Каталози на Вилер

• Началник на темата Началник на темата searcher1
  • Начална дата Начална дата
Това замъче съм го шила 1:4 страхотно е.Доколкото си спомням отива по едно чиле от всеки цвят.Само да не те поджеда ,че го ших доста отдавна.

Здравейте момичета, реших да шия Воденицата на Буше и се сдобих с комплектовка от българска фирма с ДМЦ конци и някаква схема, за която ме увериха, че била Вилерова със стари знаци. След като ших около месец и половина, ми попадна в нета автентичната Вилерова схема и като сравних ушитото ... изпаднах в тих ужас. Реших да продължа по новото си откритие, обаче имам опасения, че има нещо гнило в цветовете. Дали някой може да сподели опит? Предварително Ви благодаря

Мисля че ще е най добре да си продължиш по старата схема защото нашите родни фирми по някога изменят и знаци в схемата не само конците/ те може да си сигурна че нямат нищо общо с оригинала./

моля някой да ми изпрати схемата и номерата на конците на воденицата или мелницата на буше по вилер

Качих каталога в страницата ми в мултито, която е изписана в подписа ми. Това е каталог 11 от 1993г., но ми го пратиха през септември и мисля, че това е най- новия каталог

Моят е същият,поръчах го 1997г. После на два пъти ми изпращаха притурки и сега като ги разгледах (оттогава са прибрани) видях ,че има стахотни работи някои от които не съм ги виждала във форума.А с каталога ми изпратиха и каталог само със покривки :)

Последно редактирано:
Здравейте! Не знам дали тук муе мястото, но имам една молба- търся номерата на конците на Вилеровия гоблен " Неделно утро". Някой не може ли да помогне!

след месец като го почна ще разбера но твърдо реших да е 1:4

Аз сега шия замъка Меерсбург 1:4 :)
На схемата пише с два бода, но когато започнах да го шия надписа "2 stiche" не го бях видяла :uhhhh: :shy2:
малко си се ядосах, но сега си мисля, че 1:4 е много по-добре. Още повече като чета, че и вие го шиете 1:4 :kissyou:

Не се притеснявай, мила.Имам същия замък шит с бод 1:4 и 1:1-получава се много добре.И моят е вилеров.Желая ти успех!

Здвейте! На въпроса на EMMOUNA по принцип изтинския вилеров бод е 1:2,но щироко е разпростронен и 1:4 ,по принцип няма значение кой бод ползвашсхемите могат да бъдат използвани успешно и в двата вариянта....вече зависи от твоя личен вкус и предпочитание!
Аз лично повече харесвам 1:4 и него ползвам!!!!!За конците мисля че и при двата бодо трябва да са еднакав метраж !

Здравейте момичета. Аз съм от скоро тук и се надявам също да съм от полза на някого. Някой може ли да ми помогне, търся схемата на Мона Лиза. Предварително Благодаря.

Страхотен каталог. Имам един въпрос обаче Кака ми ми изпрати този гоблен, готова комлектовка, но на листа пише 1:2 .Започнах го така, но ми се вижда грубо и сега го разшивам, за да го започна 1:4 .Та въпросът ми е - Всички Вилерови гоблени ли се шият 1:2, защото от форума наши колежки ми изпхратиха Вилерови схеми на други два гоблена, но там не пише с какъв бод се шият, а подготвям конците -Да зная по колко да купувам:oops:Става дума за 3639-Замъкът долу[/QU

Здравей!Вилеровите гоблени се шият 1:2 или 1:1 само.Аз съм шила такъв.Има и друга подробност -шие се с четири конеца , а не двоен.Ако имаш оригинална схема на Вилер , там винаги е показано.:idea:

Последно редактирано:
Назад