Каталози на Вилер

• Началник на темата Началник на темата searcher1
  • Начална дата Начална дата
Здравейте момичета, интересува ме има ли някъде онлайн каталози с гоблени на Вилер, освен официалният сайт, разбира се. Примерно, да се теглят от някъде и да се разглеждат хронологично. Аз имам Вилеров каталог, но е много стар, а искам да видя новите им гоблени.:idea:

Здравейте момичета, интересува ме има ли някъде онлайн каталози с гоблени на Вилер, освен официалният сайт, разбира се. Примерно, да се теглят от някъде и да се разглеждат хронологично. Аз имам Вилеров каталог, но е много стар, а искам да видя новите им гоблени.:idea:

А може ли да попитам кой номер е твоят каталог ,проявявам любопитство от старите каталози.

Моят е номер 6 от 1980г. ,ако не се лъжа.Ако те интресува бих могла да опитам да го сканирам:)

Моят е номер 6 от 1980г. ,ако не се лъжа.Ако те интресува бих могла да опитам да го сканирам:)

Разбира се че ме интересува ,но за да не ти създам излишно губене на време ще кача в мултито един стар вилеров каталог който го имам сканиран .Погледни по късно да не е същият .

А може ли да попитам кой номер е твоят каталог ,проявявам любопитство от старите каталози.

За жалост липсва първата му страница, където би трябвало да пише кой номер е. Мисля, че е някъде от 1975г. нататък. Не знам.:confused: Дадох го на толкова много хора, че сега е просто неузнавем - скъсан, изпоцапан и разпадащ се за съжаление.:(

И аз съм любопитна да разгледам новите неща на Вилер ! :kissyou:

Качих каталога в страницата ми в мултито, която е изписана в подписа ми. Това е каталог 11 от 1993г., но ми го пратиха през септември и мисля, че това е най- новия каталог

Страхотно удоволствие ми достави да разгледам този каталог! Благодаря ти за тази възможност!:kissyou:

Най-после го разгледах и аз - за пореден път с голямо удоволствие.

Страхотен каталог. Имам един въпрос обаче Кака ми ми изпрати този гоблен, готова комлектовка, но на листа пише 1:2 .Започнах го така, но ми се вижда грубо и сега го разшивам, за да го започна 1:4 .Та въпросът ми е - Всички Вилерови гоблени ли се шият 1:2, защото от форума наши колежки ми изпхратиха Вилерови схеми на други два гоблена, но там не пише с какъв бод се шият, а подготвям конците -Да зная по колко да купувам:oops:Става дума за 3639-Замъкът долу

Страхотен каталог. Имам един въпрос обаче Кака ми ми изпрати този гоблен, готова комлектовка, но на листа пише 1:2 .Започнах го така, но ми се вижда грубо и сега го разшивам, за да го започна 1:4 .Та въпросът ми е - Всички Вилерови гоблени ли се шият 1:2, защото от форума наши колежки ми изпхратиха Вилерови схеми на други два гоблена, но там не пише с какъв бод се шият, а подготвям конците -Да зная по колко да купувам:oops:Става дума за 3639-Замъкът долу

Щом като пише под гоблена Gobelin Stich означава,че се шие с Гобленов бод т.е. 1:2 или българския му вариант 1:4.Ако пише Petit Point Stich ,значи модела се шие 1:1.Твоя модел се шие с Гобленов бод,а как точно 1:2 или 1:4 -избираш ти!

По принцип оригиналния вилеров бод е 1:2 но ние в България го работим 1:4 .Този замък аз го имам избродиран, ако искаш влез в гелерията ми и го виж там / долу в подписа ми е посочен сайта / - направила съм го 1:4 .
Аз лично тоя вариант на бродиране по-вече го харесвам - някак си образите и картините се изписват по-плавно . За 1:2 се изразходват по-голям метраж конци защото се работи на 4 ката. Приятно бродиране !:)

Като гледам ще го шия 1:4 защото съм му свикналаА за жалост нямаше никакъв надпис за бода , а само схема, която аз разчетох 1:2. Все пак многа Ви благодаря за разясненията:blueflow:

Може би 1:2 е по-добре с три ката.Но мен са ме учили 1:2 на два ката конец и винаги така съм шила.Сигурно с три ката уплътнява по-добре,особено тъмните тонове

Назад