помощ за меню

  • Началник на темата Началник на темата velmar
  • Начална дата Начална дата
Нямам думи! Безкрайни благодарности,Джема! Ти си невероятна!!!Захващам се с приготовленията.Ще смая гостите.Имам само един въпрос относно зеленчуковато торта.Желатина между всеки пласт ли се слага или последен върху всички етажи :?: И още нещо- понеже не съм много опитна в кухнята- желатина само в хладка вода ли се разтваря или да си спазвам описанието върху самото покетче?!?!Там пише че след това се затопля на водна баня..... :? Не съм работила с желатин,така че....ще съм ви много благодарна ако помогнете отново!
Още веднъж- благодаря !
 
Да,след всеки пласт се полива майонеза,за може да се желира и да се държи без да се разваля. А желатинът се накисва първо във студена вода. Аз ти препоръчван на доктор Йоткер- българския не го одобрявам-боклук е, неми ставаха тортите 2 пъти с българския- не желира добре. Та на д-р Йоткер, набъбва много бързо, почти моментално. След като набъбне,ако е сухо, доливап малко вода и го слагап на котлона , бъркаш докато се разтворят зрънцата на желатина,но без да завира ! Обикновено трябва да е на водна баня, но аз не го слагам,защото бързо се разтваря, преди да е завряла сместа. Като изстине се прибавя към желатина. А не се допуска завиране,защото желатинът се разрушава от високата температура и губи желиращите си свойства. Агар-агарът е устойчив,но за домашно ползване няма от къде да се вземе.Успех!
 
Агар-агар и др. подобни съсътавки при мен се продават в аптеката.
Цена като на евтино злато, но ги има.

...............
party038.gif
 
Djemma, аз моята торта я правих с български желатин и се получи. Сега пак съм взела български, но не е същия и май започвам да се притеснявам :? , май ще ходя да търся на доктор Йоткер, че да не се изложа точно на Нова Година. :(
 
Не че и българския не върши работа, но обикновено с това количество,което пише в рецептата неми се желира, ъака че слагам 1-2 пак. повече ако е български, но последно време,откакто има на д-р Йоткер и в нашия град ползвам само него.Същото важи и за бакпулвера-българският ми харесваше, докато неопитах на д-р Йоткер.
 
Назад
Top