Как държите гоблените си?

• Началник на темата Началник на темата leti_at
  • Начална дата Начална дата
за жалост , зная истински такъв случей с моя позната.! Дано не ни се случва.ако не ги ценят, поне да не ги хабят.:idea::(

олелее,това с бърсането на прах или чинии е много гадно и..нямам думи,толкова труд и старание на вятъра..моите всички са изпрани,изгладени и в рамки по стените,струва ми се много труд за да не бъде изложен някъде да му се радвам и аз и който влезе:))))

Боже, момичета...
Направо ме разбихте...толкова труд и накрая някой така да се гаври с него....Поне знам, че дъщеря ми цени творенията ми...а каква снаха ще ми се падне...един господ знае...

Аз съм чувала за една снаха дето бършела праха по мебелите с гоблен на свекърва й. Моят мъж все се шегува, че и с моите "кавьорчета" един ден така щяла да прави бъдещата снаха, може би затова гледам сега да си ги закачам по стените и да им се радвам.:idea:

Маржи, трябва да взема пример от теб и да побързам да ги сложа в рамки:confused:Защото живот и здраве след някое време и аз като теб бъдеща снаха ще посрещам, та така като са в рамки и на стената, хем ще им се радвам, хем ще ги запазя:smokin:Засега имам 5 в рамки и много/не съм ги броила/в гардероба, непрани и негладени ,навити на руло:-|

О, боже, направо ме побиха тръпки.:evil: Дано не се случва на никой.
А аз засега ги слагам в рамка, защото са малко. А за после ще видим. Сигурно ще напълня и родителските къщи. :D

Доста от мойте гоблени са сложени в рамки, но и ма и такива който стоят и чакат да им дойде реда. Дори и да не видят рамка знам, че поне снаха ми няда да бърше праха с тях - Аз няма да ставам свекърва, имам две дъщери. Господ ми е спестил това "Удоволствие":D

То бива, бива, но бивол за мезе не бива

Здавейте, момичета. Когато прочетох постинга на Лали реших да й кажа, че май преувеличава. Добре, че прочетох всички останали. Не мога да повярвам, че има чудовище, което да си бърше чиниите и праха с гоблени.:mad::mad: Аз бих направила така:bong::fight:на мадамата(а защо не и на сина?!)

:D:D И аз като някои от вас,два пъти свекърва ще ставам.За това шия ,слагам ги в рамки и си ги окачвам,за да ми красят дома и да им се радвам.Знае ли човек какво може да му донесе бъдещето.Кандидат- снахата много им се радва,ама все си търси повод да и подаря някой,а не и се сяда на дупето да се научи:D:D

Значи снахата е искрена и тя също ще им се радва. Така че твоите гоблени са в безопасност. :D:kissyou:

Нека и аз да кажа - няколко малки около десетина са в рамка, от по-големите само Коне на водопой е на стената, а останалите ... ако не видят рамка/а това може да се случи/ бъдещите снахи ще има да си бършат...на моя близка снаха й си бършеше чинийте,понеже попивало много добре - не вярвате, но е факт, а в градчето, в което живея, снаха с Воденицата на Буше беше завила в панелната баня обикновенната си пералня.Не искам да натъжавам никой от вас, но това е живота-нека да се радваме на творенията си до като можем, а един ден нищо чудно да се появят обяви от рода Продавам на половин цена.:(:kissyou:

:mad:Eто!За това побеснявам,когато някой продава гоблен!Защото си мисля,че човек,ако наистина го е шил,а не е наследство или дори кражба(защото не е изключено)никога не би си продал труда за каквито и да е пари.Единственно,ако се налага да спасява човешки живот(било то за лекарства или операция),само това оправдава хората,които продават!Аз не мога да продам гоблена си,колкото и да е малък,като знам,колко нощи и дни съм си бола очите и колко желание и обич съм зашила в него!А за подаряване,съм подарила един единствен и то на гобленарка,защото знам,че ще го пази и цени!Аз съм мъжка майка и един ден ще ме люлеят три снахи!Дано Господ е добър и децата ми случат на добри жени,а аз на добри снахи!Това,което прочетох за бърсане на прах и чинии,ме ужаси,защото само един невеж човек,би постъпил така с изкуството!!!Не ми беше минавало през ума ,че има и такива хора...А иначе аз гоблените си ги съхранявам в рамки.Мисля,че това е най добрият начин да съхраниш труда си и да го покажеш на всеки,който желае да го види!

Аз пък да ви кажа губя интерес след като го ушя.Прибирам ги непрани и негладени и ако с някой гост стане лаф тогава ги показвам.Имах мечта да ушя Тайната вечеря е вече не е мечта а реалност,но нямам къде да я сложа и така си почива.
А за това някой да си бърше независимо какво сигурно ще има и бой!!!
Слава богу мене 3зетя ще ме гледат затова гледам отсега да възпитам щерките така че да уважават чуждият труд,но да видим дали ще има ефект.Това времето ще покаже.

Аз имам малко ушити гоблени (все още :) ) но всички си ги слагам в рамка и се гордея с тях. И както казва майка ми това ще ми е "чийза" след време. Не мога да се въздържа и да не изкажа мнение и по въпроса за бърсането на чинии, прах и рочие .... това си е направо брутално и чудовищно. Трябва да си много безсъветен и невежа, за да си позволиш такова отношение към човешкия труд,особено пък на близък човек.

Sis4o, съгласна съм с теб, но някой показвайки пренебрежението си към чуждият труд, показват своята духовна простащина.:!:

моите гоблени все още са малко,но всички са сложени в рамки и местото им е избрано още преди да започна да го шия.наслаждавам им се всеки ден-нали затова съм си бола очите.ушила съм и на синовете си по един,които те си харесаха,но ще им ги дам,когато се преместят и то ако наистина ги ценят.ако не ще ги подаря на някой етногравски музей или на приятели,които ще ги пазят.ако видя,че някой си бърше чиниите с тях ще му взама най-любимата дреха и ще измия пода и тоалетната.

Момичета, а не е ли по добре да пометем с такава снаха:confused:Дрешките, дори и нейни, не са ни виновни.:(Направо хващаме и помитаме с нея, не съм ли права:kissyou:

Ох .... и майка ми все това ми повтаря : " Стига си вади очите толкова с тези гоблени, че един ден може и никой да не ти почита труда " :( И сега като чета коментарите направо се плаша, но.... всичко според мен е до уважение и почитание към труда.
Но нека да не се отклонявам от темата - аз имам сравнително не чак толкова богата колекция за възрастта си- само 15 гоблена, от които най-големите са ми Момичето на скалата и Сляпата козарка. Всеки до сега завършен гоблен е даван веднага на рамка с изключение на един,който днес завърших :D, но тези дни и той ще замине по предназначение. Майка ми от известно време все ми мели на главата, че съм била много производителна и нямало място и не искала да бие дупки по стените само, защото съм й казала че живот и здраве един ден да се задомя ще си ги взема и тя сега... - " как ще си залича дупките после ? " :D Но поне не мога да се оплача-всичко, което съм завършила до момента ми е слагала веднага в рамка. Това е от мен :)

това с ваденето на очите ми е тоолкова познато..както и с многото дупки по стените..ама и аз не чувам майка ми и който и да било,правя това което ми доставя удоволствие!:D

Все едно слушам моята майка, що се отнася за това колко си тормозим очите, шиейки гоблени, но всеки тук знае какво удоволствие доставя това. И най- вече, когато е готов, ушит и поставен в рамка. Тогава майка ми забравя колко съм си "бола очите" и гледа да го окачи някаде ;)

Назад