На кой гоблен сте се учили?

• Началник на темата Началник на темата Lyubka
  • Начална дата Начална дата
Качвам по-голяма снимка,че да се вижда накъде съм отвеяла бодовете!:D

Миличка какво те притеснава,като го закачиш,ще го гледат от далеч,защо аз мисля че си си заслужила труда.:clap:Добър резултат е!Айде сега ще чакаме нещо по-голямо:thumbup::kissyou:

Тук са другите ми гоблени : http://lana62.mylivepage.com
Заповядайте да разгледате!Имам и доста натрупани схеми- който си хареса нещо да тегли на воля!!!
Схемите са във файлов архив,подредени в папки със същото име както и картинките.

Миличка какво те притеснава,като го закачиш,ще го гледат от далеч,защо аз мисля че си си заслужила труда.:clap:Добър резултат е!Айде сега ще чакаме нещо по-голямо:thumbup::kissyou:

На мен също ми хареса и имай предвид, че ти е първия.Моя първи стана по зле.:idea:

Аз пак започнах с ''Залез'' мисля че се казваше,много лесен и приятен като за първо шиене.

Здравейте и от мен!Моят първи гоблен е ''Снежна гора'' със седем цвята,но ушит преди повече от 25 години.Интересното беше ,че нямах представа как се шие гоблен,защото нямаше и кои да ми покаже,а имах голямо желание да се науча.Споделих това с една съседка,която ме успокои,че не е трудно-показа ми 3-4 бода и до тук.Ама това мерака е голяма работа.За 4 дена бях го скопосала,шиейки го по цветове:D аз се гордея с него.Стана добър:clap:

+++

Аз започнах със малката мадона,кръста с рози и молещете ръце,но под зоркото око на Малекс.Тя ми е учителката.:clap::kissyou::smokin:

започнах с "май дойде " уших го много бързо зещото исках да видя как ще се справя .:greeneye:

Аз започнах с "Портланд роза",а след това уших "Бенгалската роза" и "Роза Бриар".Накрая довърших комплекта с "Рози в панер".Но да шия гоблени както трябва ме научи последната ми хазяйка в София,която беше невероятен майстор и за съжаление вече не е между живите .

Аз започнах с гоблена"Момичето с кучето".Трябваше ми много време докато гд ушия.:(:(

моят първи гоблен беше едно цъфнало ябълково дърво после разбрах че е от Вилеровите. Беше на Казанлък с българсдки конци. Купи го майка ми уж да се уча на него - а то 15 цвята само розовото на дървото. Отзад стана като китеник, а отпред всички видиве бодове. Него не го показвам.:D

Първият ми гоблен е Есенно езеро, ших го около 15-17 години с големи паузи отзад не прилича на нищо, но като го сложих в рамка изглежда екстра :)

Здравейте-ще стигна до темата,заради която се регнах ,но първо в тази :)
Първият ми беше "Пътят към църквата"
(изключвам едно Пиеро 1:1 с 2834858578 цвята,което ме строви и почти се бях отказал) :D

Аз започнах да шия гоблени в началото на 2007г.
И първият ми гоблен беше "Романтика " на Милена стил.
Сега в момента шия вторият си гоблен "Арабското момиче"

Моят първи гоблен /една малка елипсовидна 'есен'/ беше на кръстчета и то само с две нишки на разграфена панама, защото така пишеше в упътването, а после всички ми казаха, че 'не се шие така'. Преди 20 години никой не признаваше кръстчето, но аз мисля, че ако беше с три нишки щеше да е супер, а така много прозира основата.

Втория който почнах преди около 15 години е Коне на водопой, но се оказа, че и него не съм го шила 'както трябва' и го зарязах още в началото.

Сега се 'уча' да шия както трябва на ей тая дама 1:1. /Добър старт, а!/
Това ще ми е шедьовъра [:]. И никой повече да не смей да ми казва, че не знам как се шие гоблен!!! :lookup: аааааа!

Последно редактирано:
Моят първи гоблен е Морски захлас. На него се учих и сега моят 30 - ти гоблен е Воденицата на Буше :)

Назад