рецепта за крем пита

  • Началник на темата Началник на темата Marieta_
  • Начална дата Начална дата
аз знам една рецепта но не знам дали за нея става въпрос ще ти я кажа
1 пакет кори
1 пакетче краве масло
крем:
6 жълтъка,16 лъжици захар,2 ванилии,1 литър прясно мляко,6 суп.лъжици брашно
корите се изпичат до зачервяване с кр.масло в намазана с масло тавичка.Маслото се разхвърля отгоре на парченца.след изпичане се делят на три части
и се редят 1/3 та кори -1/2 ра крем се маже върху им пак кори и останалия крем
над най-горният трети ред кори се изливат битите на сняг белтъци 6 белтъка плюс 6 лъж.захар Запича се до розово на слаба фурна
добър апетит!!!!!!!!!
 
Да ви кажа, момичета, на правих крем питата и страшно се хареса в къщи. GILDA, благодаря ти:clap:
 
Радвам се че ви е харесала и аз отново я направих и много я харесаха малко прилича на десерта Наполеон
 
И аз го правя този десерт,но използвам 1 пакет домашна йовка и след запичането и ,я обърквам с крема,изсипвам в тава,запичам десетина минути ,после намазвам с белтъчният крем и отново запичам.Наистина е вкусно:idea:
 
V Nesabar ima edin restoranti Flagman, eeeeeeeeeeeeee niama takava krem pita. Neznam tochnata recepta, no korito koito sa zapecheni,ne poveche ot polovin santimetar - sa napoeni s karamelov sirop,ili nesto takova, otgore e krema i nai otgore beltacite. Ako niakoi znae tazi recepta neka pishe. I kak tochno se pravi krema? Na kotlona li se smesva vsichko navednaj. Ili nestata se smesvat edno po edno? Mersi na vsichki. :greeneye:
 
i oste edin vapros, sledkato sam izpekla korito i sam slojila krema- tova izpicha li se ili se slagat i beltacite i vsichko na edno se peche? I kajete molia tochno kak se smesva krema? Na slab kotlon li triabva da se zagree mliakoto s iacata i zaharta? A brasnoto koga?
 
Аз мога да взема отношение само за крема значи пропорцията за крема по горе е написана аз лично захарта я слагам във млякото а в отделен съд разбивам жълтъците брашното и около сто грама мляко и когато стане гладка смес със непрекъснато бъркане я наливам във врящото мляко на много слаб огън или по възможност на водна баня дано си ме разбрала
 
Назад
Top