ТЕРЗАНИЕ, ОТНОСНО ПРАЗНИКА....

• Началник на темата Началник на темата leti_at
  • Начална дата Начална дата
Днес и утре са големи църковни празници - Антоновден и Атанасовден. Аз по принцип не вярвам много на тези поверия за празниците, но все пак съм си обещала, че на големите църковни празници няма да шия. И засега спазвам обещанието си. А и има още толкова неща за вършене, които обикновено правя точно в тези дни.
Поздрави за именниците. Весело изкарване.

Момичета,
Специално за Антонов и Атанасов ден:
"Жените не работят, не варят боб и леща, за да не разсърдят чумата, шарката и синята пъпка."

Избягвам да шия на по големи празници, защото обикновенно после разшивам. И ми се :cry:

Според мен шиенето преди време, когато се измислени тези догми и сегашното - нямат нищо общо. Аз специално шия единствено и само за удоволствие, за мен то не е работа, затова не виждам защо да ми се забранява да си доставям радост. /По логикато на забраните шивашките предприятия трябва да затворят/

започнах първият си гоблен на Антоновден преди 8 години ,просто така се случи .Но по принцип избягвам да шия на празници.

Здравейте, аз се въздържам да шия на големи празници до 17 часа. След това нищо не може да ме спре, ако имам време. Иначе от свещеник знам, че ако переш детски дрехи не е грешно, защото детето е най- чистото създание на земята.

Здравейте, и аз се въздържам да шия по празниците. Празникът започва от 17 часа от предния ден и свършва след края на литургията на обяд.Така че ако на някой му се шие сега може спокойно да го прави.така го знам и така го правя.:idea:

Ето, че научих нещо ново, което ме удовлетворява.

Когато ми се шие и имам свободно време сядам и шия без да се интересувам какъв ден е .Но когато имаме в къщи именник тогава не шия ,тогава празнувам.

Според мен шиенето преди време, когато се измислени тези догми и сегашното - нямат нищо общо. Аз специално шия единствено и само за удоволствие, за мен то не е работа, затова не виждам защо да ми се забранява да си доставям радост. /По логикато на забраните шивашките предприятия трябва да затворят/

:kissyou::kissyou::clap::clap::clap:

Абсолютно съм съгласна с теб относно шиенето за мен това е удоволствие както се едно да седна да пия кафе с приятелка така че това не е работа и аз шия когато ми се шие
Дори днес е Лазаров ден моята пералня опра три пъти ако гледам празниците кога мога да успея със домакинската работа като се има впредвид че съм осем часа на работа през седмицата ?:confused:

Момичета, не се терзайте напразно! :idea:Аз шия най-много по празниците, поради същата причина, че работя в седмицата не по 8, а дори по 10 часа и нямам време. Но на празници с огромно удоволствие и без всякакви терзания се отдавам на хобито си. :)Днес - на Лазаровден, дори съм се отдала на основно чистене - мия прозорци, пера пердета и т.н. Не вярвам в такива суеверия...

когато ми се шие не се замислям дали е празник, за мен това не е работа, а удоволствие.

Уф, аз шия,а знам ,че не бива...Ама много ми се шие:!:Толкова ли ще е грешно???:(

Назад