели на добра воля, нали? Не искам да ви обидя, но ако искате никой да не ползва "вашите" рецепти, не ги побликувайте в нета. От къде сте сигурни, че Скарлет не е направила собствен превод на рецептата. Глупаво е да разваляте добрата атмосфера на форума., още повече, че Скарлет ме е тръгнала да печели от рецептата - да издава рецептурници, нали? Тя просто я свежда до знанието на всички, които обичат кулинарията. Така, че не се сърдете, никой не цели да Ви обиди, но за напред- защитавайте преводите си с авторски права и го упоменавайте в публикациите си.
 
То не ,че ако го защити с авторски права ние няма да го публикуваме пак.
В нета всичко е free до доказване на противното:)
 
Скарлет,

Върни ни обратно рецептата си! :lady:
Предполагам че никoй не предпочита да я чете на английски иli на руски. А щом я има на български, от юридическа гледна точка е все едно кой вариант ползваме. В този смисъл това спокойно може да бъде твоят. И да, може да добавиш източника, от който си я взела. А най-отдолу ще допишем и името на книгата, от която източникът на източника я е краднал.
.............................................................................
nahrung008.gif


Благодарим за рекламата, която марабу си направи, допускам че ще оцелеем без допълнителна.
[:]
 
Скарлет я върни обратно тая хубава рецепта, че не успях да си я препиша а ми изглеждаше доста вкусна и мислех да я направя ,а пък че някой си претендира за авторски права въобще не обръщай внимание. :yes:
 
....

Аз даже и не можах да прочета рецептата.Жалко!
А аз бих се радвала ако някой хареса нещо което е харесало и на мен но...на вкус и цвет товарищ нет... както казва баща ми.
 
Скарлет ,
И аз се присъединявам към молбата за повторно пускане на рецептата. Даже не можах да я видя , но се заинтригувах . А и защо да затваряме темата ? :thumbup:
 
Скарлееет, не бива да се връзваш!!!
И не е нужно да пишеш източник и т. н.
На който не му харесва- да не гледа, пък ако погледне- веднага ще му скочим!
Това е най- миролюбивият форум, който съм виждала и не е нужно да се разваля по точи начин! :yes:
 
Назад
Top