Панагюрски тутманик

• Началник на темата Началник на темата Ducky
  • Начална дата Начална дата
Алис,

Тъй като аз все си мисля че никoй няма да прояви интерес, в началото и не се впускам в обяснения(засрамвам се).
Да, има малко сол в тестото, но наистина малко. Аз все съм на принципа че да се добави допълнително може, докато да се отнеме не става.

Направи проба с едно яйце, защото ми се стори че стана като че ли по-жилаво от друг път, или кой знае дали не е било това, че бях прегладняла докато чаках да стане и практически когато баницата беше готова аз вече се бях нахранила с други неща?
:?

2,5 dl ili 250 ml...abe 1 чашa
тук наистина не става дума за мерки до милиграм. Само не питай за брашното!!!:twisted:

След като го завия така, на купчинка, го оставям за известно време в хладилника- да се стегне, след което го разточвам на доста тънко и пека.
Междувременно се нахранвам с нещо друго.
235smd.gif

По принцип сол в тестото за баница се слага малко /щипка/.Когато се разтокват корите ако има повече сол ги накъсва .

Това, че трябвало да стои в хладилника и после да се разточи на тънко, вече го пропуснах, защото вече опекох баницата :( , ама за втория опит вече ще знам какво трябва да правя. :)

Нелка,въпрос за баницата???
Слагаш да я печеш така,както си захлупила парчетата едно върху друго или след това отново разточваш ??? :?

Нелка, пишман ще станеш от въпроси, ама и още един - мажеш ли отгоре баницата с мазнина, преди да я печеш?

Скарлет и Алис,

Така както тестото е захлупено на купче, го завивам и го поставям в хладилника докато се стегне. Тогава го точа на максимално тънко, чакам докато отново се отпусне от напрежението в него, намазвам с малко мазнина и пека.

Ами... това е май.

Следващия път ще направя такъв, истински бюрек и ще покажа него. :yes:

re

Нелка,баницата ти е страхотна за забързаното ни ежедневие...и с едно айранче съвсем добре ще ни дойде.Давай все такива вкусотии.

Ами аз тъкмо защото е по бързата процедура, затова я дадох. Знам че повечето хора нямат време.
Сега ми се иска и едни гризини да пусна, не знам дали са достатъчно бързи, но може би за някой неделен ден?
76smd.gif

Ето снимка на гризините:
250smd.gif

000328853.jpg

Назад