Боядисване на яйца

• Началник на темата Началник на темата lucy
  • Начална дата Начална дата
Здравейте момичета! :hello: Аз съм нова тук и виждам, че всички сте много забавни :) Искам да ви попитам нещо относно яйцата... Искам тази година да ги направя на кристалчета, но незнам как... Ще се радвам ако някой от вас знае как стават и сподели с нас. Благодаря много! Весели празници :rainbow:

Здравейте момичета! :hello: Аз съм нова тук и виждам, че всички сте много забавни :) Искам да ви попитам нещо относно яйцата... Искам тази година да ги направя на кристалчета, но незнам как... Ще се радвам ако някой от вас знае как стават и сподели с нас. Благодаря много! Весели празници :rainbow:

Продават се ,като боите.Яйцата се сваряват с кристалите и след като се охладят се получават кристалите.Но изтъняват черупките на яйцата и са чупливи

В комплекта който купих имаше и кристали, но с яйцата нищо не стана /за пореден път/:(

Не знаех, че стават по-чупливи... Е в крайна сметка ще минат и без кристали... по-добре е да са здрави :D

След като свариш яйцата,изсипваш пакет кристали на пет яйца(от опит),поразбъркваш леко за да се наместят по яйцата и така както ти е горещата тенджера ги оставяш с водата да изстинат,когато водата стане студена по естествен път вадиш яйцата,оставяш ги да изсъхнат и можеш да ги боядисаш,но не ги търкай,защото кристалчетата може да изпопадат.

Имам малко проблем с техниката,но ето още яйчица с желатин,с олио,изписвани с восък,рапидограф за СД,златна боя и какви ли не шарении..

Ками,страхотни яйца си боядисала:clap::clap:Майсторка си не само на гоблени,а и при боядисването на яйцата:idea:А мойте станаха много гадни,но какво да правя -ще се опитам да ги дооформя:(

Момичета, много са ви хубави писаните яйца..мен направо ми се реве...такова чудо не ми се беше случвало...от 60 яйца( 2 кори) ми се пукнаха 35 яйца...Иначе ги боядисах с едни нови( поне за мен немски седефени бои...станаха красиви, но пратих мъжа ми за 3-та кора с яйца...Като боядисам и останалите ще ви ги покажа..

Назад