Как държите гоблените си?

• Началник на темата Началник на темата leti_at
  • Начална дата Начална дата
:idea:Искам да ви попитам: Всички ли красоти, които имате ушити са ви в рамки и всичко ли ви е изложено?
Ако е така колко са ви големи къщите, скъпи:D?
Как държите ушитите си гоблени? Аз за сега успявам всичко да слагам в рамки и по стените, но проблемът ми е, че стилово съм накупила много различни неща...и ако един ден смогна да ги ушия всичките..те няма да вървят един до друг, а къщата ми е малка
Освен да слагам малко един, после друг и така да си ги сменям:confused:..
малко Гаргалчова работа, но...да се пошегуваме малко:D
Освен да кажа на благоверния, че броят на гоблените изисква и нова къща:D
Мои приятелки си ги държат ушити, изпрани и изгладени,увити на руло...ама аз пък искам всичко да ми е на показ...защото за сега количеството го позволява!

До скоро нямах този проблем,защото гоблените ми бяха икони, портрети и пейзажи и всичките все от така наречените "стари гоблени".Но от както съм във форума уших доста и все различни. Само един от тях е сложен - имаше готова рамка, не беше голям и бързо му намерих място. Другите стоят на рула и чакат рамка. Когато успея да им ушия другарчета,ще правя разместване май :D

И аз всичко което завърша - рамкирам. Кое е на стена, кое по витрини, някои децата си вземат за тяхната стая. За сега нямам проблем - гоблените ми са малко на брой и малки по размер. За започнатите имам цяло входно антре с бели стени, но кога ли ще ги запълна с това никакво темпо на шиене.:gipsy:

Девиза ми е: Всичко ушито - в рамка! ;-)

В рамка, или го подарявам без, за да може по свой вкус и според интериора да си постави получателя :)
Само един Дон Кихот чака ред (повече от година) .....

Всичко което съм ушила до сега (а то не е много) е на стените за да ме радва.
А следващите 2-3 запланувани и те си имат предварително измислени места, дори са избирани според мястото на което ще бъдат(лелееееее какви планове правя от далеч) :D :D :D
Според мен всичко ушито трябва да е в рамка и на някоя стена :idea:,а като свършат свободните стени........:confused:

Ако искате вярвайте ,но моите са в една найлонова чантичка някъде. Ама къде точно,след последното подреждане ми се губи , в кой точно шкаф.А в рамки не инвестирам от години,нито имам къде да ги закача,а и не ми се дават пари за рамки.Мен ме интересува самото шиене ,след това губя интерес към ушитото.Тези,които са в рамки дори не се сещам да ги погледна,а и сега се замислям,че не знам и колко ушити имам.

Аз гледам всичко да рамкирам. Имам само един-два детски, които си чакат реда и една вилерова нощ си чака другарчето. Част са по стените в моя дом, част /по-голямата/ по стените в апартамента на моите родители и на вилата им, а малка част има в дома на родителите на съпруга ми. Е, има и няколко опаковани и качени върху един гардероб. И моите гоблени са различни по тематика, но гледам в една стая да са обвързани тематично и според обзавеждането.:idea:

Срам и позор нямам нито един гоблен с рамка всички са в една торба в гардероба.

и аз да се включа.Имам в рамки и се старая да ги подбирам за стаята тематично.Има няколко в къщата на майка ми,някои са при брат ми,но повечето са в торби и прибрани.В началото ги перях ,гладех и навивах на руло.После ми казаха, че не е добре така и е по-правилно да ги прибирам непрани.Та така си почиват те от мен, аз от тях.

и аз да се включа.Имам в рамки и се старая да ги подбирам за стаята тематично.Има няколко в къщата на майка ми,някои са при брат ми,но повечето са в торби и прибрани.В началото ги перях ,гладех и навивах на руло.После ми казаха, че не е добре така и е по-правилно да ги прибирам непрани.Та така си почиват те от мен, аз от тях.
:Dаз от личен опит стигнах до този извод може да ги изпера но не ги гладя.

големи сладурки сте

И аз да си кажа мнението, макар че сигурно имам най-малко избродирани гоблени, а от 23 години ме чака "Момичето на скалата" ушита само 1/8 от нея, също толкова години чака с непоръбена панама и неразрязани конци някаква къща до река. Нито един гоблен не ми е сложен в рамка, но са изпрани и изгладени, нищо им няма да стоят толкова години. Само не ги дръжте в найлонови торби. По-добре ги опаковайте в тензух, бархет или хасе в бял цвят. Не ги слагам в рамки, защото са ми изключително противни гипсовите, които навремето слагаха жените. За мен достойна за труда е дървена рамка - с изчистени линии или богата резба. И понеже са твърде скъпи... На дамата, която иска нова къща заради гоблените - дай,Боже, да я получи и да ни покани на нова къща и изложба на гоблените. Целувки на целия форум!:kissyou::D:D:clap::clap:

Само два имам рамкирани и още няколко които чакат,изпрани, изгладени и в някакви платнени торбички от едно време. Но се надявам някой ден да ди изложа и тях...и тези дето съм запланувала!

Аз всичките си гоблени съм ги сложила в рамка и сега красят стените на дома ми и си ги гледам и им се радвам!

И аз да споделя. Имам два гоблена на стената, няколко рамкирани, които съм подарила, а другите са в гардероба. Преди ги перях, преди да ги прибера, но сега ги прибирам непрани.
А дай Боже на всеки голяма къща, където да си окачи всички ушити гоблени и да им се радва.

Нека и аз да кажа - няколко малки около десетина са в рамка, от по-големите само Коне на водопой е на стената, а останалите ... ако не видят рамка/а това може да се случи/ бъдещите снахи ще има да си бършат...на моя близка снаха й си бършеше чинийте,понеже попивало много добре - не вярвате, но е факт, а в градчето, в което живея, снаха с Воденицата на Буше беше завила в панелната баня обикновенната си пералня.Не искам да натъжавам никой от вас, но това е живота-нека да се радваме на творенията си до като можем, а един ден нищо чудно да се появят обяви от рода Продавам на половин цена.:(:kissyou:

Нека и аз да кажа - няколко малки около десетина са в рамка, от по-големите само Коне на водопой е на стената, а останалите ... ако не видят рамка/а това може да се случи/ бъдещите снахи ще има да си бършат...на моя близка снаха й си бършеше чинийте,понеже попивало много добре - не вярвате, но е факт, а в градчето, в което живея, снаха с Воденицата на Буше беше завила в панелната баня обикновенната си пералня.Не искам да натъжавам никой от вас, но това е живота-нека да се радваме на творенията си до като можем, а един ден нищо чудно да се появят обяви от рода Продавам на половин цена.:(:kissyou:

Олеее! Не думай! Не си го бях и помисляла! Особено това с чиниите е много гадно.:(

Аз съм чувала за една снаха дето бършела праха по мебелите с гоблен на свекърва й. Моят мъж все се шегува, че и с моите "кавьорчета" един ден така щяла да прави бъдещата снаха, може би затова гледам сега да си ги закачам по стените и да им се радвам.:idea:

Имам един чакащ рамка, изпран, изгладен и сам го навила на руло с вестник :)

а

Аз съм чувала за една снаха дето бършела праха по мебелите с гоблен на свекърва й. Моят мъж все се шегува, че и с моите "кавьорчета" един ден така щяла да прави бъдещата снаха, може би затова гледам сега да си ги закачам по стените и да им се радвам.:idea:

УЖАС,ДАНО НЕ МИ СЕ СЛУЧВА:(

Назад