Картофи- Обелени , нарязани и овкусени картофи наредих в тава.Сипах вода и олио. Като се изпекоха , наредих отгоре шунка , пушено сирене , полях с течна готварска сметана и настъргах кашкавал. Върнах обратно да се запече. Може да се сложи и топено сирене , и каквото там намериш.
Зелник - два стръка праз задуших с олио и 1-2 с.л. вода. В отделен съд запържих кисело зеле на ситно , докато омекне. След като поизстинаха ги смесих , натроших вътре сирене и поръсих с черен пипер. В намаслена тава сложих две кори готови за баница , сложих от сместа и така до края. Отгоре поръсих с олио / не много / и на умерена фурна около 180-200гр. изпекох до зачервяване. След изваждането се полива с около 25гр. разтопено масло и 1с.л. вода и се покрива с кърпа да се задущи.
Зелника е превъзходен. Не остана .