пачуърк

• Началник на темата Началник на темата katia
  • Начална дата Начална дата
От майка ми имам събрани всякакви парчета плат и прибирани изрезки. Винаги съм се чудила каво да ги правя. Особено сега, когато би могло всичко да си намериш по магазините. Казвах си " все ще потрябват за нещо". Сега ми хрумват страшно много идеи...

Може би така си е с всеки?
На една определена възраст ,никой не мисли,че един ден нещо ,което е било непрекъснато пред погледа му,може в бъдеще да се превърне в негово занимание или-хоби.Като си помисля баба ми на колко народ дрехи шиеше и колко материал за пана е изхвърлила....:idea:Между впрочем и аз се препитавах като студентка, а и 3-4 години след това с плетиво и шев,докато не открих в 4 -ти курс Депо"Надежда" и Депо"Малашевци":idea:Тогава парите от шева се оказаха смешни,пред тези,които изкарвах в чистене на вагони или автобуси.И после ги харчех за книги ,прежди и сладоледени мелби на "Магурата"...:D
Отвлякох се!
Та,сега,имаш възможност,да използваш рационално и ефектно при това твоите парченца и да направиш дома си различен или някой приятел-щастлив!

Облечи идеята в реална дрешка,ако имаш въпроси,ще помагам!

Здравейте!
Тази тема ми е особено интересна.Сън не ме хваща и много ми се занимава с това.Имам куп идеи,почнала съм даже да си събирам и платове ,парченца и т.н.
ООбаче,имам голям проблем.Нямам шевна машина,а на ръка не ми се хваща,страхувам се че ще изгубя търпение,имам ама пък чак толкова.
С голям интерес разглеждам и се въсхищавам.
Поздравления на всички които са се захванали с това,имате страхотни творби.
Ще се радвам и аз един ден да покажа и моите. :)

Mimskoto, ако не се впуснеш в нещо много детайлно няма проблем.
Опитай!
Ето нещо изцяло ръчно:
3972568662_37f08fe842_m.jpg

An Encyclopedia of Crazy Quilt Stitches and Motivs
Энциклопедия по лоскутному шитью. Различные швы и мотивы.

Формат:jpg
Размер:6.7 Mb
Страниц: 69
Язык:English
Скачать

Последно редактирано:
Журнал по изготовлению сумок с выкройками и инструкциями.

Creando Ideas №31

Формат: jpg
Размер: 24.6 Мб
Страниц: 76
Язык: Испанский

Deposit
Hotfile

Creando Ideas№52

Размер: 14.3 Мб
Страниц: 76

Deposit
Hotfile

Creando Ideas№43

Размер: 18.3 Мб
Страниц: 59

Deposit
Hotfile

здравейте и от мен

Аз също се запалих по този ПАЧУЪРК. Все още нямам шевна машина, но мисля скоро да си закупя... и да се позанимавам с различни модели.. на ниво разучаване на модели и техники вижте на какво попаднах:

http://www.freespiritfabric.com/core-pages/patterns.php

Моделите се теглят безплатно в пдф формат.

Това е моят бегъл опит в пачуърка. Това е част от шалте. Още не съм го довършила, но в близките дни и това ще стане.:idea:

Пачуърк

Много ми харесват пачуърк завивките. Онзи ден си харесах една страхотна пачуърк завивка от spiralfashion.com. Ето и снимка на моделчето:

zavivka-13b.jpg

Искам да си направя нещо подобно но незнам как. Ако може някой съвети и препоръки.

Трябва ти много търпение, ножици или пачуърк нож, сантиметър,креда или молив. И се почва едно кроене и рязане докато ти писне.
Съединяват се парченце по парченце. Всяка снадка аз я изглаждам с ютията. При следващите снадки с карфички застопорявам във всеки шев, така си гарантирам, че самите парченца няма да се разместят.
Естествено е че предварително трябва да си измислила дизайна.Много е трудоемко, но резултата е вдъхновяващ. Аз продължавам с моя пачуърк. Остава да купя вата за да го подплатя. Незнам как ще се справя с капитонирането /украсителните шевове/, но ще се пробвам.

http://www.graspr.com/videos/Sewing-Curves-for-Patchwork-a-Quilt-1

Последно редактирано:
Трябва ти много търпение, ножици или пачуърк нож, сантиметър,креда или молив. И се почва едно кроене и рязане докато ти писне.
Съединяват се парченце по парченце. Всяка снадка аз я изглаждам с ютията. При следващите снадки с карфички застопорявам във всеки шев, така си гарантирам, че самите парченца няма да се разместят.
Естествено е че предварително трябва да си измислила дизайна.Много е трудоемко, но резултата е вдъхновяващ. Аз продължавам с моя пачуърк. Остава да купя вата за да го подплатя. Незнам как ще се справя с капитонирането /украсителните шевове/, но ще се пробвам.

http://www.graspr.com/videos/Sewing-Curves-for-Patchwork-a-Quilt-1

Благодаря за изчерпателната информация, много ще ми помогне. Сега ще мисля за дизайна и го почвам. Когато имам нещо на лице ще покажа какво съм направила с пачуърк завивката. :idea:
И няма да се смеете много.

Mimskoto, ако не се впуснеш в нещо много детайлно няма проблем.
Опитай!
Ето нещо изцяло ръчно:
3972568662_37f08fe842_m.jpg

Може ли да качиш по-голяма снимка - искам да видя шевовете! И аз си падам много по Пачуърк, но нямам машина, пък и хич не ми се отдава ... Едно време по трудово все допълвах мъжките групи - в шиенето хич ме няма, но мога да направя чук, столче и дъска за рязане :D

Назад